Mijn 7 favoriete en leukste plekken aan het strand van Valencia

Mijn 7 favoriete en leukste plekken aan het strand van Valencia

Nog iets langer dan een week en dan is de zomer officieel ten einde. Maar dat betekent niet dat de zomer in Valencia ook daadwerkelijk afgelopen is, want daar kan je vaak ook nog in het najaar van de Spaanse zon genieten. Vorig jaar lag ik bijvoorbeeld nog in november op het strand. Heerlijk! En daarom deel ik in dit artikel mijn 7 favoriete en leukste plekken aan het strand van Valencia met je.

Mijn 7 favoriete en leukste plekken aan het strand van Valencia

De twee bekendste stranden van Valencia zijn Malvarossa en Patacona. Deze stranden liggen naast elkaar en zijn beide goed te bereiken vanuit de stad. Ik begin mijn lijst met leukste plekken aan het strand van Valencia in het zuiden, het strand van Malvarossa tot en met het noorden, het strand van Patacona.

Boa Beach

Boa Beach is één van de nieuwste aanwinsten van het Malvarossa strand in Valencia. En als ik aanwinst zeg, bedoel ik ook echt aanwinst. Malvarossa zat namelijk al vol met tentjes om wat te eten en drinken, maar er bestond nog niks zoals Boa Beach. Boa Beach is namelijk een ware hotspot waar je gemakkelijk heel wat uren kunt doorbrengen. Of dat nou in de ochtend of late avonduren is – je zit hier altijd fijn. Zelf kom ik altijd graag bij Boa Beach om te lunchen. Tijdens een stranddag of gewoon doordeweeks, wanneer ik mijn laptop meeneem en ondertussen wat werk.

strand van valencia

La Otra Parte Taberna

Ben je aan het strand opzoek naar een plek om lekker wat te eten en drinken? Neem dan zeker een kijkje bij La Otra Parte Taberna, waar je erg gezellig kunt zitten. La Otra Parte Taberna ligt officieel in de wijk Cabanyal – maar een paar minuten wandelen verwijderd van het strand van Malvarossa. Ze serveren veel verschillende soorten vis- en vleesgerechten, maar ook voor de vegetariër zijn er genoeg opties. Zo zijn de salades bij La Otra Parte Taberna bijvoorbeeld echt verrukkelijk en kun je ook nog wat andere warme gerechten met groenten bestellen.

Mercabanyal

Sinds vorig jaar is de hippe hotspot Mercabanyal geopend, waar je naar mijn mening sowieso een keer moet zijn geweest wanneer je in Valencia bent. Mercabanyal is namelijk een soort van foodmarket met verschillende stands, waar je je eten en drinken kunt bestellen en daarmee aan een tafeltje kunt gaan zitten. Het leuke aan Mercabanyal is dat de foodstands van populaire horecagelegenheden uit de stad komen. Denk bijvoorbeeld aan een stand van het hippe Dulce de Leche, waar je koffie’s, smoothies en zoete lekkernijen kunt halen. Of Tanto Monta, waar je de lekkerste pinxos van Valencia kunt vinden. En als je trek hebt in een goede pizza, kun je terecht bij de stand van het bekende Sorsi e Morci restaurant. Mercabanyal is gebouwd in industriële en sfeervolle stijl, waar je terecht kunt voor een gegarandeerd gezellige avond.

➸ Ben je van plan om een stedentrip naar Valencia te boeken maar heb je nog geen idee waar te overnachten? Op Airbnb vind je veel leuke accommodaties, zo ook vlakbij het strand. Via deze Airbnb link krijg je tot wel €50 korting op jouw eerste reis. En ik ontvang dan tegelijkertijd ook een kleine vergoeding! 🙂

La Fabrica de Hielo

De plek aan het strand waar ik tot nu toe de meeste tijd heb gespendeerd is La Fabrica de Hielo. Ik schreef er al eerder over in het artikel met de leukste plekken om ’s avonds een drankje te doen in Valencia. Want inderdaad: het is zeker en vooral in de avonduren een enorm leuke plek om heen te gaan wanneer je in de buurt bent van het strand.

La Girafe

Als er aan mij wordt gevraagd waar te eten aan het strand van Valencia, zeg ik steevast: La Girafe. Omdat, als ik moet kiezen, La Girafe mijn favoriete restaurant aan het strand van Valencia is. Het heeft net een andere menukaart dan andere restaurants in Valencia en je zit er enorm leuk. Binnen is het hip ingericht, met een oude Volkswagen bus omgebouwd als keuken, maar vooral ook buiten in hun tuin. Waar een levensecht standbeeld van een giraf staat. Je moet het denk ik zelf ervaren voordat je begrijpt wat ik bedoel, maar spijt van een lunch of dinner bij La Girafe zal je sowieso niet krijgen. Ik koos La Girafe zelfs uit als restaurant voor een lunch tijdens mijn verjaardag. En ja, dat zegt wat 😉

strand van valencia

Le Favole Beach

Toen ik nog in het midden van het centrum van Valencia woonde, lag het Italiaanse restaurant Le Favole op een steenworp van mij vandaan. Toen ik daar net kwam wonen, werd Le Favole al snel door mij en mijn huisgenoten bekroond als favoriete restaurant om te eten. We streken met enige regelmaat op het terras neer of bestelden, wanneer we een kater hadden.  Wanneer of op welk moment we ook naar Le Favole gingen, we bestelden altijd een pizza. Omdat Le Favole naar mijn mening – die van mijn huisgoten dus ook – een prijs verdiend voor het maken van pizza’s. Ik sprong dan ook bijna een gat in de lucht toen ik op de boulevard van het Patacona stand wandelde en mijn oog viel op een nieuw restaurant, genaamd: Le Favole Beach. Nu kun je dus niet alleen één van de beste pizza’s van Valencia in de stad vinden, maar ook aan het strand. De pizza’s zijn trouwens niet de enige reden waarom ik zo graag bij Le Favole kom. Ook de algehele sfeer, wijnen én desserts zijn meer dan goed. Aanrader dus!

Chiringuito ElOcho

Mijn meest recente ontdekking, maar gelijk ook één van mijn favoriete plekken aan het strand van Valencia, is Chiringuito ElOcho. Chiringuito is het Spaanse woord voor strandtent – wat meestal een kleine horecagelegenheid wat direct op het strand gelegen is. Bij ElOcho zit je dus op maar een paar meter van de zee en met je voeten in het zand aan een tafeltje. Kom er vooral tegen het einde van de middag in het weekend, want dan is er een DJ of live band aanwezig en zitten de Spanjaarden op hun handdoekje rondom de chiringuito met vrienden te borrelen. Je kunt zelfs tot na zonsondergang blijven hangen, want de strandtent sluit pas laat in de avond.

Dat waren mijn 7 favorieten en leukste plekken aan het strand van Valencia. Ben jij al wel eens in Valencia geweest of staat er binnenkort een reisje op de planning?

2 Reacties

  1. 15 september 2020 / 11:34

    Wat heb je toch altijd een prachtige filter.. je hebt er weer een duidelijk en goed artikel van gemaakt.
    Ooit op een dag kan ik al je tips najagen!

  2. 16 september 2020 / 09:15

    Wat een leuke plekken allemaal! Dit artikel is heel erg handig voor als ik naar Valencia ga, wat zeker op mijn lijstje staat :D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
mooiste stranden Mallorca
De mooiste stranden van Mallorca – mijn 8 favorieten!

Mallorca, het Spaanse eiland in de Middellandse Zee, dat behoord tot één van mijn favoriete eilanden. Een van de redenen...

Close