Waarom ik de Spaanse stad Sevilla vond tegenvallen maar toch kan aanraden om heen te gaan!

Waarom ik de Spaanse stad Sevilla vond tegenvallen maar toch kan aanraden om heen te gaan!

Het eerste reisje van 2019 vond zich plaats in de Spaanse stad Sevilla. Samen met één van mijn beste vriendinnen vloog ik van mijn huidige woonplaats Valencia in een klein uurtje naar Sevilla. Sevilla was de stad die al jaren hoog op mijn lijstje stond om te bezoeken en waar ik ondertussen dus erg benieuwd naar was geworden. Na onze 4-daagse stedentrip, kwam ik tot de conclusie dat ik de Spaanse stad Sevilla vond tegenvallen. Maar ondanks dat, kan ik het iedereen aanraden om eens naar Sevilla te gaan. In dit artikel lees je wat mijn redenen hier voor zijn.

Waarom ik de Spaanse stad Sevilla vond tegenvallen

Ik ben nogal verwend in Spanje

Op het moment dat ik een keer niet razend enthousiast ben over een plek in Spanje, komt dat  doordat ik nogal verwend ben in Spanje. In de zin van dat ik al zoveel mooie steden en dorpen in Spanje heb mogen bezoeken, dat ik tegenwoordig veel vergelijkingsmateriaal heb en dus ook net wat kieskeuriger ben geworden. En toen ik voor het eerst in Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, kwam, werd ook deze stad dus even kritisch beoordeeld. Vorig jaar maakte ik namelijk een roadtrip door Andalusië en heb ik veel mooie steden en dorpen in deze omgeving mogen ontdekken. Helaas lag Sevilla net buiten onze route, dus daarom was ik nog niet eerder in deze stad geweest. Ik vond de omgeving van Andalusië echt te gek – met als hoogtepunt voor mij de steden Cádiz en Granada. Deze steden waren zo authentiek Spaans, goedkoop en mooi gelegen, dat ik ze al gauw bestempelde als mijn favoriete plekken van Andalusië. Maar doordat Sevilla toch wel de hoofdstad van Andalusië was, dacht ik dat ik deze stad minstens zo leuk zou gaan vinden.

Van te voren had ik hoge verwachtingen

En dan kom ik ook gelijk bij het tweede punt: ik had van te voren gewoon te hoge verwachtingen van Sevilla. Niet alleen omdat ik de omgeving van Andalusië hoog heb zitten, maar ook omdat ik van te voren meerdere mensen had horen zeggen dat ze Sevilla ‘de mooiste stad van Spanje’ vinden. Daarnaast staan er veel beroemde bezienswaardigheden van Spanje in Sevilla waarvoor mensen van over de hele wereld naar Sevilla afreizen. Zoals je kunt lezen, had ik dus voordat ik naar Sevilla ging torenhoge verwachtingen. En wat gebeurt er vaak met het hebben van hoge verwachten? Juist, vaak word je dan toch een beetje teleurgesteld.

Spaanse stad Sevilla

We hadden, helaas pindakaas, geen goed weer

Naast het feit dat ik Sevilla toch wel heel erg druk en toeristisch vond – ook in januari, buiten de vakanties om – was de grootste tegenvaller toch wel het weer. Sevilla is normaal gesproken de Spaanse stad met meeste zonuren, maar die zon kwam bij ons helaas geen enkele keer tevoorschijn. Het regende 4 dagen vrijwel aan één stuk door. Behalve die keer dat we op fietstour gingen, want toen hadden we het geluk dat het net die paar uur even droog was. Maar goed, wanneer je op stedentrip gaat en het regent veel, zal je de stad ook minder waarderen dan wanneer het weer mee zit. Ik besef me dus ook goed dat dit een grote invloed op mijn mening over de Spaanse stad Sevilla heeft gehad. En dat ik Sevilla, wanneer de stad zoals gewoonlijk weer zal worden overspoeld door zonneschijn, ineens een stuk leuker zal vinden.

Waarom ik het toch kan aanraden om naar Sevilla te gaan

Sevilla is een prachtige stad

Hoe je het ook wendt of keert: Sevilla is en blijft een prachtige stad. Hetgeen wat voor mij de stad zo prachtig maakt, zijn de Moorse invloeden die nog goed zichtbaar zijn. Ik hou gewoon enorm van deze sfeervolle bouwstijl. Maar ook de historische straten en pleinen en de groene parken doen het hem. Daarnaast zie je, net zoals in Valencia bijvoorbeeld, op veel plekken sinaasappelbomen staan. Zo sfeervol en mooi! En alleen al door deze punten zou je ik je kunnen aanraden om Sevilla te bezoeken.

