Tijdens mijn laatste lange reis werd ik mij ineens bewust van het feit dat vrijwel alles mogelijk is met je telefoon. We hebben tegenwoordig geen reisbureaus, boeken en eindeloze webpagina’s aan informatie meer nodig. Met alleen een paar apps op je telefoon kom je al een heel eind. In dit artikel deel ik de handigste en leukste apps voor op reis.
De apps waar ik in dit artikel over schrijf, staan standaard op mijn iPhone. Doordat ik er zoveel mee doe, heb ik hem goed beschermd met een glazen screenprotector. Ook zit er standaard een stevig hoesje omheen, die over de hoeken van de iPhone valt en daardoor extra het scherm beschermt. Doordat er tegenwoordig zoveel verschillende soorten, kleuren en maten iPhone hoesjes zijn, vind ik het leuk om ze af en toe te verwisselen.
De beste reisapps
Google Maps
Ondanks dat er tegenwoordig veel verschillende soorten navigatieapps zijn, blijf ik vooralsnog trouw aan Google Maps. Ik vind het niet alleen voor het navigeren van mijn route een goede app, ook heeft het nog vele andere opties. Zoals het opslaan van alle leuke plekken waar je in de wereld ben geweest. Die plekken geef ik aan met een hartje. De plekken die ik als tip krijg om heen te gaan of waar ik over lees, sla ik vervolgens op in mijn ‘want to go’ lijst. Je kan binnen Google Maps dus je eigen lijsten maken en daar plekken in opslaan. Zo heb ik ook nog een lijst voor winkels, een lijst voor accommodaties en een lijst voor bezienswaardigheden.
Het is de afgelopen jaren een soort van hobby geworden om deze plekken bij te houden en mijn eigen persoonlijke wereldkaart met plekken te creëren. Daardoor vind ik Google Maps één van de leukste apps om te hebben.
Het fijnste aan Google Maps is dat de app gewoon makkelijk in elkaar zit. Wat ook een goede tip is, is om de kaart van de stad of het land waar je naar toe gaat, alvast te downloaden. Zo kun je ook offline navigeren voor als je geen bereik hebt of weinig tot geen internet tot je beschikking hebt.
Booking.com
Mijn favoriete app voor het boeken van accomodaties is Booking.com. Hoewel ik vaak de prijzen van accommodaties, via verschillende aanbieders met elkaar vergelijk, komt Booking.com vrijwel altijd als voordeligste optie naar voren. Daarnaast heb ik met mijn profiel het Genius Level 3 gehaald, wat ook weer allerlei voordelen met zich meebrengt om via hun website of app te boeken.
Hostelworld
Tijdens het backpacken door Midden-Amerika, maakte ik regelmatig gebruik van Hostelworld, omdat daar alle hostels opstaan. Een fijne app voor als je het leuk vindt om in hostels te slapen.
Airbnb
Airbnb staat ook standaard op mijn telefoon. Deze app gebruik ik voor het boeken van accommodaties voor als ik met een groepje vrienden op reis ga. Dan is het vaak het leukst en voordeligst om een Airbnb te boeken. Overigens ook een tip voor als je aan het backpacken bent en een groep met vrienden hebt gemaakt! Het kan dan zo zijn dat het delen van een Airbnb goedkoper is dan het boeken van meerdere bedden in een hostel.
Airbnb vind ik ook een leuke app als ik naar een specialere accommodatie op zoek ben. Denk bijvoorbeeld aan het slapen in de natuur. Dan vind je op Airbnb vaak toffe plekken, zoals een yurt, tipi tent, tiny house etc.
De beste geld apps
Currency Converter Valuta +
Wanneer ik buiten Europa reis, download ik standaard de Valuta + app. Deze vind ik heel gemakkelijk en handig in gebruik. Een gratis en simpele app die doet wat hij moet doen.
Tricount
De beste app voor het bijhouden van de kosten als je met één of meerdere personen reist. Wanneer ik met een vriend, vriendin of een groepje reis, kunnen we alle gemaakte kosten in de app zetten. En weten we na de reis hoeveel er nog aan wie betaalt moet worden. Zo verkom je gedoe met rekeningen die opgesplitst moeten worden, het bijhouden van lijstjes etc. Ik weet trouwens dat er ook veel mensen zijn die Splitwise hiervoor als app gebruiken. Toch vind ik Tricount persoonlijk fijner.
Paypal
Tijdens het wonen in Valencia of het reizen komt het regelmatig voor dat ik geld wil overmaken naar vrienden die uit andere landen komen. Paypal is daar heel handig voor. Ik doe dit vooral met vrienden die uit Engeland of buiten Europa komen.
Trail Wallet
Mijn meest recente ontdekking is Trail Wallet. Een app die ik eerlijk gezegd al veel liever had willen kennen. Je kunt in deze app jouw budget voor een reis bepalen. Zoals een dagbudget. Je vult gemakkelijk de inkomsten en uitgaven in en de app laat dan zien hoeveel budget je nog over hebt.
De beste bewerk apps
VSCO
Mijn meestgebruikte app voor het bewerken van foto’s is VSCO. Ik ben zo’n fan van alle filters en mogelijkheden, dat ik zelfs een premium account heb. Hierdoor zijn er nog meer opties, zoals bijvoorbeeld het bewerken van filmpjes etc.
Series
Series gebruik ik om witte lijnen rondom mijn foto’s te creëeren. Of bijvoorbeeld één foto uit te sprijden over twee foto’s. Als je begrijpt wat ik bedoel, haha. Dit vind ik vooral leuk als ik mijn fotografiewerk op Instagram deel. Ik vind persoonlijk dat het wat extra’s toevoegd en professioneel oogt.
Canva
Een van de leukste apps voor het bewerken van foto’s, is naar mijn mening Canva. Deze app (en website) gebruik ik voor veel verschillende soorten doeleinden. Canva biedt veel verschillende soorten templates aan om creatieve social media posts te creëeren. Maar ook voor het maken van een CV, persoonlijke kaartjes en ander soort documenten is Canva heel geschikt.
De beste tv apps
Netflix
Netflix vind ik vooral een uitkomst (lange) vluchten en busritten. Dan download ik een paar aflevering van een serie zodat ik ze offline kan bekijken. Ideaal.
Videoland
Ook heb ik een abonnement op Videoland – een app die prima werkt binnen Europa. Bevind je je buiten Europa? Dan geeft Videoland je helaas geen toegang tot hun films en programma’s. Wil je toch nog de mogelijkheid hebben om Videoland ook buiten Europa te gebuiken? Dan kan je een VPN downloaden.
Dit zijn de handigste en leukste apps voor op reis. Apps die ook op mijn eigen telefoon staan en ik regelmatig met veel plezier gebruik. Wat is een app waar jij niet zonder kan op reis? Of een app die je gewoon leuk vindt om op reis te gebruiken?
€
Geef een reactie