Mijn travel bucket list

travel bucket list

Hoi allemaal! De mensen die mij al een tijdje kennen weten dat ik van reizen hou en dat het liefst zo vaak mogelijk doe. Daarom vandaag een artikel over mijn travel bucket list, waar ik zorgvuldig over na heb gedacht. Altijd leuk om iets te dromen te hebben, toch? 😀 Lees je weer gezellig mee?

Terug naar Costa Rica

In januari 2012 ging ik voor 4 maanden naar het o zo prachtige Costa Rica om mijn Spaans te verbeteren. En natuurlijk ook om te surfen, de happy-hours af te gaan en flink te stappen. Wat was het er leuk. Ik zat op een internationale school in Playa Tamarindo, woonde bij een gastgezin en had heel wat leuke vrienden waar ik de tijd mee doorbracht. Iets om nooit meer te vergeten. En omdat niet alleen die tijd, maar ook het land, ontzettend mooi was, wil ik maar al te graag terug.

Roadtrip langs de westkust van Amerika

Al jaaaaaren staat het op mijn lijstje om een roadtrip langs de westkust van Amerika te maken, maar tot op heden is het nog steeds niet gebeurd. Waarom niet? Omdat een paar weken Amerika, mét auto best wel heel veel centjes kost. Iets waar je dus wel echt écht voor moet sparen en niet zo hups kunt doen. Maar ooit, ooit zal ik dit van mijn travel bucket list kunnen afstrepen.

Naar het eiland Sardinië

Ik ben dus zo’n persoon die houd van plekken met veel mooie witte huizen, kleine straatjes en kraakhelder water. En laat Sardinië, het Italiaanse eiland in de middellandse zee, dat nou net allemaal hebben. Google maar eens en je zult je al afvragen waarom je hier nog niet eerder bent geweest. Of ben je dat wel? Dan graag tips! 😀

Op stedentrip naar Sevilla

De mensen die mij ook maar een piepklein beetje kennen weten dat ik Spanje gek ben. Ik hou van de mensen, de cultuur, het eten, de steden en eilanden. Maar ik ben dus nog nooit in Sevilla geweest. En dat schijnt best wel een hele mooie en sfeervolle stad te zijn, dus daar wil ik graag dan wel een keer heen.

Roadtrip door Andalusië

En als we het dan toch over Spanje hebben, zet ik ook maar meteen de roadtrip door Andalusië op mijn travel bucket list. Mijn schoonouders hebben dit pasgeleden gedaan en kwamen met zulke mooie foto’s thuis, dat ik hier nu ook heen wil. Hup, het vliegtuig in, autootje huren en rijden maar. En ohja, zo nu en dan natuurlijk ook even een stop voor een sangria. Of twee.

Op safari in Tanzania en relaxen op de parelwitte stranden van Zanzibar

Oké, voordat je gaat denken dat ik nogal veeleisend ben: ho stop! Ik denk namelijk dat deze reis de aankomende 10 jaar niet zal plaatsvinden. Simpelweg omdat een safari ontzettend veel knaken kost en het typisch een gevalletje is van: als je het doet, doe je het goed. Maar, als ik even mijn dromen hardop mag uitspreken zie ik het best wel heel erg voor me om dit als huwelijksreis te doen. Met als afsluiter relaxen op de parelwitte stranden van Zanzibar. Dromen mag, toch? 😛

De eilanden van de Filippijnen bezoeken

Sinds ik in 2013 voor zes weken door Thailand heb gereisd, ben ik verliefd geworden op Azië. En daarom ga ik deze zomer weer terug, maar dan naar Sri Lanka. En voor de rest wil ik nog heel graag een keer naar de Filippijnen omdat het er daar gewoon magisch mooi en bijzonder uit ziet. Ik weet wel waar mijn eventuele volgende reis in Azië heen gaat ;-).

Backpacken door Australië

En dan last but not least: het backpacken door Australië. Ik denk niet dat ik de enige zal zijn die deze reis op zijn of haar bucket list heeft staan, maar toch wilde ik hem hier bij zetten. Omdat het voor mij een reis is die ik nog heel graag zou willen maken voordat ik aan kinderen wil beginnen.

