Tapas restaurants in Valencia – deze 9 zijn de lekkerste én mijn favorieten!

Tapas restaurants in Valencia – deze 9 zijn de lekkerste én mijn favorieten!

Het feit dat ik nu tijdens de zomermaanden even niet meer in Valencia woon, betekent niet dat ik niks meer over deze fijne Spaanse stad zal schrijven. Ik heb namelijk nog genoeg te delen over Valencia. Zoals waar je bijvoorbeeld de lekkerste en beste tapas restaurants in Valencia kunt vinden. In dit artikel deel ik mijn 10 favorieten tapas restaurants in Valencia met je.

Tapas restaurants in Valencia – deze 9 zijn de lekkerste én mijn favorieten!

Dit artikel schrijf ik expres nu pas, nadat ik 9 maanden in Valencia te hebben gewoond. Want toen ik nog in Valencia woonde, vond ik het elke keer niet ‘de tijd’ om aan dit artikel met mijn favoriete tapas restaurants in Valencia te beginnen – bang om een nieuw tapas restaurant te ontdekken die ik wellicht ook zou willen opnemen in dit lijstje. Maar weetje, als ik volgend jaar in Valencia weer nieuwe toffe tapas restaurants tegenkom, update ik dit artikel gewoon weer 😉  Goed, hieronder mijn, tot nu toe, favoriete tapas restaurants in Valencia:

Bar El Almudin

Laten we beginnen bij het meest authentiek Spaanse tapas restaurant waar ik tot nu toe in Valencia ben geweest. Bar El Almudin ligt in het midden van het centrum, namelijk net achter Plaza de Reina. Bar El Almudin is klein maar fijn en het is mogelijk om beneden of boven te zitten. Beiden plekken hebben uitzicht op de centrale bar waar een gezellige en al wat oudere Spaanse man aan het werk is. Vaak moet je even wachten totdat op een tafeltje omdat er niet veel tafels zijn, maar er toch altijd veel mensen heen gaan. Maar ik kan je verzekeren dat het wachten op een tafeltje het dubbel en dwars waard is.

Colmado LaLola

Eigenlijk op een maar paar minuten afstand lopen van Bar El Almudin, ligt Colmado LaLola. Wanneer je van Plaza de Reina richting Plaza de Virgen loopt is deze plek niet te missen. Het is een tapasbar waar je net wat exclusievere tapasgerechten kunt bestellen. De prijzen liggen dan ook net wat hoger dan in andere tapas restaurants. De menukaart is om je vingers bij af te likken en je zit er erg leuk. Daarnaast is bediening uiterst vriendelijk en hun service top. Als de eigenaar van Colmado LaLola er is, maakt hij ook vaak even een praatje met zijn gasten. Zoals hij bij mij deed. We kregen wat extra uitleg over het de tapasgerechten van het verrassingsmenu dat we hadden gekozen

OI Restaurante

OI Restaurante is eigenlijk mijn meest recente ontdekking. Ik heb er nog maar één keer gegeten, maar die ene keer was genoeg om te kunnen beoordelen dat OI echt in dit rijtje met lekkerste en beste tapas restaurants in Valencia hoort. Vooral op het terras kan ik je aanraden om te zitten. Het terras is gelegen op een klein en afgelegen pleintje in El Carmen, waar ik voor mijn ontdekking van dit restaurant nog niet eerder was geweest. Maar in de avond zit je hier zo gezellig! En ohja, de gerechten zijn gemiddeld net iets prijziger, maar het zijn tegelijkertijd ook grotere porties.

tapas restaurants in Valencia

➸ Eerder schreef ik al een aantal artikelen over Valencia, zoals de 10 dingen die je écht in Valencia gedaan moet hebben. En de leukste plekken om ’s avonds een drankje te doen in Valencia. Wil je nou nog meer te weten over de stad? Dan kan ik je dit reisboekje over Valencia aanraden. Daar heb ik zelf de afgelopen maanden veel tips uit kunnen halen. 

Bar & Kitchen

Bar & Kitchen is zo’n tapas restaurant waar je alleen al heen wilt voor de locatie. Bar & Kitchen vind je namelijk op het mega gezellige pleintje van Mercado de Tapineria. Het kleine plein, dat gelegen is in het midden van de wijk El Carmen, staat vol met tafels en stoelen en de gebouwen staan met elkaar in verbinding door alle lichtsnoeren die ’s avonds een super knus effect geven. En als je geluk hebt, tref je ook gekleurde ballonnen, vlaggetjes en paraplu’s, hangend in de lucht, aan. Ja, op het plein van Mercado de Tapineria is het een gezellige bedoeling. kun je kiezen voor tapasgerechten om te delen, maar ook voor een van de hoofdgerechten. Mijn favoriet? Als hoofdgerecht de zalm en als tapasgerecht de patatas bravas, gemaakt van verschillende soorten aardappeltjes en uit de oven met knoflooktenen. Heftig van smaak, maar o zo lekker.

