Praag hotspots – horeca

Praag hotspots

Praag, oh Praag, wat was je mooi. En bijzonder. Met al je hipster-achtige koffie tentjes, lunchrooms en barretjes waar alles voor ons Nederlanders een drol kostte. Vandaag deel ik mijn favoriete Praag hotspots, voor degene die geïnteresseerd zijn in een stedentrip naar deze stad of er al een op de planning hebben staan – bofkont! -. Lees en kijk je mee?

Letná Beer GardenLetna beer garden

Aan het prachtige uitzicht van deze Letná Beer Garden is misschien al te zien dat dit niet een plek is waar je ‘toevallig’ langsloopt, dus dit is iets wat je echt moet plannen om heen te gaan. En dat zou ik maar doen ook, want vooral in de zomer zit deze Beer Garden rammeltje vol met allemaal lokale Tsjechische mensen. En bier voor ongeveer een euro. Waar wil je anders je zomerdag spenderen?

Paralelní Polis Praag hotspots

Tijdens onze alternative tour – die ten zeerste aan te raden is! – werd ons het Institute of Cryptoanarchy, van de welbekende hackersgroep Anonymous, laten zien. En daar binnen was ook gewoon een café waar je een koffietje kon drinken. Maar, die konden alleen worden afgerekend met bitcoins. En dat was helaas pindakaas, geen koffie voor Fleur dus. Maar het café zag er wel té fotogeniek uit om niet op de foto te zetten. En het is natuurlijk ook wel uniek, dus daarom behoord deze plek tot mijn favoriete Praag hotspots.

Café CaféPraag hotspots

Ik had deze hotspot van te voren al opgeschreven om heen te gaan om te lunchen, dus deden wij dat ook. En het was er luxe – maar dan niet duur -, mooi en de kaart was fantastisch. Beiden namen we een homemade limonade – kan je bijna overal in Praag krijgen en is super lekker! – en een caesar salade en club sandwich als lunch. Man, wat was het lekker! Echt een aanrader om te lunchen dus!

EMA Espresso BarPraag hotspots

Mijn vriend en ik gingen de eerste ochtend naar de EMA Espresso Bar, die best bekend is in Praag. En na daar ontbeten te hebben, snap ik wel waarom. Het is er hip, jong, je kunt er de lekkerste koffie’s drinken en dus perfect je ochtend beginnen. Wat betreft eten is er niet ontzettend veel keus, maar wij namen gewoon een tosti en dat vonden we prima. De EMA Espresso bar is in ieder geval zeker een van de beste Praag hotspots om je koffietje te halen!

PracovnaPraag hotspots

De laatste ochtend van onze stedentrip in Praag, regende het en wisten we eigenlijk niet zo goed waar we moesten ontbijten. Dus opende ik de Tripadvisor app op mijn mobiel en klikte ik op ‘in de buurt’. En toen kwam ik dus bij Pracovna, die letterlijk bij ons om de hoek zat. ”Nou, daar dan maar heen?” Vroegen we aan elkaar. ”Ja, laten we dat maar doen. Lekker makkelijk!” Nou, het ‘lekker makkelijke tentje’ heeft ons meer dan verrast. Ook hier was het hip, modern en jong, dus je kunt begrijpen dat we erg blij waren met deze ontdekking bij ons om de hoek.

Café LoungePraag hotspots

En dan het laatste restaurant van alle Praag hotspots: Café Lounge. We gingen hier ontbijten en ondanks het feit dat het er best chic en opgeprikt was, lagen de prijzen hier ook relatief laag en was het eten overheerlijk. Ik nam de pancakes with apple-pear chutney and almonds en zoals de naam al doet vermoeden, likte ik mijn vingers er bij af. Een keer weer wat anders dan dat eeuwige brood. Een dikke vette aanrader dus!

