Dit zijn de 7 tofste steden om te kerstshoppen

Dit zijn de 7 tofste steden om te kerstshoppen

Het is november, dus tijd om weer in de o zo gezellige kerststemming te komen. Ik hou van kerst en doe aan al het mogelijke mee. Ik draag kersttruien, haal kerstversiering in huis en ga ook nog eens elk jaar kerstshoppen. En over dat laatste wil ik het vandaag met jullie hebben. Want er zijn een aantal steden waar je mega goed kunt kerstshoppen. Lees je mee?

Dit zijn de 7 tofste steden om te kerstshoppen

New York

Laat ik maar meteen met de stad beginnen waar iedereen heen zou willen in de kerstperiode: New York. Ik ben zelf 2 jaar geleden in de kerstvakantie in New York geweest en oh man, wat was dat tof. Sowieso omdat het de eerste keer was dat ik in New York kwam, maar ook door de hoeveelheid kerstversiering in de stad. En als er een stad is die helemaal ingericht is op het kerstshoppen, is het New York wel. Alle etalages waren versierd, in veel winkels en warenhuizen kreeg je kerstkorting en ook hoorde je op elke hoek van de straat een kerstnummer voorbij komen. Maar goed: New York, dus. Zeker één van de tofste steden om te kerstshoppen.

Londen

Als je denkt: New York is me te ver en te duur, dan weet ik nog een stad die que sfeer erg in de buurt komt. Namelijk, Londen! Je vliegt er vaak voor een paar tientjes en in een klein uurtje heen en eenmaal op bestemming vliegen de kerstversieringen je om de oren. Ik ken een paar mensen die er een jaarlijks uitje van maken om te gaan kerstshoppen in Londen. Als je wilt, zou je er zelfs ’s ochtends heen kunnen vliegen en ’s avonds weer terug. Maar één of meerdere nachtjes blijven slapen is natuurlijk nóg leuker.

München

Ook mag er natuurlijk geen Duitse stad aan dit lijstje ontbreken als we het hebben over kerst. Duitsland staat namelijk bekend om zijn gezellige kerstmarkten. Maar alleen het hebben van een gezellige kerstmarkt doet het hem niet voor mij, dus zocht ik naar een toffe stad die rond de kerstperiode het totaalplaatje heeft. En voor mij is dat toch wel München. Ik ben hier een aantal jaar geleden in december geweest en vond het een verrassend leuke stad. En ontzettend koud, dat was het ook, maar dat nam ik maar voor lief. Nee, maar zonder dollen: ben je nog nooit in München geweest? Dan moet je er echt een keer heen. En hoe leuk zou het zijn om dat bezoekje met het kerstshoppen te combineren? Ik vond de winkelstraten in München echt prachtig en er waren veel leuke winkels. En ohja, ook fijn: het was er niet extreem, maar gewoon gezellig druk.

Antwerpen

Een stad die voor ons makkelijk en snel te bereiken is, is Antwerpen. Wellicht ben je er al ooit eens geweest, maar ook weleens tijdens de kerstperiode? Het schijnt namelijk dat Antwerpen rond de kerstperiode prachtig versierd wordt en dat er veel te doen en te zien is. Ik ben zelf alleen nog maar in de zomer in Antwerpen geweest, maar daar ga ik dit jaar verandering aan brengen. Ik mag namelijk in december op een mini persreisje naar Antwerpen met Nick. Om de stad in de kerstsferen te mogen beleven en natuurlijk heel wat te gaan kerstshoppen. Ik kan nu al niet wachten en houd jullie natuurlijk op mijn blog en Instagram op de hoogte!

Parijs

Ik ben een aantal keer in Parijs geweest en daarvan was één keer in november toen de winkels al volop versierd waren. Naast het feit dat er in alle bomen op de Champs-Élysées honderden lichtjes schitteren, zijn de etalages van winkels en warenhuizen ook prachtig versierd. Een bezoek aan het warenhuis LaFayette mag je – in de kerstperiode – dan ook zeker niet overslaan. En tsja, Parijs blijft natuurlijk dé shopstad van Europa. Maar ook kun je naar Parijs met kerst voor het bezoeken van een leuke kerstmarkt. Weer eens wat anders dan het bezoeken van een Duitse kerstmarkt.

Maastricht

Laat ik afsluiten met een Nederlandse stad die sowieso al bekend staat als fijne winkelstad en ook nog eens mooi versierd wordt tijdens kerst: Maastricht. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik zelf nog nooit tijdens de kerstperiode in Maastricht ben geweest. Maar wat ik wél weet is dat het een fijne shopstad is én dat de gemeente rond kerst enorm zijn best doet om de stad zo mooi mogelijk te versieren. En die twee dingen bij elkaar maakt het denk ik wel één van 7 tofste steden om te kerstshoppen, vind je niet?