Zo, dan was dit alweer mijn travel bucket list. Welke landen, steden of eilanden staan er op die van jou? Fijn weekend alvast! X

Share:

19 Reacties

 1. 15 juli 2016 / 11:13

  Dat is een flinke lijst hihi! Ik wil ook nog zoveel zien, maar ja de centjes. Vandaag schrijf ik op mijn blog over de droomreis die ik wél al gepland heb staan!

 2. 15 juli 2016 / 11:30

  Zoooo veel mooie dromen, ik sluit me hier helemaal bij aan. Enne, die roadtrip langs de westkust van Amerika heb ik al gemaakt. DOEN!!!

 3. 15 juli 2016 / 11:43

  Wat een mooi lijstje! Amerika staat ook op mijn lijstje!

 4. 15 juli 2016 / 13:11

  Ik droomde als kind altijd om naar Australië te gaan. Daar droom ‘k nog steeds van, maar hoe ouder ‘k werd hoe langer die bucketlist geworden is 😉 Thailand, Mexico, Canada,.. noem maar op, ik zou er graag naar toe willen 🙂

 5. 15 juli 2016 / 14:12

  Wat een toffe bucketlist. Ik ga deze zomer een roadtrip langs de westkust van Amerika maken. 3 weken lang. Die ga ik dus van mijn bucketlist afstrepen, aaahh 😀

 6. 15 juli 2016 / 16:20

  Wat een mooie lijst! Het lijkt me echt geweldig om een lange reis te maken, zoals een roadtrip door Amerika, die staat ook echt op mijn lijstje!

 7. Lobke
  16 juli 2016 / 00:37

  Wat een leuke lijst! Rondreizen door Australië lijkt me ook erg erg leuk, net zoals een reis door Nieuw-Zeeland en een tripje naar New York. Oh, dreams dreams dreams! En een reis naar de westkust van Amerika; echt doen als je het geld hebt. Het was een van de mooiste reizen die ik ooit maakte en ik wil dolgraag weer terug naar de prachtige steden en nationale parken daar : )

 8. Eline
  16 juli 2016 / 07:54

  Wat een ontzettend toffe lijst! Ik hoop dat je er een aantal zal gaan afstrepen. Op mijn lijstje staat backpacken in Noorwegen en een roadtrip door Amerika. Dat lijkt me zo gaaf om te doen

  • 19 juli 2016 / 09:53

   Ik ben vroeger een aantal keer naar Noorwegen geweest en kan je vertellen dat het een super mooi en bijzonder land is! Een roadtrip daar door heen zal dan helemaal tof zijn! 🙂

 9. 16 juli 2016 / 09:54

  Ja, ja, jaaaa! Ah, wat hou ik hier van, haha. Dit staat ook allemaal op mijn Bucketlist, met nog een héle hoop andere dingen! Super tof.

 10. 16 juli 2016 / 12:03

  Zo’n mooie bucket list! Ik ga vanaf maandag rondtrekken door Amerika voor 4 weken, echt een droom die uitkomt ♥

 11. 16 juli 2016 / 22:24

  aaaah zo herkenbaar dit allemaal. Ik ben in de meivakantie in Sevilla geweest en heb er ook over geschreven. Dat is echt zo’n fantastisch mooie stad! Echt een verrassing vond ik! Ik kan het zeker aanraden om er in de lente of herfst heen te gaan. Voor tips en twee top restaurantjes kun je bij mij zijn haha!

  • 19 juli 2016 / 09:51

   Wat super leuk om te lezen! Ik ga meteen even je blog bezoeken voor de Sevilla tips! 😀

 12. 17 juli 2016 / 11:46

  Heel erg leuk om te lezen! Ik heb ook een uitgebreide travel bucket list!

 13. 23 juli 2016 / 16:31

  Wat een prachtige lijst! Ik heb zelf ook nog een aantal dingen op mijn reis-list staan. Maar eerst maar eens verhuizen 😉

 14. 29 augustus 2016 / 13:47

  Leuke lijst!
  De landen die boven aan mijn lijst binnen en buiten de EU staan zijn:

  – Backpacken door Cuba
  – Backpacken door Spanje
  – Stedentrip naar Rome
  – Stedentrip naar nieuw York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Mijn 7 summer musthaves

Hoi allemaal! Het is juli, we zitten volop in de zomer en daarom leek het mij leuk om mijn 7...

Close