Sint Jorisplein in Amersfoort – 5 redenen waarom je deze plek niet mag overslaan

Sint Jorisplein in Amersfoort – 5 redenen waarom je deze plek niet mag overslaan

Wanneer je een dagje naar Amersfoort komt, begin je vaak op het Sint Jorisplein. Omdat rondom dit plein de meeste parkeergelegenheden zijn, maar ook omdat het het plein is dat het dichtst bij het Centraal Station ligt. En dat is maar goed ook, want een bezoek aan het Sint Jorisplein wanneer je in Amersfoort bent, mag zeker niet ontbreken. 

1. Het Sint Jorisplein in Amersfoort is erg overzichtelijk

Als ik denk aan het Sint Jorisplein, denk ik aan het feit dat het zo lekker overzichtelijk is. Het Sint Jorisplein is namelijk een ovaalvormig plein, waar in het midden een lift en roltrap naar de parkeergarage zitten en daaromheen vindt je eigenlijk alle winkels. Het is dus meer dan alleen een plein én ook nog eens erg overzichtelijk.

2. Een aantal van mijn favoriete winkels zitten op het Sint Jorisplein in Amersfoort

Een belangrijke reden voor mij om regelmatig naar het Sint Jorisplein te lopen, is het feit dat er een aantal van mijn favoriete winkels zitten. Denk aan de Sissy-Boy, H&M en Douglas. Maar ook loop ik regelmatig bij de Flying Tiger en warenhuis Hudson’s Bay naar binnen. Ik vind het heel fijn dat al deze winkels bij elkaar op één plein zitten. Dat maakt het, zoals ik net hierboven al benoemde, lekker overzichtelijk.

3. Op het Sint Jorisplein in Amersfoort zitten een aantal leuke horecagelegenheden

Waarvan Cribs Brasserie, mijn favoriet is. Hier kom je voor een ontbijt, lunch of diner. Maar er is natuurlijk ook altijd plek voor bijvoorbeeld een kopje koffie met eventueel wat lekkers erbij. Mijn favoriet zijn de muffins. Die zijn bij Cribs echt het allerlekkerst! Wat ik persoonlijk het leukst vind aan Cribs, is dat je er binnen heel leuk zit. Ik ben best gevoelig voor de inrichting van een horecagelegenheid, maar bij Cribs ziet het er allemaal leuk uit.

De horecagelegenheid die er nog maar net zit, maar waar ik wel heel benieuwd naar ben, is Johnny’s Burger. Ik eet tegenwoordig nauwelijks vlees meer, maar een goede hamburger op zijn tijd gaat er toch soms nog wel goed in. En de hamburgers bij Johnny’s Burger schijnen heel lekker te zijn, dus die ga ik binnenkort zeker eens proberen!

➸ Ik schreef eerder ook al een artikel over waarom een bezoek aan het centrum van Amersfoort de moeite waard is. 

4. Er is voor ieder wat wils

Op het Sint Jorisplein kan je terecht voor dames-, heren- en kindermode, maar ook voor beautyproducten, lifestyle dingen en woonaccessoires. Er is dus voor ieder wat wils en dat betekent dat er ook een gevarieerd publiek komt. Wat ik persoonlijk altijd wel heel leuk vind.

5. Het Sint Jorisplein staat voor ‘be yourself’

Ik kom niet alleen regelmatig op het Sint Jorisplein – nee, ook ben ik vorig jaar gevraagd om Lifestyle Coach voor de Beyourself campagne van het Sint Jorisplein te worden. Een grote eer en iets wat ik natuurlijk met veel enthousiasme ben aangegaan. Rondom deze Beyourself campagne, die precies het hele jaar duurt, worden er dingen georganiseerd die in het teken staan van het jezelf kunnen en mogen zijn. Samen met Fashion Coach Rachel en Beauty Coach Margot zorg ik ervoor dat er inspiratie kan worden opgedaan door het lezen van blogs of kijken van vlogs. Ook beantwoorden wij alle vragen die binnenkomen via de online chatfunctie en staan wij regelmatig op het Sint Jorisplein voor evenementen. Dit allemaal in het teken van de Be Yourself campagne.

Dit waren de 5 redenen waarom ik vind dat je het Sint Jorisplein in Amersfoort niet mag overslaan. Kom jij weleens in Amersfoort? En ben je ook al weleens op het Sint Jorisplein geweest? 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
een persoonlijk kaartje
Een persoonlijk kaartje sturen – 5 redenen waarom het nog steeds leuk is

Vroeger, toen ik nog met weinig beeldschermen voor mijn neus zat en het cool vond om mooi briefpapier te verzamelen,...

Sluiten