Spaanse stad Sevilla

Sevilla is een authentieke stad

Hoewel Sevilla drukbezocht wordt door toeristen, vind ik de stad toch iets heel authentieks hebben. Dat komt waarschijnlijk door het historische, maar ook doordat je op alle toeristische plekken gewoon nog veel Spanjaarden ziet. In Sevilla is het dus een goede mix van toeristen en Spanjaarden die vrijwel op dezelfde plekken komen. In de beste en meest populaire tapasrestaurants van Sevilla zie je niet alleen de toeristen zitten, maar ook gewoon de Spanjaarden die in Sevilla wonen. En daardoor vind ik de stad authentiek blijven ogen.

Er is veel te zien en beleven in Sevilla

In mijn eerder geschreven artikel over wat te doen tijdens een stedentrip in Sevilla, vertel ik je over de 10 dingen die je in deze stad kunt zien en beleven en die ook écht de moeite waard zijn. In Sevilla zal je je sowieso niet snel gaan vervelen. Er zijn ontzettend veel mooie en interessante bezienswaardigheden, je hebt een aantal parken waar je doorheen kunt lopen, het is een goede winkelstad en dan heb ik het nog niet eens over het heerlijke eten gehad. Want er is ontzettend veel keus als je opzoek bent naar een leuk eettentje. In deze opzichten vond ik Sevilla dan wel weer heel erg leuk!

Zoals je kunt lezen heb ik dus gemengde gevoelens aan Sevilla overgehouden. Al weet ik zeker dat als ik de stad nog een keer een kans zou geven, ik de stad zeker meer zal waarderen. Ik heb alsnog en mede door het zijn met één van mijn beste vriendinnen, een super leuke stedentrip in Sevilla gehad en ben blij dat we er samen op stedentrip naartoe zijn geweest. Ben jij al eens in de Spaanse stad Sevilla geweest? En wat vond jij ervan? 

7 Reacties

 1. 22 oktober 2019 / 10:38

  Leuk om te lezen! Ik ben nog nooit in Sevilla geweest, maar de stad staat (net als Valencia) hoog op mijn lijstje. Ik kan me voorstellen dat het hebben van te hoge verwachtingen niet altijd handig is, als het gaat om reizen. En het weer is inderdaad zo belangrijk! In de regen vind ik een reisje ook veel minder leuk :(.

 2. 22 oktober 2019 / 12:05

  Het is echt zo prachtig, mijn baas komt hier regelmatig en ik hoor dus ook echt hele mooie verhalen over deze stad.

 3. 23 oktober 2019 / 19:18

  Oh ik kan me hier zo in vinden!! Ik voelde ‘m ook niet. En weet niet waar dat aan lag maar als ik jouw verhaal lees kan ik het wel beter verklaren. We hadden een heel lawaaiig hotel, dat was een dikke tegenvaller, slecht slapen is overdag een slecht humeur voor mij. Ik vond het ook superdruk en toeristisch en ben inderdaad ook al in veel andere Spaanse steden geweest. We hadden zo’n hop on hop off bus en daar zit je helemaal geplet in en als je pech had kon je zelfs niet mee. On top of that kregen ik en mijn reisgezelschap ook nog ruzie. Dus ja, niet zulke goede herinneringen eraan. Maar los van dat heeft dat stad me gewoon niet veroverd, denk inderdaad ook dat mega toeristische.

  • 24 oktober 2019 / 19:46

   Ah, gelukkig ben ik dus niet de enige die deze mening deelt. Maar gelukkig voor ons zijn er nog een boel hele andere mooie en fijne Spaanse steden en dorpen! 😀

 4. 24 oktober 2019 / 21:54

  Soms heb je dat! Ik had het heel erg met Gran Canaria afgelopen zomer.. Het was wel heerlijk om even tot rust te komen bij het hotel

  • 25 oktober 2019 / 13:06

   Ja klopt, het heeft ook met zoveel factoren te maken – of je een plek waardeert of niet. Fijn om te lezen dat je er toch nog wel lekker tot rust kon komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
toffe sneakers inspiratie
Shopping Saturday – 8 toffe sneakers voor dit najaar

Hoewel ik mezelf een aantal jaar geleden nog het meest voortbewoog op hakken, ben ik tegenwoordig toch wel meer van...

Close