Ben jij al weleens in één van deze 7 steden geweest om te kerstshoppen? Of hou je überhaupt wel van het maken van kerstreizen? Zoals ik al vertelde ben ik een keer in de kerstperiode naar New York, Londen en München geweest en ga ik dit jaar een kijkje nemen in Antwerpen. Ik hou jullie op de hoogte hoe ik die stad rond kerst én om te kerstshoppen vind! 

14 Reacties

 1. eva
  5 november 2017 / 16:09

  ben vorig jaar naar Maastricht geweest, vond er niets aan. Wordt de hemel aangeprezen, maar vond het niet veel bijzonder. Overigens vind ik veel steden in Nederland met de kerst tegenvallen. Duitsland en Groot Brittannië zijn bij uitstek de gezelligste steden tijdens kerst.

  • 5 november 2017 / 18:10

   Oh meen je! Wat jammer dat jij Maastricht niet zo leuk vond tijdens de kerstperiode. Ik ken namelijk een aantal mensen die er erg enthousiast over waren, vandaar dat ik Maastricht in dit rijtje heb gezet. Maar mening verschillen, natuurlijk. Duitsland en Groot Brittannië vind ik in ieder geval ook erg leuk tijdens de kerstperiode! 😀

 2. 5 november 2017 / 16:43

  Oooh hoe mega leuk is dit artikeltje!?? Ik heb echt al enorm veel zin in kerst -en natuurlijk kerstshoppen! Doe mij maar een enkeltje richting NYC, die stad lijkt me echt geweldig tijdens de feestdagen!

  • 5 november 2017 / 18:06

   Liefff! Ik ook, dus ik dacht: ik ga lekker alvast over een kerst gerelateerd onderwerp schrijven 😉

 3. 5 november 2017 / 20:44

  Ik ga dit jaar op 26 december voor enkele dagen naar Londen 🙂 Ooit al eens bijna vertrokken, maar een sneeuwstorm gooide roet (of sneeuw) in het eten helaas. Parijs heb ik ook al gedaan, maar de andere nog niet in de kerstperiode.

  • 6 november 2017 / 11:02

   Ahh, wat super tof dat je dit jaar wel naar Londen gaat. Alvast veel plezier!

 4. 6 november 2017 / 09:57

  Ohhh Parijs met kerst, ik zou het ZO graag willen! Of gewoon Parijs op m’n verjaardag (in maart); lijkt me ook wel best magisch <3

 5. 6 november 2017 / 12:23

  Vorig jaar was ik rond kerst een weekend in Maastricht, en ondanks dat het waanzinnig mooi is en de sfeer geweldig is, viel de kerstmarkt zelf wel tegen. Maar als je niet voor de kerstmarkt gaat is het een heerlijke stad om naartoe te gaan rond de kerst!

 6. 6 november 2017 / 15:26

  In al deze steden ben ik nog nooit geweest om te kerstshoppen. Ik ben wel in Aken, Düsseldorf en York geweest. Aken vond ik de leukste kerstmarkt hebben. New York staat heel hoog op mijn lijstje om te bezoeken, niet per se voor een kerstmarkt. Maar ik kan mij voorstellen dat deze stad in die tijd wel heel magisch is! 🙂

  • 6 november 2017 / 19:21

   Over Aken hoor ik inderdaad ook veel goede dingen qua kerstmarkt. Gaat op het lijstje! 😀 En ja, New York is rond de kerstperiode echt magisch!

 7. Anne
  17 november 2017 / 17:44

  Oeh een tof lijstje! In Londen hingen in september al de borden buiten om te reserveren voor kertsmis haha! Ook is het een vast gegeven om naar Parijs te gaan rond deze tijd van het jaar, geweldig. Ik studeer in Maastricht en dat is een perfecte uitvalsbasis voor mooie kerstmarkten in de buurt (de grotten, valkenburg, aken of keulen). Allemaal prima met de (lijn) bus te doen! Dus als je diehard wilt gaan zou ik gewoon een zuiderlijk weekendje doen!

  Verder echt een superleuke blog! Ik kijk altijd met veel plezier uit naar je reisverhalen.
  Xxx

  • 27 november 2017 / 18:41

   Ohh ja, er zijn ook nog zoveel kerstmarkten die ik wil bezoeken. En wat leuk om te lezen dat je altijd met veel plezier uitkijkt naar mijn reisverhalen! Ik deel ze ook altijd met alle liefde! 😀

 8. Sofie
  27 november 2017 / 15:51

  Antwerpen is inderdaad superleuk rond de kerstperiode. Ik heb er 6 jaar gestudeerd en kon enorm genieten van de sfeer die er hangt. Er is in december ook permanent een kerstmarkt en schaatsbanen. 🙂

  • 27 november 2017 / 18:34

   Klinkt geweldig en kan niet wachten om in december voor een paar dagen naar Antwerpen te gaan! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
keuken
Mijn huis in 5 weken – de keuken

Vorige week introduceerde ik een nieuwe rubriek op mijn blog: mijn huis in 5 weken. Ik gaf je in het...

Close