7 x lekker eten en drinken in Gdańsk in Polen

7 x lekker eten en drinken in Gdańsk in Polen

Wanneer je in een nog onbekende stad bent, is het altijd fijn om een lijstje bij de hand te hebben met leuke plekken om heen te gaan. Voor mij geldt dat vooral met plekken om lekker te eten en drinken. De zogenoemde hotspots van een stad. En dus ging ik, voordat ik naar Gdańsk ging, op onderzoek uit en ontdekte ik ook ter plekke nog een aantal toffe plekken. Wil je lekker eten en drinken in Gdańsk? Dan kan ik je de plekken in dit artikel zeker aanraden!

Cafe Libertas

Hier ontbeten we de eerste ochtend. We hadden ontzettend geluk met het weer, dus we zaten heerlijk buiten in het zonnetje op het terras. Nanne en ik bestelden beiden een grote groene smoothie, cappuccino en yoghurt bowl met musli en vers fruit. Ons kleine tafeltje stond op een gegeven moment vol met al het lekkers. En inderdaad, lekker dat het was! Ik zou zo weer het vliegtuig naar Gdańsk kunnen opstappen om hier weer even een ontbijtje te kunnen nuttigen. Een aanrader dus!

Drukarnia Café

Mijn favoriete plek in Gdańsk om een hapje of drankje te doen is by far het Drukarnia Café, gelegen in de bijzonderste en dus ook bekendste straat van Gdańsk. Omdat ik zo’n fan was van dit cafe en een aantal mooie foto’s kon maken binnen, besloot ik er een hotspot artikel aan te wijden. Dus wil je meer te weten komen over dit toffe cafe? Neem dan zeker even een kijkje bij dat al eerder geschreven hotspot artikel!

Klatka B restaurant

Na overdag een aantal keer langs het Klatka B restaurant te zijn gewandeld, besloten we er ’s avonds naar binnen te lopen en een hapje te eten. En uiteindelijk bleek dit een hele goede keus te zijn geweest, want wat zag het er sfeervol uit binnen en wat was het eten lekker! Het is, ondanks dat het restaurant bestaat uit twee verdiepingen, niet heel groot van binnen. Maar daardoor wel heel knus en gezellig. Het kan alleen dus wel zo zijn dat je even moet wachten totdat je een tafeltje tot je beschikking hebt. Vooral in de weekenden. De menukaart is geïnspireerd op de Poolse keuken, waar ze hun eigen twist aan hebben gegeven. Daarnaast wordt bijna alles bereid met lokale streekproducten. Ik vond het Katka B het meest verrassende restaurant waar we in Gdańsk ’s avonds zijn geweest.

➸ Ik schreef eerder al een artikel met tips voor een stedentrip naar Gdańsk in Polen. Voor als je zelf ook een keer de Poolse cultuur wilt ontdekken en benieuwd bent naar de kleine, maar knusse en historische stad Gdańsk. Nog niet zo overtuigd? Bekijk dan eerst maar eens de 10 foto’s waardoor je naar Gdańsk wilt

Mata Sztuka

De eerste avond wilden we na het avondeten nog niet naar ons bed, dus besloten we een leuke bar op te zoeken. We kwamen uit bij Mata Sztuka, dé cocktailbar van Gdańsk. Een plek waar je geweest moet zijn – al helemaal als je een groot cocktail liefhebber bent. En dat zijn wij, dus gingen we opzoek naar deze toch best wel afgelegen plek. Het was even zoeken, maar toen we Mata Sztuka eenmaal gevonden hadden, ploften we in één van de stoelen op het terras om vervolgens een lekkere cocktail te bestellen. En die was goed. Veel te goed. We bestelden dus, nadat we onze eerste ophadden, nog één. Dat krijg je ervan als je je in zo’n goedkoop land als Polen bevindt 😉

Anima Cafe

De tweede ochtend dat we in Gdańsk in Polen waren, ontbeten we bij het Anima Cafe, die veel heerlijke veganistisch gerechten op de menukaart heeft staan. Wederom zaten we weer in de zon op het terras, wat alles natuurlijk al een stuk beter maakt. Maar het Anima Cafe op zich vond ik ook echt een aanrader. We bestelden beiden een grote kop cappuccino en sandwich. Maar ook de verse sapjes en taarten zagen er erg goed uit. Stiekem wilde ik na mijn ontbijt nog een taartje bestellen, maar ik heb het toch maar gelaten zo op de vroege ochtend 😉

Avocado Vegan Bistro

Lunchen deden we diezelfde dag bij de Avocado Vegan Bistro. Wat verder uit het centrum gelegen, maar o zo de moeite waard om heen te gaan. Ik geloof dat ik deze plek op Tripadvisor voorbij had zien komen en wist al bij aankomst dat ik hier graag een keer wilde lunchen. En dat deden we dus ook. Het is erg klein van binnen met een aantal tafeltjes, maar ook veel mensen halen hun eten en drinken af. Maar alsnog is het rond het middaguur erg druk. Het kan dus best dat je een tijdje op een tafeltje moet wachten. Wij hadden geluk, want ondanks dat we rond het drukke middaguur kwamen, kwam er net voor ons een tafeltje vrij.

We namen beiden, zoals de naam al doet vermoeden, een veganistisch gerecht. Want ja, ze serveren alleen veganistisch gerechten. Maar die zijn dan ook wel echt heerlijk. Ik koos voor een falafel salade en dat was gelijk een hele maaltijd. Eigenlijk alle gerechten die ze serveren zijn groot porties. En wederom ook weer heel betaalbaar.

Hilton rooftop bar

Omdat het zulk lekker weer was tijdens het weekend dat wij in Gdańsk waren, wilden we ten minste één keer de zonsondergang vanaf een rooftop bar bewonderen. Alleen was het niet heel makkelijk om een rooftop bar te vinden in Gdańsk. We vonden er één in het Hilton hotel, dat gelegen is aan de haven en daardoor dus ook een prachtig uitzicht heeft. Over het water, maar ook deels over de stad. Toegang is gratis, maar er wordt natuurlijk wel van je verwacht dat je boven een drankje besteld.

Dan zijn dit mijn 7 favoriete plekken, waar je lekker kunt eten en drinken in Gdańsk. Ik kan je deze plekken dan ook echt aanraden om heen te gaan als je zelf ook een keer in Gdańsk bent. De plekken verschillen allemaal enorm van elkaar, maar dat maakte het voor ons juist zo leuk. Ben jij weleens in Gdańsk of een andere stad in Polen geweest?

lekker eten en drinken in Gdańsk

1 Reactie

  1. 26 februari 2019 / 10:35

    Wat een goede tips! Gdansk staat zeker nog op mijn lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
In Spanje woon en werk
Thursday Talk – mijn plannen voor de aankomende tijd, nu ik in Spanje woon en werk

Zoals jullie wellicht en inmiddels al wel weten is dat ik sinds een aantal maanden in Spanje woon en werk....

Close