Thursday Talk – dit zijn mijn doelen voor 2019

Thursday Talk – dit zijn mijn doelen voor 2019

Aan elk begin van een nieuw jaar, maak ik voor mijzelf een lijst met doelen. Omdat ik echt het gevoel heb dat dat voor mij werkt – het opschrijven van doelen. Alsof ik ze dan net wat beter blijf onthouden dan wanneer ik ze in mijn hoofd laat ronddartelen. Daarnaast lees ik gedurende het jaar ook regelmatig de lijst met doelen door, om de focus te behouden. In deze nieuwe Thursday Talk vertel ik je wat mijn doelen voor 2019 zijn.

Veel nieuwe en mooie reizen maken

Ik denk dat er nooit meer een jaar zal komen dat dit niet op mijn lijst met doelen zal staan. Omdat ik simpelweg elk jaar weer hoop een paar mooie reizen te mogen maken. Mijn afgelopen jaar stond flink, en ook best onverwachts, in het teken van reizen. En hoewel dat soms toch stiekem iets te veel van het goede was – lees: 3 keer in een maand in een ander land, met andere mensen en voor andere doelen – hoop ik toch weer veel nieuwe en mooie reizen te mogen maken in 2019.

Spaans verbeteren

Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten, woon ik sinds een paar maanden in het mooie Valencia in Spanje. En met het alleen engels spreken red ik mij hier prima, maar toch wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om mijn Spaans te verbeteren. De basis heb ik al, doordat ik op de middelbare school Spaans als examenvak had en ik daarna nog een paar maanden een taalcursus in Costa Rica heb gedaan. Ik heb mijn Spaanse studieboeken mee naar Valencia genomen en ik ga vanaf nu een vaste dag inplannen om mezelf weer eens in die o zo mooie taal te verdiepen.

Het yoga weer oppakken

Meerdere keren schreef ik het afgelopen jaar al over mijn nieuwe hobby: yoga. Ik ging alleen op een yoga retreat op Fuerteventura en ook met mijn moeder op een yoga retreat op Ibiza. In een jaar tijd leerde ik veel over yoga en was ik blij dat ik hier aan was begonnen. Ik merkte dat mijn lichaam sterker en strakker werd en ook merkte ik mentaal veel verschil.

Maar toen vertrok ik naar Valencia en wist ik even niet hoe ik mijn nieuwe Spaanse leven met yoga moest combineren. Maar nu alles in een wat rustiger vaarwater is gekomen, merk ik dat ik enorm veel zin heb om het yoga weer op te pakken. Ik ga hier snel een yogamat kopen en dan weer een paar keer per week aan de slag.

➸ Wil jij ook aan yoga beginnen maar heb je de stap nog niet genomen? In een ander artikel op mijn blog vertel ik uitgebreid waarom ik het iedereen kan aanraden om te beginnen met yoga!

Meer leesmomentjes inlassen

Elk jaar zet ik ‘meer lezen’ op mijn lijst met doelen. Ik vind het dus persoonlijk ietsiepietsie gênant dat dat dit jaar ook weer op mijn lijst met doelen staat. Want ja, dat betekent dus dat ik al jaren niet dat doel behaal. Ik lees natuurlijk af en toe wel, maar niet genoeg en niet zoveel als ik zou willen. Alleen als ik op vakantie ga, want dan verslind ik heel wat stapels boeken en tijdschriften. Wie herkent zich hierin?

In Spanje is het heel normaal om tijdens je pauze van werk, of de zogenoemde ‘siesta’ waarbij tegenwoordig eigenlijk nog maar weinig mensen een dutje doen, even in het zonnetje te zitten. En veel zie ik dan een boek lezen. Dus sinds ik hier weer terug ben in Valencia doe ik dat ook. Althans, vooralsnog zijn het tijdschriften geweest, maar ik heb ook nog 2 boeken liggen waar ik binnenkort aan ga beginnen.

Mijn ‘fear of missing out’ onder controle krijgen

Als er één ding is waar ik slecht in ben, dan is het het thuisblijven terwijl vrienden iets leuks gaan doen. En dan maakt het eigenlijk nog niet zoveel uit of dat maar een gedeelte van de groep, of echt de hele groep is. Ik moet gewoon altijd overal bij zijn omdat ik anders het gevoel heb dat ik iets mis. Het zogenoemde en zeer vervelende ‘fear of missing out’ fenomeen.

Het komt zeer regelmatig voor dat ik aan het einde van een dag moe ben en zin heb om gewoon lekker thuis te blijven. Om een serie of film te kijken en daarna op tijd te gaan slapen. Vaak wordt dat, na mij dat gerealiseerd te hebben, ook het plan voor die avond. Totdat ik een berichtje van een of meerdere vrienden ontvang met informatie voor plannen om diezelfde avond nog te ondernemen. Dan stap ik vervolgens toch altijd weer de deur uit om dat te gaan doen. Zelfs als ik al in pyjama en knot op m’n kop languit op de bank lag. Ja echt, dan sta ik vervolgens mij weer aan te kleden en op te tutten om vervolgens toch nog de deur uit te gaan. Terwijl ik eigenlijk dus zo’n zin en behoefte had om die avond thuis te blijven.

