Thursday Talk – Wilde ik eigenlijk nog wel weg uit Spanje? + Ik heb nieuws!

Thursday Talk – Wilde ik eigenlijk nog wel weg uit Spanje? + Ik heb nieuws!

Degenen die mij kennen of mijn blog al wat langer volgen, weten dat ik afgelopen oktober naar Spanje ben vertrokken. In eerste instantie voor 3 maanden, maar na deze periode verlengde ik mijn verblijf elke keer weer met een paar maanden. Tot en met nu, want ik weet sinds vorige week de datum waarop ik terug zal keren naar Nederland. En die datum komt al heel dichtbij. Maar wil ik eigenlijk nog wel weg uit Spanje?

Geschreven op 5 juni, 2019

Dat ene moment, toen ik aankwam op het vliegveld van Valencia

Ken je het dat, wanneer je ergens loopt en alles voor je gevoel klopt? Dat je ineens om iets kleins, wat eigenlijk maar nauwelijks uit te leggen is, explodeert van geluk? Precies dat gevoel had ik toen ik aankwam op het vliegveld van Valencia. Op 3 oktober 2018. Om heel eerlijk te zijn had ik geen makkelijke tijd achter de rug en ik was best nerveus om Nederland voor een periode achter mij te laten. Niet omdat ik mij niet verheugde op het Spaanse avontuur dat mij te wachten stond. Of voor de angst om heimwee te krijgen. Nee, meer voor de klap die waarschijnlijk, vanaf het moment dat ik mij los zou weken van Nederland, nog wel zou komen. Want precies dat was waar ik bang voor was. Maar op het moment dat ik het vliegveld van Valencia uitstapte en ik werd verwelkomt door de warme en zwoele lucht, voelde ik letterlijk de enorme last van mijn schouders afvallen. Vanaf het eerste moment dat ik mij op Spaanse bodem begaf, voelde ik een enorme rust.

De maanden die daarop volgden

Het speciale gevoel dat ik bij aankomst, en dus vanaf het eerste moment in Valencia voelde, bleef. Maar weet je wat daarentegen best gek en verwarrend is? Het moment waarop je je begint te realiseren dat je het leven in een ander land misschien wel leuker vind dan in het land waarin je bent geboren en je hele leven hebt gewoond. Ik vond het dus maar moeilijk te geloven dat, dit wat ik voelde, zou blijven. En daarom stelde ik mijn verblijf in Valencia elke keer voorzichtig met een paar maanden uit. Ik wilde mijzelf namelijk niet in de positie brengen dat als die bubbel van geluk ineens zou knappen, ik bijvoorbeeld aan een huurcontract van een jaar vast zou zitten.

Maar goed, zoals ik dus al vertelde bleef dat speciale gevoel hangen. En dat heeft er voor gezorgd dat ik niet 3 maanden, maar nu inmiddels alweer bijna 9 maanden in Valencia woon. Maar voor nu blijft het ook even bij die 9 maanden en weet ik sinds vorige week op welke datum ik terug zal keren naar Nederland. Raar, maar waar.

Op 18 juni 06.48, mijn laatste ochtend in Valencia, werd ik verrast met het prachtige uitzicht dat je op onderstaande foto ziet. Met volle maan, wat voor mij altijd iets bijzonder blijft.

Dus nu? Is het Spanje avontuur dan nu toch echt bijna afgelopen?

Ja en nee. Ja, ik weet de datum waarop ik zal terugkeren naar Nederland. Namelijk eind juni – een datum wat al aardig dichtbij komt. Nee, omdat ik weer zal terugkeren naar Valencia. Rond oktober, voor weer minimaal 5 maanden. Poe, dat is eruit. Nog steeds vind ik het raar om aan mensen te vertellen – laat staan over te schrijven op mijn blog. Maar wanneer je dingen uitspreekt worden ze krachtiger en meer realiteit. En aangezien ik echt zeker weet dat ik over een paar maanden weer wil terugkeren, werd het tijd om het uit te spreken.

Geschreven op 19 juni, 2019

Dus ja, dat was voor nu even de update over mijn Spanje-avontuur. Inmiddels ben ik weer veilig in ons kikkerlandje aangekomen. Vanochtend om precies te zijn. En ja, ik moet flink wennen. Meer dan 6 maanden ben ik niet in Nederland geweest en alleen het feit dat iedereen om mij heen nu weer Nederlands praat, vind ik maar gek. Ook de geur die buiten hangt en het feit dat het kraanwater nu opeens weer lekker smaakt, is wennen. Maar oh, wat is het fijn om weer even terug te zijn. Want ondanks het feit dat ik de afgelopen maanden ontzettend gelukkig ben geweest in Spanje, blijft Nederland altijd vertrouwd en heb ik stiekem alles heus wel een beetje gemist.

X Fleur

Share:

6 Reacties

 1. 21 juni 2019 / 12:35

  Ik vind het zo gaaf – en ergens ook dapper – dat je 9 maanden naar Valencia bent gegaan om daar te wonen. Ik snap onwijs goed waarom je dat hebt gedaan, en ook waarom het leven daar ‘fijner’ en leuker aanvoelt. Mega leuk, dus, dat je dit najaar weer teruggaat! Doen wat voor jou goed voelt! Liefs.

  • 5 juli 2019 / 18:09

   Zo lief je reactie! En ik ben ook heel blij met m’n keuze om weer terug te gaan! 😀

 2. 1 juli 2019 / 17:15

  Wat een mooi verhaal. En wat heerlijk dat je weer teruggaat naar Valencia!

 3. Marije
  3 juli 2019 / 18:13

  Ik heb precies hetzelfde gevoel. Heb in de buurt van Valencia gewoond voor een jaar en zou dolgraag terug vinden als ik een baan zou hebben daar.

  • 5 juli 2019 / 18:09

   Oh wat leuk, waar heb je gewoond? En ja, snap ik helemaal! Denk je dat je ooit nog terug gaat om er te wonen?

   • Marije
    5 juli 2019 / 18:12

    In een klein dorp het binnenland in tussen Valencia en Alicante. Was binnen een uurtje met de trein in beide plaatsen. Zou graag terug willen naar Spanje maar ja, werkgelegenheid..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Ibiza tips
Ibiza tips – 10 dingen die ik áltijd doe wanneer ik op Ibiza ben

Er zijn al veel informatieve artikelen geschreven over Ibiza. Op mijn blog, maar ook zeker op andere blogs. En daarom...

Sluiten