Spaans leren in Valencia – wat je erover wilt weten en op welke talenschool ik zit

Spaans leren in Valencia – wat je erover wilt weten en op welke talenschool ik zit

Veel mensen komen Spaans leren in Valencia. Elke week ontmoet ik wel iemand die voor een aantal weken tot maanden in Valencia woont om de Spaans taal onder de knie te krijgen. En doordat de vraag groot is, is de keuze aan talenscholen ook reuze. En daarom leek het mij een goed idee om een artikel te wijden aan het Spaans leren in Valencia. Met alles wat je wilt weten en natuurlijk op welke talenschool ik zelf zit.

Verschillende soorten talenscholen in Valencia

De bekendere namen en daarom ook duurdere talenscholen

Er zijn een aantal bekendere talenscholen in Valencia, die ook op andere plekken in de wereld zitten. Deze bekendere namen en daarom ook duurdere talenscholen liggen gelegen op de beste locaties en in de mooiste gebouwen. Daarnaast wordt er veel extra’s aangeboden, zoals buitenschoolse activiteiten. Waar natuurlijk ook extra voor betaald moet worden, maar wat de ervaring tijdens het leren van een taal in het buitenland, wel extra leuk maakt.

Ik merk dat vooral jonge mensen, die net van de middelbare school komen bijvoorbeeld, het meest kiezen voor het gaan naar een bekendere talenschool. Omdat ze die op internet hebben gevonden of er over hebben gehoord van leeftijdsgenootjes. Ook de keuze uit verschillende landen en steden is vaak aantrekkelijk voor hen. En zelf begrijp ik dat heel goed, want ik heb ook in een ver verleden op zo’n taalschool gezeten. Ik ging toen voor mijn Engels naar Miami Beach en voor mijn Spaans naar Costa Rica. Dat artikel, over mijn taalcursus in het buitenland, kun je lezen op mijn blog.

Graag licht ik nog even de voor- en nadelen van het gaan naar de bekendere talenscholen:

+ Vaak gelegen op de beste locaties en in de mooiste gebouwen.
+ Er wordt door de school veel georganiseerd, zoals buitenschoolse activiteiten.
+ Makkelijk om snel nieuwe leeftijdsgenootjes te leren kennen.
+ Gegarandeerd een mooie ervaring in het buitenland!

De duurste optie van talenscholen.
Vaak zijn er ook veel andere leerlingen Nederland, waardoor je onderling toch vaak in je eigen taal blijft praten.
Veel afleiding na school, wat de discipline tot het studeren van de taal, lastig maakt.

➸ Tip: wanneer je speciaal voor het leren van de Spaanse taal naar Valencia komt en voor de algehele ervaring wilt gaan, het niet erg vindt om wat meer geld neer te leggen en veel discipline hebt om de taal te leren, dan zijn scholen al deze zeker aan te raden.

Spaans leren in Valencia

De wat meer lokale en betaalbare talenscholen

De meeste talenscholen die in Valencia zitten, zijn de wat meer lokale en betaalbare talenscholen. De keuze is reuze, dus wanneer je opzoek bent naar een geschikte talenschool, zie je door de bomen het bos eigenlijk niet meer. Het is dus handig om naar een talenschool bij jou in de buurt te zoeken. Wat voor mij bijvoorbeeld in de wijk Ruzafa in Valencia zou zijn. De meeste mensen die voor een lokale en betaalbare talenschool kiezen, wonen in Valencia. Maar hebben vaak niet als grootste doel van hun verblijf om de taal te leren. Vaak werken ze hier als expats of doen ze hun stage, studiejaar of master. En willen ze daarnaast dus ook de Spaanse taal beter leren, zonder daar al te veel geld aan kwijt te zijn.

Doordat deze talenscholen wat betaalbaarder zijn, besteden ze minder aandacht aan hun online zichtbaarheid en bieden ze ook net wat minder extra’s aan. Maar goed, dan betaal je ook wel een stuk minder. De lessen die je daarvoor krijgt zijn er trouwens daarom echt niet minder om. In sommige gevallen zijn de lessen zelfs beter dan op de bekende en duurdere talenscholen. Omdat de focus van de school echt alleen op het leren van Spaans ligt.

+ Betaalbare taalcursus
+ Prima locaties
+ Er wordt soms wat door de school georganiseerd, zoals buitenschoolse activiteiten
+ Er wordt vaak echt alleen maar in het Spaans uitgelegd en gesproken. Dus niet in het Engels.
+ Lokale mensen uit de stad als leraren.

– Minder extra buitenschoolse activiteiten
– Minder persoonlijke aandacht

➸ Tip: Wil je naast je andere bezigheden in Valencia ook wat extra Spaans bijleren? Dan kan ik het je zeker aanraden om naar een lokale en betaalbare talenschool te gaan. Hier kom je voor het grootste gedeelte echt alleen voor het Spaans leren.

2Day Language, de talenschool waar ik op zit

Via een vriendin, die ook sinds een tijdje in Valencia woont, werd ik geïnformeerd over 2Day Language. Ik was al een tijd opzoek naar een geschikte en betaalbare talenschool. Vorig jaar had ik nog het plan om zelf mijn Spaans op te halen en te verbeteren, maar dat bleek toch niet zo makkelijk als gedacht. Een taal leren kun je in principe makkelijk zelf, maar daar is wel een hele dosis zelfdiscipline voor nodig. Iets wat ik in mijn druk sociale leven en in het altijd bruisende Valencia, eerlijk gezegd maar weinig heb.