Cafe Infanta

Cafe Infanta is een wat meer toeristisch restaurant dan alle andere tapasbars, maar nog steeds voor mij een groot favoriet. Zowel buiten als binnen zit je erg leuk en doordat ze veel tafeltjes hebben, is er vrijwel altijd wel plaats. Super fijn. Ik heb er zo’n vier keer gegeten en het was altijd erg lekker.

Taberna El Olivo

Taberna El Olivo, het tapas restaurant in de wijk El Carmen, is er ook één die je kun bestempelen als authentiek. En als klein maar fijn, want ook in dit restaurant hebben ze niet veel plek. Van binnen is het restaurant zelfs eigenlijk nog kleiner dan bij Bar El Almudin. Het restaurant zelf bestaat namelijk voor het grootste gedeelte uit de keuken en bar. En daar voor staan dan wat kleine tafeltjes. Of naja, het zijn eigenlijk grote tonnen die dienen als tafels. Ook kun je plaatsnemen aan het raam die vrijwel altijd openstaat, waardoor je dus lekker naar buiten kunt kijken.

Maar mijn favoriete zitplek bij Taberna El Olivo is toch wel op het terras. Ze hebben namelijk een relatief groot terras dat is gebouwd rondom een olijfboom – vandaar ook de naam ‘El Olivo’. Daarnaast ligt Taberna El Olivo gelegen in een wat afgelegen straat waar veel street art te zien is.

Een grappig weetje over Taberna El Olio is dat de elektriciteit om de zoveel minuten uitvalt. En wanneer de elektriciteit uitvalt kunnen er veel dingen niet meer in de keuken gedaan worden. Soms moet je dus even wat langer wachten op je eten. Maar eigenlijk is het altijd weer binnen een minuut opgelost, aangezien ze het inmiddels gewend zijn. Ik vind het persoonlijk wel een grappige bijkomstigheid.

tapas restaurants in Valencia

El Camerino Taberna

In de wijk Ruzafa, een wijk die wat minder toeristisch is en waar dus vooral veel Spanjaarden komen, vind je El Camerino Taberna. Het eten is er heerlijk, het is erg betaalbaar en je zit er leuk. Vooral buiten op het terras, omdat het tapasrestaurant in een smalle straat, naast allerlei andere restaurants, gelegen is. Een gezellig tapasrestaurant waar je zeker even moet stoppen als je in de wijk Ruzafa bent.

La Calle

La Calle vind je ook in Ruzafa en is net wat exclusiever qua tapasgerechten, inrichting en de mensen die er komen. Ik vind de inrichting zelf erg gezellig – namelijk wat donkerder met kaarsjes op tafel. De keer dat ik er was, was er ook een pianist die live muziek speelde. Er hing een fijne sfeer en het eten was ook erg lekker. De favoriete gerechten van ons waren toch wel echt de home made patatas bravas die net even wat anders waren dan normaal, de home made kroketjes en het kaasplateau.

Maui

Het laatste, maar ook meest betaalbare tapas restaurant van dit rijtje is Maui. De prijs-kwaliteitverhouding bij Maui is erg goed, want de prijzen liggen enorm laag – zo tussen de €4 en €6 voor een groot tapasgerecht. En naast het feit dat de prijzen laag liggen, is het eten ook gewoon erg lekker. Je hebt keuze uit een stuk of tien tapasgerechten die allemaal erg verschillend zijn. Sommige zijn zelfs erg origineel, zoals home made patatas bravas, gemaakt van zoete aardappel. Daarnaast zit je ook hier, zowel buiten als binnen, erg leuk. Ja, Maui mag van mij best wat meer naamsbekendheid krijgen. Niet omdat er nooit iemand komt – integendeel juist. Maar meer omdat vrijwel geen enkele toerist deze plek nog kent. En aangezien je er lekker, gezellig en betaalbaar kunt eten, raad ik je zeker aan om bij Maui langs te gaan.

Dit waren dan de 9 tapas restaurants in Valencia, die voor mij groot favoriet zijn. Bij het grootst gedeelte van dit lijstje ben ik zelfs meerdere keren geweest, omdat het eten zo lekker was en je er gezellig kunt zitten. Ben jij al wel eens in Valencia geweest? En wat was toen jouw favoriete tapas restaurant? 

3 Reacties

 1. 10 juli 2019 / 08:56

  Het is nog vroeger (8:56) maar ik krijg spontaan honger van je artikel haha! Thanks voor het share

 2. 18 juli 2019 / 13:19

  Great blog to read. I am not that foodie, but your blog made me hungry.
  Thanks for such amazing article. Cheers!!

 3. 18 juli 2019 / 13:20

  Great blog to read. I am not that foodie, but your blog made me hungry.
  Thanks for such amazing article. Cheers!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Thursday Talk – Dit zijn mijn plannen voor zomer 2019

Toen ik vorige week een nieuwe papieren agenda kocht en er netjes al mijn aankomende plannen in begon te schrijven,...

Close