MADONNA in Amersfoort – deli, bar en restaurant

MADONNA in Amersfoort – deli, bar en restaurant

In de Krommestraat, de leukste en gezelligste straat van Amersfoort, vind je MADONNA – deli, bar en restaurant en sinds een tijd vooral groot favoriet bij mij. Bij MADONNA in Amersfoort kun je gedurende de hele dag terecht voor de lekkerste drankjes en hapjes. Dus je begrijpt: tijdens een dag in Amersfoort mag een bezoek aan MADONNA zeker niet ontbreken. Lees en kijk je mee?

MADONNA in Amersfoort is gevestigd in een oud, maar vooral prachtig monumentaal pand. En hoewel MADONNA nog geen anderhalf jaar bestaat, is deze plek toch al bij veel mensen favoriet. Waarom? Omdat Amersfoort echt een plek als MADONNA nodig had. En dat merk je maar al te goed, want hoewel MADONNA elke dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend is, is het altijd druk. Druk, maar vooral erg gezellig. En dat komt weer door het karakteristieke pand en de warme en huiselijke inrichting. 

Als het weer het toelaat, is het bij MADONNA ook mogelijk om buiten op hun terras plaats te nemen. Aan de achterzijde van het pand is een binnenplaats dat gelegen ligt aan één van de grachten van Amersfoort. Dus terwijl je van je hapje en drankje geniet, zul je hier regelmatig een bootje voorbij zien komen varen. Daarnaast bestaat de keuken van MADONNA, die ook gelegen is aan de achterzijde van het pand, uit hoge en glazen ramen, waardoor je altijd een kijkje kan nemen in de keuken – iets wat ik persoonlijk altijd heel leuk vind om te doen om zo de koks het eten te zien bereiden.

Deli, bar en restaurant

MADONNA heeft een gevarieerde en wisselde kaart, dus er is eigenlijk altijd wel voor ieder wat wils. Daarnaast wordt alles puur en vers bereid en wordt er rekening gehouden met verschillende dieetwensen en allergieën. Ik eet zelf bijvoorbeeld al een paar jaar glutenvrij en alle broodjes die op de kaart staan, kunnen ook glutenvrij besteld worden. Ook hebben ze een aantal glutenvrije en vegan taarten en toetjes op de menukaart staan. Super fijn!

Voor een laat ontbijt of lunch heb je bij MADONNA de keuze uit verschillende broodjes, soepen en salades. Maar ook zoete opties zoals pancakes, wentelteefjes en açai bowls staan op de kaart. Zelf heb ik al meerdere keren de pancakes en açai bowls besteld en daar ben ik dan ook helemaal weg van. Als ik wat minder zin heb in zoet, kies ik voor één van de broodjes. Favoriet zijn de croque of gerookte zalm. Voor mij altijd op een glutenvrij broodje, maar anders heb je de keuze uit desem of het Oathie brood. Het desem brood wordt door lokale broodbakers in Amersfoort gemaakt en bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. Het Oathie brood is een gezonder alternatief dat gemaakt is van havervlokken en waar geen meel of tarwe aan te pas is gekomen. 

Voor een diner in de avond staat de menukaart vol met lekkere gerechten met een knipoog naar de Italiaanse keuken. Denk aan verschillende pasta en risotto gerechten. Maar ook is er bij MADONNA een houtoven aanwezig, die wordt gebruikt voor pizza’s en vis-, vlees-, of vegetarische gerechten. Maar heb je geen tijd of zin om binnen plaats te nemen en wil je wel wat lekkers en vers te eten hebben? Dan is het ook mogelijk om de gerechten mee te nemen naar huis of te bestellen en dus thuis te laten bezorgen.

Zoals hierboven te lezen valt, ben ik erg te spreken over MADONNA in Amersfoort. Toen ik nog in Amersfoort woonde, kwam ik er wekelijks – soms zelfs een paar keer per week. Meestal om een paar uur achter mijn laptop te werken of om te lunchen en bij te kletsen met een vriendin. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om een keer een bezoekje te brengen aan deze fijne plek. Of dat nou overdag of ’s avonds is, je zult het er vast en zeker erg naar je zin hebben. Wanneer ik weer in Nederland ben, kom ik in ieder geval snel weer terug!

2 Reacties

  1. 14 februari 2019 / 20:44

    Super mooi geworden. 🙂 Ik ben ook fan van MADONNA en kom er regelmatig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
doelen voor 2019
Thursday Talk – dit zijn mijn doelen voor 2019

Aan elk begin van een nieuw jaar, maak ik voor mijzelf een lijst met doelen. Omdat ik echt het gevoel...

Close