7 dingen die je moet weten over de regio Puglia in Italië

7 dingen die je moet weten over de regio Puglia in Italië

2017 was het jaar waarin Nick en ik op zomervakantie gingen naar de regio Puglia in Italië. We vlogen vanuit Nederland naar de stad Bari en sliepen in 2 weken tijd in 4 verschillende accomodaties. Ondertussen reden we in onze huurauto naar alle mooie plekken die Puglia rijk is. Ben je ook benieuwd naar deze regio? Vandaag vertel ik je de 7 dingen die je moet weten over de regio Puglia in Italië.

Dingen die je moet weten over de regio Puglia in Italië

1. De regio Puglia in Italië heeft een aantal culinaire specialiteiten

Overal waar je in Puglia komt, vind je standaard een aantal culinaire specialiteiten van die regio op de menukaart. Wat die specialiteiten van die regio dan zijn? Mosselen, gefrituurde vis, salade met zeevruchten en burrata. En eerlijk? Alleen met dat laatste gerecht maakte je mij blij. Maar gelukkig was er naast al die specialiteiten ook nog ruimte voor andere Italiaanse gerechten. Op elke hoek van de straat was wel een lekkere pizza, pasta of risotto te vinden. Iets waar ik dan ook erg van genoten heb!

2. Parkeren in alle steden van Puglia is lastig

Als ik denk aan plekken waar het moeilijk te parkeren is, dan denk ik al gauw aan wereldsteden. De parkeerplekken in wereldsteden zijn vaak niet alleen schaars, maar ook nog eens enorm duur. Maar gok eens? Zelf in de regio Puglia in Italië was dit het geval. Of naja, duur was het parkeren van onze huurauto niet, maar moeilijk wel. Bereid je daar dus goed op voor wanneer je op vakantie gaat naar Puglia en net als wij ook een auto tot je beschikking hebt.

3. De meeste toeristen die je in Puglia tegenkomt, zijn Italianen

Overal waar ik op vakantie naar toe ga, hoor ik Nederlanders om me heen. Hoe ver die plek dan ook van Nederland verwijderd mag zijn, het lijkt wel alsof Nederlanders overal zitten. Maar ha, niet in de regio Puglia in Italië, hoor! Althans, niet zoveel als op andere plekken in Europa. Nick en ik hebben welgeteld 2 Nederlanders horen praten tijdens onze roadtrip door Puglia. En we zijn echt op heel veel plekken geweest. Ook de heel ‘toeristische’. Dus ja, eerlijk gezegd vond ik dat best een bijzondere ervaring. In mega populair en Europees land Italië, in 2 weken tijd maar 2 Nederlanders horen. We hoorden eigenlijk alleen maar Italiaanse toeristen om ons heen, waaruit dus bleek dat veel Italianen in eigen land op vakantie gaan. En dan snap ik op mijn beurt wel dat ze voor het mooie Puglia kiezen.

➸ Eerder schreef ik al een artikel over de route die wij in Puglia hebben afgelegd. Dus ben je benieuwd welke mooie dorpen en steden wij in de regio Puglia in Italië hebben bezocht? Lees dat artikel dan ook zeker even! Ook kochten wij een boekje over Puglia, die ons erg geholpen heeft bij het vinden van de leukste plekjes.

4. Bijna niemand spreekt Engels in Puglia

Kijk, de regio Puglia in Italië is nog best een onontdekt stukje Italië. Zoals ik net al vertelde waren bijna alle toeristen dan ook Italianen. En aangezien de meeste Italianen niet zo goed Engels spreken, sprak ook bijna niemand Engels in Puglia. Wat soms voor best wat miscommunicatie zorgde. In 2 weken tijd hebben Nick en ik dus heel wat Italiaanse woorden geleerd om zo de Italianen tegemoet te komen en op die manier onze drankjes en hapjes te kunnen bestellen. Maar echt handig was dat niet.

5. Het land in Puglia is vlak, de stranden prachtig

Wat ik van te voren niet had gedacht, was dat het land in Puglia erg vlak is. Bijna nergens zie je heuvels of bergen. Of ik dat erg vond? Nee hoor. Het enige wat voor mij qua natuur telde, waren de stranden. Ik ben echt een strandliefhebber en de prachtige stranden in de regio Puglia in Italië waren voor mij dan ook een groot pluspunt.

6. In Puglia merk je geen verschil in dagen en tijden

In Puglia merk je geen verschil in dagen en tijden omdat het altijd en overal even druk is. Het maakt dus niet uit of je op een doordeweekse dag of in het weekend naar een stadje of het strand gaat. Of overdag of ’s avonds naar een leuke plek gaat. Het is op alle dagen en tijden ongeveer even druk. En dat zorgde voor flink wat leven in de brouwerij – iets waar wij zeker van houden en dus ook erg leuk vonden!

7. De regio Puglia in Italië is erg betaalbaar

Italië is vaak al niet het duurste land om naar toe te gaan, maar wanneer je in Puglia komt, zullen de prijzen je al helemaal verbazen. Hoe dit komt? Doordat deze regio nog niet heel toeristisch is, denk ik. De accommodaties hebben een erg goede prijs/kwaliteit verhouding, maar ook kun je heerlijk eten en drinken voor een zacht prijsje. En ohja, veel mooie bezienswaardigheden zijn gewoon gratis. Hoe fijn is dat?

Dit waren de 7 dingen die je moet weten over de regio Puglia in Italië. Als je er zelf naar toe gaat zul je wellicht nog veel meer te weten komen én de prachtige regio zelf ervaren. En na het lezen van dit artikel wil je dat natuurlijk 😉 

regio Puglia in Italië

Share:

3 Reacties

 1. 26 februari 2018 / 18:16

  Ohhhh ik wil op vakantie! Met drie gerechten maak je mij wel erg blij hoor, zowel met de vis als met de burrata. Wat klinkt dit als een heerlijke regio! Ik ga het onthouden voor mijn vakanties dit jaar. Malou x

  • 5 maart 2018 / 14:26

   Haha ja, ik dacht dus ook dat ik burrata wel lekker zou vinden, maar ik vind zo’n romige en vloeibare binnenkant bij ‘mozzarrela’ niet zo lekker, ben ik achter gekomen. Maar gelukkig waren er nog zat andere lekkere gerechten daar! 😀

 2. 27 februari 2018 / 14:16

  Ohh wat interessant om te lezen! Het lijkt mij onwijs mooi daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
reismoe
Thursday Talk – voor het eerst in mijn leven reismoe

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou voelen, laat staan er een artikel over zou schrijven. Maar voor het...

Close