Nadat ik werd getipt over 2Day Language, nam ik een kijkje op hun website. En hierop wordt eigenlijk alles dat je over een talenschool wilt weten, meteen duidelijk. Iets wat ik altijd persoonlijk wel fijn vind. Zo kwam ik er bijvoorbeeld al via hun website achter dat ze een hele lijst van verschillende cursussen aanbieden. Ook kom je altijd met mensen in een klas die op hetzelfde niveau van Spaans zitten. Het niveau waar je van te voren op wordt ingedeeld.

Proefles

Ik nam via de mail contact op met de talenschool en kreeg vrijwel direct bericht terug. Ze nodigden mij uit voor een gratis en vrijblijvende proefles. Iedereen kan zich online voor zo’n proefles inschrijven en die kan je vervolgens zelf inplannen. Tijdens die proefles, wat eigenlijk een privéles van een leraar is, wordt er gekeken op welk niveau Spaans je zit. En als leerling kan je dan natuurlijk kijken wat je van de taalschool, de lesmethode en de leraren vindt. Kom je er na die proefles achter dat je toch opzoek bent naar iets anders? Dan is dat geen enkel probleem. Persoonlijk vind ik dat van 2Day Language een hele goede service.

Lessen

Tijdens de proefles wist ik eigenlijk allang dat ik mij op deze talenschool wilde gaan inschrijven. Ik vind de sfeer, die in de school hangt, heel fijn en daarnaast voelt het allemaal ook heel persoonlijk. Elke keer als ik de school binnenloop, word ik begroet door de leraar die op dat moment achter de balie zit. Vanaf het moment dat ik het klaslokaal inloop, voel ik me ook erg op mijn gemak. De klaslokalen en groepen zijn klein. Ik heb tot nu toe met nog maar maximaal 3 andere in de les gezeten, waardoor je veel persoonlijke aandacht. Daardoor kan de leraar ook goed de lessen op de wensen van de leerlingen aanpassen. Zo leer je de taal toch een stuk sneller.

Tijdens elke les wordt er een ander onderwerp besproken. Het allerfijnst vind ik dat er niet al te lang word uitgelegd, maar dat we voornamelijk veel praten onderling. Natuurlijk wordt er wel wat tijd aan de uitleg van een nieuw onderwerp besteed, maar wil de leraar voornamelijk dat wij als leerlingen aan het woord zijn. En omdat je met mensen van het zelfde niveau Spaans en in kleine groepjes les krijgt, is dat nooit ongemakkelijk.

Locatie

De school van 2Day Language ligt heel centraal, namelijk op Gran Vía, wat tussen Ruzafa en het stadscentrum ligt. En wat ook maar op een paar minuten loopafstand van mijn huis is. Voor mij maakt het persoonlijk niet zoveel uit of ik even moet lopen of reizen naarschool, maar het is natuurlijk wel een fijne bijkomstigheid als de talenschool waar je heen gaat, dichtbij is.

De ruimte waarin de school zich bevindt, is op de tweede verdieping van een groot en typisch Spaans gebouw. De school voelt het heel ruimtelijk aan, doordat het een wit en lichte ruimte, met hoge plafonds, is. Ja, ik ben meer dan tevreden en denk dat het een hele goede keuze is geweest dat ik voor deze talenschool heb gekozen.

Verschillende soorten taalcursussen die je kunt volgen

Op bijna alle talenscholen heb je de keuze uit verschillende soorten taalcursussen. Denk aan een standaard-, intensieve- of business cursus. Met vaak ook nog het aantal uren per week waar je uit kunt kiezen. Zelf heb ik gekozen voor een standaard taalcursus. Ik ga twee avonden per week naar 2Day Language en ben daar dan zo’n 2 uur per keer. Maar ik heb dan ook al wel een goede basis Spaans. En mijn doel is voornamelijk om alles wat ik de afgelopen jaren vergeten ben, weer op te halen. En om mezelf te motiveren om binnenkort meer Spaans buitenom de lessen te gaan spreken. Want ik heb al maanden als excuus dat ik daar eerst een betere basis voor nodig moet hebben. Wil ik echt gesprekken gaan voeren. Maar stiekem ben ik gewoon te verlegen, haha. Feit blijft: vanaf het moment dat je een taal gewoon gaat spreken, of je er nou weinig of al veel van weet, leer je enorm snel.

Wanneer je de Spaanse taal nog helemaal niet kent en je vanaf het begin moet beginnen, kan ik je aanraden om voor minimaal 2 tot 4 weken een intensieve cursus te volgen. Dan ga je echt elke dag naar school en leer je snel de basis. En daarna kan je natuurlijk zelf helemaal bepalen hoeveel uren je per week zou willen volgen.

Dit was wat je wilt weten over het Spaans leren in Valencia. Spreek jij de Spaanse taal? En heb je ook dat ook via een talenschool geleerd? Of ben je geïnteresseerd in het leren van de Spaanse taal en ben je je nog aan het oriënteren? Een ding is zeker: Spaans leren in Valencia is zeker iets wat ik iedereen zou kunnen aanraden!

Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Netflix aanraders
7 Netflix aanraders – films en series die ik de afgelopen tijd heb gekeken

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: ik ben een groot Netflix liefhebber, maar neem bijna nooit...

Close