Overnachten in het gloednieuwe Park Inn by Radisson Antwerpen hotel

Overnachten in het gloednieuwe Park Inn by Radisson Antwerpen hotel

Afgelopen augustus was er een weekend waarin ik naar de Belgische stad Antwerpen afreisde. Ik kreeg namelijk een paar weken daarvoor een mailtje met de mededeling dat er een nieuw hotel in de stad was geopend. Met de vraag of ik dat hotel voor mijn blog wilde komen uitproberen en ervaren. Nou, dat hoef je mij natuurlijk geen tweede keer te vragen. En zodoende kwam ik een paar weken later in het gloednieuwe Park Inn by Radisson Antwerpen terecht. In dit artikel vertel ik je wat ik van het hotel vond en laat ik je wat foto’s zien.

Voordat ik je een eerlijk review van het Park Inn by Radisson Antwerpen ga geven, wil ik eerst nog iets anders eerlijk bekennen. Puur omdat ik altijd graag open en eerlijk wil zijn – ook in de online wereld. Het zit namelijk zo: het weekend dat ik in augustus in Antwerpen spendeerde, is niet zo’n leuk weekend voor mij geweest. Wat meteen verklaart waarom ik nu pas het artikel over dit hotel op mijn blog plaats. Het was een nogal verdrietig weekend, maar dat verdriet had overigens helemaal niks, nada, noppes met het hotel of Antwerpen zelf te maken. Maar feit blijft wel: wat een leuk weekend had moeten worden, werd door een aantal privé omstandigheden juist het tegenovergestelde. En daardoor heb ik minder van Antwerpen kunnen genieten als dat ik zou willen. Ik heb uiteindelijk veel tijd in het hotel doorgebracht. Werkend achter mijn laptop op mijn kamer of beneden in de mooie en ruime lobby. Gelukkig was ik al eerder een paar keer in Antwerpen geweest en heb ik door alle omstandigheden wel het hotel goed kunnen zien en ervaren – wat voor dit review dan toch wel weer een pluspunt is 😉 Goed, dat is eruit. Laat ik dan nu eindelijk maar eens met het daadwerkelijke artikel beginnen.

Het gloednieuwe Park Inn by Radisson Antwerpen hotel

Vanaf het eerste moment dat ik de lobby van het hotel inliep, onderweg naar de incheckbalie, was ik blij verrast. Het hotel straalde voor mij namelijk gelijk een soort van rust uit. Met als verklaring dat het hotel natuurlijk nog maar net geopend is en daardoor nog niet drukbezocht wordt. Maar ook de mooie ruime ruimte en de kleurkeuze van het interieur zijn bepalend voor de rust en kalmte die zich binnen afspeelt.

De moderne, maar toch gezellige, huiselijke en ietwat industriële inrichting is helemaal mijn stijl en daardoor ben ik al gelijk helemaal in mijn nopjes. Want zeg eens eerlijk, wie slaapt er nou niet het liefst in een hotel waar het voelt als thuiskomen en waar het gezellig is ingericht? Ik wel. Ik heb dan ook veel uren doorgebracht in de lobby van het hotel. Aan een hoge tafel, werkend achter mijn laptop, of met mijn camera of tijdschrift op schoot in één van de comfortabele stoelen.

Nadat ik had ingecheckt en met de lift naar de verdieping van mijn kamer was gegaan, kwam ik binnen in de ruimte waar ik de aankomende twee nachten zou verblijven. De kamer was ruim, het bed in verhouding nog ruimer en voor de rest was de kamer van alle gemakken voorzien. Denk aan een mini bar, koffiezetapparaat, waterkoker, föhn, strijkplank- en ijzer, zithoek en gigantische TV. Ik vond de kamer vooral fijn omdat het een erg comfortabele plek was om te werken. Ik moest tijdens mijn dagen in Antwerpen best nog wat uren achter mijn laptop zitten, maar mijn kamer voldeed zich dus prima aan mijn eisen voor een tijdelijk kantoor! De stoelen zaten lekker, het bureau was ruim en de WiFi razendsnel.

➸ Ben je van plan om deze winter naar Antwerpen te gaan? Ik schreef eerder al een artikel op mijn blog over de 10 leuke activiteiten om tijdens de winter in Antwerpen te doen

Ligging

Toen ik in eerste instantie Google Maps inschakelde voor de ligging van het hotel, dacht ik dat het hotel erg afgelegen en buiten het centrum lag. Maar de ligging van het Park Inn by Radisson Antwerpen hotel is juist super! Het ligt namelijk tegenover het grote Berchem Station, wat perfect is voor toeristen of zakenreizigers. Het station is zelfs via een loopbrug verbonden met het hotel, wat er voor zorgt dat je vanuit het station binnen enkele seconden in het hotel staat.

Ik ben tijdens de eerste avond van mijn verblijf de buurt van het hotel gaan verkennen en kwam er zodoende achter dat de wijk Zurenborg een enorme aanrader is om heen te gaan. Binnen een paar minuten loop je erheen en vind je oneindig veel leuke barretjes en restaurantjes. Ik was trouwens al een aantal keren in Antwerpen geweest, maar deze buurt was nog compleet nieuw voor mij.

Natuurlijk heb je het Berchem Station tegenover het Park Inn by Radisson Antwerpen hotel liggen, maar aan de andere kant van het hotel vind je ook de trams die richting het centrum rijden. Zelf ben ik vanuit het hotel twee keer richting het centrum gegaan en beide keren nam ik de tram. Die reed mij in een klein kwartiertje naar het hart van het centrum, waar ik vervolgens lekker wat ging winkelen.

Wil je ook een verblijf in het Park Inn by Radisson Antwerpen boeken? Dan mag een bezoekje aan het mooie en historische centrum van Antwerpen natuurlijk zeker niet ontbreken. Maar vergeet ook zeker niet even Zurenborg in te lopen. Ik vond dat echt een heel verrassende en gezellige wijk!

Na twee nachten het gloednieuwe Park Inn by Radisson Antwerpen hotel te hebben mogen ervaren, kan ik wel stellen dat Antwerpen er een nieuwe aanwinst bij heeft. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om in dit hotel te verblijven. Vooral wanneer je van plan bent om met het openbaar vervoer naar Antwerpen te komen en graag meer wilt ontdekken dan alleen het stadscentrum. 

Ben jij al weleens in de Belgische stad Antwerpen geweest? 

4 Reacties

  1. 20 november 2019 / 11:04

    Mooie foto’s heb je gemaakt! Ik ben nog nooit in Antwerpen geweest, maar het staat zeker nog op ,mijn lijst!

  2. 21 november 2019 / 12:28

    Mega leuk! Hier wil ik ook een nachtje slapen!

  3. 24 november 2019 / 22:09

    Ohhh wat ziet dat er mooi en tof uit! Hele mooie foto’s ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Thursday Talk – de 5 beste beslissingen die ik tot nu toe in mijn leven heb gemaakt

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een persoonlijk Thurday Talk heb gepubliceerd, dus ik vond het wel weer...

Close