Of ik al weet hoe ik het ga aanpakken om de ‘fear of missing out’ onder controle te krijgen? Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee. Maar dat ik ermee aan de slag ga, is één ding wat zeker is. Want vooral hier in Spanje, waar altijd en overal wat te doen is, is het gewoon niet vol te houden om dan ook maar altijd en overal bij te zijn. Dus als er iemand is die de gouden tip heeft om het ‘fear of missing out’ fenomeen onder controle te krijgen, let me know 😉

Vroeger slapen en opstaan

De eerste 3 maanden dat ik in Valencia woonde, ben ik elke nacht ontzettend laat gaan slapen. Wat er weer voor zorgde dat ik later dan ‘normaal’ opstond. In Nederland had ik echt een ritme, wat inhield dat ik elke avond op een – ongeveer – vast tijdstip ging slapen en de daarop volgende morgen weer op een vast tijdstip de wekker ging. Dat wil ik vanaf nu ook weer gaan aanhouden in Spanje. De tijden verschuiven hier in Spanje sowieso wel wat meer dan in Nederland, omdat je hier bijvoorbeeld ’s avonds veel later eet en dus ook later naar bed gaat. Maar mijn doel is in ieder geval om niet meer elke nacht pas rond een uur of 03.00 te gaan slapen. Zodat ik de ochtend daarna gewoon op een redelijk normaal tijdstip kan opstaan zonder pas na 3 koppen koffie pas echt het gevoel te hebben wakker te zijn. Ik merk namelijk dat ik daar zelf het meeste baat bij heb.

Mijn portfolio website lanceren

De werkzaamheden die ik voor mijn blog en social media kanalen doe, doe ik ook regelmatig voor andere bedrijven en merken. En vind ik eigenlijk net zo leuk. Maar ik heb vooralsnog geen website waar ik potentiële klanten naar toe kan sturen om een kijkje te laten nemen in mijn eerder gemaakte werk. En ik denk dat zo’n portfolio website mij zeker kan gaan helpen bij het vinden van meer klanten en ik zo nog meer leuke opdrachten kan binnenslepen. Daarnaast lijkt het mij ook gewoon heel fijn om een website te hebben waarop ik mijn eigen werk in een duidelijk overzicht kan bekijken. Dus in dit aankomende jaar, en hopelijk in het eerste kwartaal al, zal ik zeker weten mijn portfolio website gaan lanceren!

Dit waren mijn 7 doelen voor 2019. Een lijst die ik heb gemaakt om jullie misschien te kunnen inspireren of op ideeën te brengen, maar ook als geheugensteuntje voor mijzelf. Want zoals ik eerder al aangaf: het werkt voor mij om mijn doelen op te schrijven en regelmatig opnieuw door te lezen. Ik zal dit artikel dan ook gaan uitprinten en in mijn agenda stoppen.

Heb jij doelen voor dit nieuwe jaar of geloof jij niet zo in het hebben van de zogenoemde ‘goede voornemens’ aan het begin van een jaar?

Share:

5 Reacties

 1. 17 januari 2019 / 17:14

  Mooi lijstje! Ik herken me in veel punten wel, zoals het meer willen lezen. Dat is ook iets wat ik al jaren roep. Heb er dit jaar wel concrete plannen voor gemaakt, dus ik heb hoop ;). Ik denk altijd dat ik niet aan goede voornemens doe, maar heb uiteindelijk toch elke keer een lijstje met dingen waar ik aan wil werken.

 2. 17 januari 2019 / 23:12

  Oeh, we hebben veel overeenkomsten! Ik wil yoga ook weer oppakken. Daar ben ik vorig jaar ook mee begonnen, maar ik ben afgehaakt, haha. Het slapen, reizen en portfolio staan ook op mijn doelen lijstje. Succes!

 3. 18 januari 2019 / 11:50

  Leuk om te lezen! Wat een mooie doelen heb je opgesteld voor dit jaar. Eerder gaan slapen staat ook op mijn lijstje, haha! Ik ben trouwens ontzettend benieuwd naar je portfolio website.

 4. 1 februari 2019 / 14:27

  Holaaaaaaa Fleur! Ik ben sinds kort ook weer begonnen met bloggen en wil meteen van de gelegenheid gebruikmaken ‘oude’ blogs die ik volgde weer te bezoeken. Dat is very mucho ook jouwe, want ik vind het zo leuk dat jij ook in Spanje bent gaan wonen! Anyway, heerlijk deze doelen. Eén van mijn doelen is uiteraard ook Spaans verbeteren (of eigenlijk ‘leren’, want ik heb het nooit eerder geleerd), en ik wil ook een portfolio website en vroeger slapen en meer ritme, etc. etc. Ik heb overigens het tegenovergestelde van fear of missing out (ik noem het ‘joy of missing out’, hahaha) en zou dan juist wel wat vaker van de bank af willen komen. Het idee dat ik ooit weer in NL ga wonen en dan niks van Gran Canaria / Spanje gezien heb, is mijn motivatie! Succes babe en keep up the good work!

 5. Lizzy
  5 februari 2019 / 17:38

  Mooie voornemens! Ik merk dat dit jaar veel voornemens in het teken van self-care staan. Ik heb het gevoel dat we met zijn allen een beetje te hard zijn gehold de afgelopen jaren en nu iets liever voor onszelf willen zijn. Ik heb in januari ook weer yoga opgepakt na een maandenlange onderbreking. Zo fijn om weer dagelijks even een momentje voor mezelf te hebben. Succes met al je doelen voor dit jaar. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
sale favorieten januari 2019
Shopping Saturday – Sale favorieten januari 2019

Het nieuwe jaar en dus ook de sale is weer begonnen. Hoera! Tijd om weer die wishlist erbij te pakken...

Close