Phill’s Twenty 7Praag hotspots

Je zou toch alleen al voor de naam Phill’s Twenty 7 naar deze hotspot toe willen? Nou, dat dachten wij ook, toen we deze hotspot wederom weer via Tripadvisor vonden. Natuurlijk is het altijd maar afwachten of het dan aan je verwachtingen voldoet, maar dat deed dit lunchtentje zeker! Je kunt elke dag maar uit een stuk of 3 lunchgerechten kiezen, en de kaart was in het Tsjechisch, dus we hadden geen idee wat daar op stond, maar op advies van de serveerster besloten we allebei hetzelfde te bestellen. En dat was uiteindelijk een warm linzen-maaltje – oke, dat klinkt vies, maar dat was het niet! – met aubergine, sjalotjes en heerlijke kruiden. Een flink lunchgerecht, maar o zo lekker. Deze hotspot ligt aardig buiten het centrum, maar wanneer je naar het DOX museum gaat, zit het om de hoek!

Dit waren dan de Praag hotspots die ik graag met jullie wilde delen. Naast het feit dat deze hotspots de moeite waard waren om heen te gaan, wil ik ook nog even zeggen dat ik blij ben dat ik Praag van mijn to-go-to lijstje heb kunnen afstrepen. Enne, als je dan ook een keer naar Praag gaat, vergeet dan niet bovenstaand lijstje mee te nemen, hè? 😉

Praag hotspots

BewarenBewaren

13 Reacties

 1. Svenja
  4 mei 2016 / 08:23

  Wauw, wat heeft Praag een hoop toffe hotspots! Ziet er allemaal erg hip & modern uit! Vooral Letná Beer Garden vind ik heel tof met dat mooie uitzicht. Ik krijg door jouw artikel spontaan zin om heel snel een tripje naar Praag te boeken!

 2. 4 mei 2016 / 10:03

  Leuk dat je in Praag bent geweest! Leuke adresjes heb je verzameld! Ik kom al sinds mijn derde in Praag (heb er familie wonen) en het is zo leuk om te zien hoe de stad veranderd, in positieve zin!

 3. Rochella
  4 mei 2016 / 10:05

  Ik ben helemaal weg van deze stad, ben er vorig jaar geweest en alles is zo mooi en betaalbaar. Leuk om je hotspots te zien. Dat heb ik dan weer een beetje moeten missen! XOXO

 4. 4 mei 2016 / 10:50

  Leuk om te zien! Ondanks dat ik al heel vaak in Praag ben geweest ben ik hier gek genoeg nog nooit geweest, haha! Ik ging vaak naar de traditionele, oud Praagse plekjes. Mooie foto’s ook!

 5. 4 mei 2016 / 11:26

  Yes, handig voor wanneer ik ga in augustus! Klinkt goed allemaal!

 6. Chantalle
  4 mei 2016 / 14:53

  Wat een geweldige hot spots! Ik ben er nog nooit geweest maar het ziet er allemaal zo leuk uit.

 7. 4 mei 2016 / 18:03

  Wat een leuke tentjes allemaal. Praag lijkt me een hele mooie stad!

 8. 4 mei 2016 / 19:31

  Wat een ontzettend leuke hotspots!
  Praag lijkt mij echt een mooie stad! Ik vind Tsjechië überhaupt een mooi land maar in Praag ben ik, helaas zo te lezen, nog nooit geweest. Hij staat op mij to-go-to lijstje 😉

 9. valerie
  4 mei 2016 / 20:47

  Wat een leuke hotspots! Ik ben zelf ook in Praag geweest en vind ’t echt een super leuke stad!

 10. 5 mei 2016 / 10:27

  Ze zien er allemaal ontzettend leuk uit, ik ben nog niet in Praag geweest maar als ik er ooit heen ga zoek ik dit artikel zeker nog een keertje op!

 11. 6 mei 2016 / 19:26

  Fleur, wat heb je supermooie en sfeervolle foto’s gemaakt zeg! Ik vind het altijd zo lastig om de atmosfeer van zulke tentjes op de foto te krijgen, maar dat is je echt goed gelukt! Verder trekt Praag me om de één of andere reden niet zo, maar ik hoor er zoveel goede verhalen over dat ik inmiddels wel een keer wil gaan haha!

 12. 23 mei 2016 / 19:14

  Praag staat ook nog heel hoog op mijn lijstje, daar zou ik echt nog een keertje heen willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Happy new hair + outfit

Al een tijdje was ik mijn oude lokken zat en wilde ik iets anders met mijn haar. Dus ging ik...

Close