Een nacht in het Mr. Jordaan hotel in Amsterdam

Een nacht in het Mr. Jordaan hotel in Amsterdam

Amsterdam, onze hoofdstad – wat hou ik toch van die stad. Ik heb er zelf een paar jaar tijdens mijn studie gewoond en kom er nu nog steeds geregeld. Voor afspraken en evenementen voor mijn blog, of het bezoeken van vriendinnen of het gaan naar leuke feestjes. En wat het dan extra leuk maakt is als ik daarna niet terug naar huis hoef, maar in een hotel kan blijven overnachten. Zoals vorige maand, toen ik na een feestje een nacht in het Mr. Jordaan hotel in Amsterdam verbleef.

Ik kwam op Instagram het account van het Mr. Jordaan hotel voorbij komen en was meteen onder de indruk van hoe het er van binnen uitziet. Ik ben altijd opzoek naar toffe hotels mét uniek verhaal, om over te kunnen schrijven op mijn blog. En na het zien van het Instagram account van het Mr. Jordaan hotel, wist ik dat ik sowieso een keer een nacht in het Mr. Jordaan hotel in Amsterdam wilde verblijven. Om zelf te kunnen ervaren of mijn eerste indruk ook daadwerkelijk klopte. Dus na wat over en weer te hebben gemaild met één van de lieve en behulpzame medewerkers, vertrok ik op een zondag in september naar Amsterdam. Om vervolgens warm te worden verwelkomd bij de incheckbalie van het hotel.

Mr. Jordaan hotel in Amsterdam

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit kleinschalige hotel aan de Bloemgracht – in het midden van de Jordaan. Als je het mij vraagt, één van de leukste wijken van Amsterdam. Het hotel telt 34 kamers, die zijn onderverdeeld in 4 verschillende soorten kamers. Je hebt de keuze om in een happy single, cozy double, three is a crowd of sleeping apart together kamer te verblijven. Die allemaal een hippe maar toch huiselijke stijl hebben. Ook zijn de gezamenlijke ruimtes van het hotel in diezelfde stijl ingericht, wat alles één geheel maakt en mij persoonlijk altijd heel erg aanspreekt.

En niet alleen dat maakt het Mr. Jordaan hotel in Amsterdam uniek, ook de service vond ik anders dan in andere hotels. Gedurende je verblijf, ben je vrij om koffie, thee en water te pakken in de gezamenlijke ruimte. Ook is er een polaroid camera aanwezig, waarmee je een foto kunt maken om mee te nemen naar huis als ‘souvenir’. Of je kunt hem aan de daarvoor bestemde muur ophangen, waar dus nog meer foto’s van gasten hangen. Hoe leuk?

En dan nog even over het personeel, want goh, wat lieten deze mensen mij thuisvoelen in het Mr. Jordaan hotel. Maar echt – met elke vraag kon ik bij ze terecht en niks was hen teveel. En wat het persoonlijk ook zo toegankelijk maakte, was het feit dat ze ook geregeld even bij mij kwamen staan of zitten om te vragen hoe mijn verblijf tot nu toe was of of ik nog vragen had. Ook kwamen ze een aantal keer met kant en klare tips over de omgeving. Heel fijn – vooral als je nog niet zo bekend bent in Amsterdam.

Hotel met uniek verhaal

Ondanks het hippe interieur, de goede service en het lieve en toegankelijke personeel, heeft het Mr. Jordaan hotel ook nog een uniek verhaal. Laten we hiervoor even een kleine throwback maken naar de jaren 60, waarin het hele concept van het Mr. Jordaan hotel tot stand kwam. In één van de twee grachtenpanden waar het hotel zich nu in bevindt, woonde namelijk een man die zijn bank wilde verhuren aan reizigers. En omdat daar veel vraag naar was en het idee geliefd was, besloot hij later in plaats van alleen zijn bank ook een kamer te verhuren. En nog wat later werden dat meer kamers en zelfs verdiepingen. En dat alles nog voordat de hele couchsurfing en Airbnb trend geboren was.

De bewoners van het pand daarnaast vonden het zo’n tof initiatief, dat dat pand er ook bij betrokken werd. Om te verhuren aan reizigers. En zo werd het hotel langzaam geboren.

Omdat ik het zo naar mijn zin had, bleef ik na het uitchecken nog de hele dag in de gezamenlijke ruimte van het hotel werken. Ik had met vriendin en medeblogger Nanne afgesproken om ergens in een koffiebar in Amsterdam te gaan werken, maar eigenlijk kon dit net zo goed in het Mr. Jordaan hotel in Amsterdam. Samen aan de lange tafel, beiden werkend achter onze laptops. Zoals je misschien wel kunt lezen, voelde ik mij gelijk al helemaal thuis in het Mr. Jordaan hotel in Amsterdam. Het was een fijn en comfortabel verblijf en ik kom zeker nog eens terug! 

5 Reacties

 1. 31 oktober 2018 / 19:33

  Dat ziet er heel knus uit! Ik heb zelf ook in Amsterdam gestudeerd & gewoond en bedacht me toevallig vandaag ik er denk ik al 2 jaar niet meer ben geweest. Misschien binnenkort eens een stedentripje in eigen land plannen. 🙂

 2. 7 november 2018 / 13:30

  Jaaa was zo fijn werken (en kletsen haha) daar!

  • 7 november 2018 / 16:53

   Haha ‘en kletsen’. God wat een dag was dat. Maar altijd gezellig met jou! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
leukste restaurants op Ibiza
5 leuke restaurants op Ibiza die in de winter open zijn

Vorig jaar december vertrok ik voor een vakantie naar Ibiza. Om te genieten van het fijne Spaanse eiland, die in...

Sluiten