Valencia in 10 foto’s, na 50 dagen in complete lockdown

Valencia in 10 foto’s, na 50 dagen in complete lockdown

Na 50 hele dagen in complete lockdown te hebben geleefd, mochten we vanaf begin mei weer de straten op. Om op vaste tijden in de ochtend en avond te sporten of te wandelen. En daar maakte ik dan ook met alle liefde gebruik van. Elke ochtend om 06.00, het moment dat we de straten op mochten tot 10.00, wanneer we weer binnen moesten zijn, wandelde ik door de stad of het park. Ik werd weer opnieuw verliefd op Valencia, de stad waar ik bijna twee jaar geleden heen ben verhuisd. Omdat het, na het zolang binnen te hebben gezeten, voelde alsof ik alles weer opnieuw ontdekte. Tijdens deze dagelijkse wandelingen fotografeerde ik er op los en vandaag deel ik mijn 10 favoriete gemaakte foto’s van Valencia na lockdown.

Op de foto’s zie je nog bijna tot geen mensen op straat, maar dat is inmiddels, nu een maand later, wel veranderd. De terrassen zijn weer voor 50% open, je mag weer met groepen van maximaal 10 personen afspreken en er kan ook weer op de stranden gelegen worden. Wel is het dragen van een masker in alle winkels en supermarkten, maar ook buiten als je geen 2 meter afstand kan houden, verplicht. Politie is daarom buiten ook nog in grote aantallen aanwezig, om te controleren of mensen zich aan de regels houden.

De grenzen tussen de provincies in Spanje, en natuurlijk ook naar verschillende landen, worden nog dichtgehouden. Het is hier in Spanje daarom alleen nog mogelijk om je binnen de provincie van je woonadres te verplaatsen. Maar dat vind ik helemaal prima. Net buiten Valencia zijn er veel natuurgebieden, dus ik ben ook al een aantal keer met mijn auto de natuur ingetrokken. Iets wat ik, na 50 dagen in complete lockdown te hebben geleefd, heel fijn vond. Ik heb zelfs een weekend overnacht in een vegan ecolodge, gelegen in de bergen en ten Zuiden van Valencia. Dat was al helemaal genieten!

Kortgeleden is officieel bekend gemaakt dat vanaf 1 juli de Spaanse grenzen weer open mogen. Iets waar ik enorm blij mee ben aangezien Spanje de inkomsten van het toerisme hard nodig heeft. Toerisme is altijd al een belangrijke inkomstenbron voor het land geweest, maar na de financiële schade die het Corona virus heeft aangebracht, nu nog meer. Zelf ben ik van plan om voor een paar weken weer terug naar Nederland te gaan. Ik hou van Spanje en wil hier het liefst nog zo lang mogelijk nog wonen, maar ik heb daarnaast ook altijd gezegd niet te willen vervreemden van mijn eigen land.

Ik moet toegeven dat ik nu, na de complete lockdown, weer met volle teugen van het lekkere weer, het buiten zijn en het weerzien van mijn vrienden, geniet. Maar ik merk ook dat het wel weer tijd wordt om even terug naar Nederland te gaan. De laatste keer dat ik namelijk in Nederland was, was met kerst. En ondanks dat de tijd voorbij is gevlogen, is dat toch alweer een tijdje geleden. Dus ja, over een maandje kom ik weer even terug naar Nederland. Om mijn familie en vrienden weer te zien en daar leuke dingen mee te ondernemen. Iets waar ik ook wel weer heel erg naar uit kan kijken.

Liefs, Fleur

Share:

8 Reacties

 1. 3 juni 2020 / 13:23

  Wat fijn dat de maatregelen in Spanje ook versoepeld zijn! Zo’n totale lockdown lijkt me echt heel erg pittig, maar het was natuurlijk ook wel nodig… Fijn dat je deze zomer weer even naar Nederland kan!

  • 4 juni 2020 / 14:34

   Erlijk gezegd is het mij nog redelijk goed afgegaan en vloog de tijd letterlijk voorbij. Maar het was natuurlijk wel een hele gekke en bizarre periode. Liefs!

 2. 4 juni 2020 / 00:52

  Wauw, wat is het toch een prachtige stad! Fijn dat je nu weer de straat op mag. Pittig zo’n complete lockdown!

 3. 5 juni 2020 / 09:57

  Prachtige foto’s! Ik zou graag nog eens naar Valencia willen gaan.

 4. 5 juni 2020 / 17:22

  Indrukwekkend om het zo leeg te zien. Mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Corona situatie in Spanje
Thursday Talk – Een persoonlijke update over mijn corona situatie in Spanje

Het is woensdag 15 april en ik zit aan de keukentafel in mijn appartement in Valencia. We zitten hier in...

Close