Koffieboetiek in Amersfoort – conceptstore en hotspot

Koffieboetiek in Amersfoort – conceptstore en hotspot

Een paar maanden geleden, toen ik van een afspraak terug naar huis liep, zag ik aan mijn linkerhand iets wat ik nog niet kende. Een nieuwe conceptstore, genaamd de Koffieboetiek. Benieuw als ik was, stapte ik naar binnen. En omdat ik na mijn eerste bezoek nog een paar keer terug ben geweest, deel ik nu graag deze nieuwe hotspot, de Koffieboetiek in Amersfoort, met je.

De binnenstad van Amersfoort is niet heel groot, dus wanneer er een nieuwe hotspot bij komt, valt dat al gauw op. Althans, mij wel, aangezien ik zelf in de binnenstad van Amersfoort woon. En stiekem ook omdat ik altijd op zoek ben naar de leukste koffietentjes om te werken. Zoals je misschien wel weet, werk ik namelijk thuis. Maar ook ga ik graag de deur uit om een dagdeel ergens anders te werken. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik blij ben met deze nieuwe aanwinst in Amersfoort.

Conceptstore Koffieboetiek in Amersfoort

De Koffieboetiek in Amersfoort is een kleding- en accessoirewinkel, waar je ook kunt neerstrijken voor een lekkere kop koffie of thee. Met natuurlijk ook een lekker taartje erbij, als je dat zou willen. En omdat de Koffieboetiek zich dus niet alleen richt op het verkopen van producten, is het een echte conceptstore. Iets wat in andere grote steden al een bekend begrip is, maar in Amersfoort nog in opkomst is. Zelf hou ik erg veel van conceptstores en de reden waarom ik vind dat de Koffieboetiek een goede conceptstore is, is omdat ze eenzelfde stijl aanhouden. Want hoewel de winkel en het zitgedeelte twee verschillende ruimtes zijn, zijn ze wel in dezelfde soort stijl en vibe ingericht. En dat maakt de algehele beleving van een hotspot voor mij toch net wat leuker.

In het winkelgedeelte van de Koffieboetiek kun je terecht voor kleding, (woon)accessoires en leuke cadeauartikelen. Een groot gedeelte van alle kleding dat wordt verkocht, is duurzaam. Iets waar ik zelf een grote voorstander van ben. Tijdens mijn eerste bezoek aan de Koffieboetiek in Amersfoort, liep ik minutenlang rond. Aan elk plekje en elke wand is gedacht, waardoor overal wel wat te zien is. Zonder dat het rommelig oogt, overigens. Het duurde dus wel even voordat ik alles goed had bekeken. Maar juist dat vind ik ook zo leuk aan een conceptstore. Dat je wordt meegezogen in het concept van de winkel en overal verrast wordt met het zien van iets nieuws.

Ben je benieuwd geworden naar de Koffieboetiek in Amersfoort? Neem dan zelf eens een kijkje, zou ik zeggen. De Koffieboetiek vindt je op de Zuidsingel en dus in de binnenstad van Amersfoort. Laat je het me weten als je er een keer bent geweest? 🙂

6 Reacties

 1. 14 april 2018 / 10:30

  Wat een super leuk plekje! Ik ben ook dol op het ontdekken van nieuwe hotspots. Dit plekje lijkt wel een beetje op Holtbar, een conceptstore in Groningen die ook alleen maar duurzame producten verkoopt en waar je ook koffie kunt drinken. Het is daar nooit zo super druk doordeweeks, de perfecte plek om te werken dus! Mocht ik weer eens in Amersfoort zijn ga ik hier zeker weten even langs.

 2. 16 april 2018 / 16:15

  Wat ziet het er leuk uit! Als ik ooit in Amersfoort ben zal ik er zeker naartoe gaan.

 3. 20 april 2018 / 11:43

  Ziet er super gezellig uit! Heb binnenkort een uitje naar Amersfoort geplant dus komt zeker van pas. Ik heb weleens een boot gehuurd in Amsterdam. Dat vond ik erg gezellig met een groepje vriendinnen. Kan dat in Amersfoort ook?

  • 25 april 2018 / 10:36

   Wat leuk, ik ben erg benieuwd wat je van de Koffieboetiek gaat vinden! 🙂 En ja zeker, in de Eemhaven kan je een bootje huren! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
mooiste stranden Mallorca
De mooiste stranden van Mallorca – dit zijn mijn 5 favorieten

Mallorca is één van mijn favoriete eilanden in Europa. Omdat Nick en ik hier onze eerste vakantie samen vierden, maar...

Sluiten