Thursday Talk – Ik ga weer terug de schoolbanken in!

Thursday Talk – Ik ga weer terug de schoolbanken in!

Het is alweer ruim 2 jaar geleden dat ik mijn HBO studie vaarwel zei en fulltime aan de slag ging als freelancer. En ondanks het feit dat ik daar nog geen moment spijt van heb gehad, wil ik mezelf altijd blijven ontwikkelen en dingen aanleren. Dus ja, je leest het goed: ik ga weer terug de schoolbanken in!

Voordat je denkt dat ik weer aan een drie- of vierjarige opleiding ga beginnen: nee, dat is niet het geval en ik zou daar eerlijk gezegd ook niet meer aan moeten denken. Wat ik dan wel ga doen? Ik ga een Spaanstalige cursus volgen bij de Volks Universiteit – iets wat al een lange tijd op mijn bucket list stond om te gaan doen. Ik hou van Spanje en één van mijn doelen in het leven is om écht goed Spaans te kunnen, dus vandaar de keuze voor de cursus Spaans.

En, tromgeroffel, ik ga deze Spaanse cursus niet alleen doen, maar samen met (blog)vriendin Dionne, die net zoveel van de Spaanse taal en cultuur houdt als ik. Mega fijn dat we elkaar hierin gevonden hebben, want naast het feit dat het natuurlijk extra leuk is om een cursus samen met een vriendin te doen, zitten wij ook nog eens op ongeveer hetzelfde niveau van Spaans. Ik heb op de HAVO eindexamen gedaan in Spaans en heb voor een aantal maanden op een Spaanstalige school in Costa Rica gezeten en Dionne is voor een periode in Spanje geweest om de Spaanse taal te leren. We zullen daarom ook bij het niveau Spaans 3 op de Volks Universiteit instromen, omdat we de basis al kennen.

Dus ja, vanaf volgende week tot en met maart volgend jaar zit ik weer in de schoolbanken. Weliswaar maar één avond per week, maar wél met boeken, ‘klasgenoten’ en een vaste docent. Allemaal voor hetzelfde doel: de Spaanse taal beter te beheersen <3 Heb jij ooit een cursus gedaan? En in wat? 

BewarenBewaren

Share:

11 Reacties

 1. 28 september 2017 / 13:25

  Wat leuk dat je Spaans gaat leren! Ik ken goed het gevoel van jezelf willen blijven ontwikkelen na het afstuderen. Heb zelf nog nooit een cursus gevolgd maar ben van plan om volgende september of misschien in februari te beginnen met mode geschiedenis of iets anders aan mode gerelateerd.

 2. 28 september 2017 / 14:07

  Wat ontzettend leuk meid, heel veel succes en natuurlijk plezier gewenst! En wie weet kunnen we je Spaanse kennis nog een keer samen testen in Spanje?? 😉

 3. 28 september 2017 / 21:39

  Wat leuk en spannend dat je Spaans gaat studeren! Dat lijkt mij ook enorm leuk om eens te doen! Veel succes met studeren! X

 4. 28 september 2017 / 21:53

  Wat leuk! Dit vind ik ook echt iets voor jou. Super goede keuze denk ik 🙂

 5. 29 september 2017 / 00:09

  Oh leuk! De spaanse taal is zo leuk! Ik geniet er elke keer weer van als ik iets kan verstaan. Heb het na de havo ook 4 jaar op het HBO gevolgd. Helaas nu niet meer haalbaar op de universiteit en ik baal nu al dat mijn niveau naar beneden gaat. Maar super leuk dat je dit samen gaat doen!

  • 10 oktober 2017 / 18:26

   Ik wilde het ook al erg lang, dus me nu eindelijk ingeschreven! Wat voor een cursus zou jij graag willen volgen? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
voorbereid op vakantie
Hoe ik mezelf voorbereid op een vakantie

Zoals jullie wellicht weten, houd ik ervan om mijn koffers te pakken en op vakantie te gaan. Maar hoe kort...

Close