Met deze 5 dingen wil ik mijn nieuwe kamer in Valencia gaan inrichten

Met deze 5 dingen wil ik mijn nieuwe kamer in Valencia gaan inrichten

Zoals de meesten van jullie wel weten, is Valencia sinds een klein jaar mijn vaste woonadres. En hoewel ik momenteel geniet van een paar fijne zomermaanden in Nederland, zal ik binnenkort mijn koffers weer pakken om terug naar Valencia te keren. Bij aankomt verhuis ik gelijk naar een nieuwe kamer in een nieuw appartement. Om alles hier in Nederland al een beetje voor te bereiden, heb ik een lijst gemaakt met de 5 dingen waarmee ik mijn nieuwe kamer in Valencia wil gaan inrichten. Lees je mee welke dingen dat zijn?

Een opvallend meubel

Naast het bed, bureau en de kast die al in mijn kamer aanwezig zijn, wil ik nog een ander meubel toevoegen aan mijn nieuwe kamer in Valencia. Ik zat zelf te denken aan een bank, zodat ik niet alleen de mogelijkheid heb om op mijn bed te liggen, maar dat ik ook gewoon de mogelijkheid heb om op een bank te ploffen. Om een boek te lezen of serie op mijn laptop te kijken. Of om gezellig met een vriendin bij te kletsen – al wordt dat in Spanje toch vaker op een terras gedaan. 😉 Bij aankomst in mijn nieuwe kamer in Valencia ga ik maar eens kijken naar wat voor een bank ik graag zou willen en ook niet onbelangrijk: in welke kleur. Ik heb in Nederland al wat onderzoek gedaan naar welke soort banken ik mooi vind. Deze banken spreken me bijvoorbeeld wel aan. Een niet al te groot model en in een fris kleurtje heeft mijn voorkeur. Ik gebruik meestal natuurtinten voor mijn interieur, dus de bank mag wel een beetje afsteken van de rest van de kamer. Iemand suggesties voor een kleur?

Foto’s. Overal foto’s.

Ik heb een aantal goede en lieve vriendinnen in Nederland, die ik altijd enorm mis als ik in Valencia ben. Gelukkig komen zij mij weleens opzoeken in Valencia en dan kletsen we flink bij en genieten we al het moois dat Valencia te bieden heeft. Maar wanneer ik mijn vriendinnen een tijdje niet zie, vind ik het toch fijn om nog ergens het gevoel te hebben dat ze dicht bij me zijn. Dat doe het liefst met iets visiueels, zoals foto’s. Wie mij goed kennen, weten dat ik veel van mijn leven vastleg en om die niet alleen maar op mijn camera, telefoon of laptop te hebben staan, print ik ze soms uit. Om ergens aan een muur in mijn kamer te hangen of in mijn agenda te stoppen.

Niet alleen print ik graag de foto’s uit die ik met mijn camera of telefoon heb gemaakt – ook maak ik regelmatig foto’s met een wegwerpcamera die ik vervolgens laat ontwikkelen. Zo heb ik meteen een hardcopy van de gemaakte foto. Vanuit Nederland zal ik dus weer een lading aan foto’s meenemen en die bij aankomst in mijn nieuwe kamer in Valencia een plekje gaan geven. Ik kan niet wachten om daar weer creatief mee aan de slag te gaan. En zo heb ik voor mijn gevoel toch nog mijn dierbare vrienden dicht bij me.

Sfeerlicht door de hele kamer

Toen ik het afgelopen jaar in Valencia woonde, had ik aan één muur een lang lichtsnoer hangen. Zo’n lichtsnoer is niks anders is dan een dun ijzerdraad waar kleine lichtbolletjes aan vast zitten. Simpel, maar staat me toch een partij gezellig! Wanneer het een beetje schemert of donker is, geeft het gelijk veel sfeer. En aangezien ik het licht van een normale kamerlamp vaak te fel vind, is dit een goede oplossing. Dus ja, vanaf het moment dat ik in Valencia kom, ga ik weer een lichtsnoer aanschaffen. Maar ook ga ik gelijk opzoek naar een aantal fijne kaarsen. Het liefst geurkaarsen. Ik heb hier in Nederland al mijn hele huis er mee vol staan, maar omdat kaarsen nogal zwaar zijn, laat ik die maar hier staan en schaf ik ze opnieuw in Valencia aan.

Gipskruid en eucalyptus in een vaasje

Ik hou van planten en op zijn tijd een bosje bloemen in huis. Maar helaas ben ik niet heel goed in het verzorgen van planten en bloemen. Bij mij gaan ze op een gegeven moment zelfs allemaal dood. In Nederland gebeurde dat altijd al – laat staan in het warme Spanje. Dus het kopen van planten en bloemen voor op mijn nieuwe kamer in Valencia? Ik begin er al niet eens aan. Het enigesoort ‘groen’ dat het bij mij overleeft, is gipskruid en eucalyptus. Dat koop ik gewoon op een lokale markt – wat overigens wel veel duurder in Spanje is! – , en stop ik samen in een vaasje. Het fijne aan gipskruid en eucalyptus is dat het opdroogt en het er daarna nog steeds zo mooi uitziet. Je kan het dus heel lang laten staan zonder er voor te hoeven zorgen. Ideaal!

Gezellige woonaccessoires

En last but not least wil ik mijn nieuwe kamer in Valencia gaan inrichten met gezellige woonaccessoires. Misschien is dit een beetje voor de hand liggend, maar als je voor een aantal maanden in het buitenland gaat wonen, investeer je hier vaak niet in. Terwijl het voor mij toch eigenlijk best heel belangrijk is. Een kamer of woning hoort voor mij gezellig aan te voelen. En het moet een plek zijn waar ik mij 100% op mijn gemak en thuis voel. Vaak bereik je dat toch door het investeren van gezellige woonaccessoires. Behalve het lichtsnoer en enkele andere kleine woonaccessoires had ik in mijn vorige kamers in Valencia maar weinig ‘gezelligs’. Daar wil ik nu wel verandering in brengen. Een gezellig dekbedovertrek, een aantal kussentjes, kleed op de vloer, etcetera.

Zo, dat waren de 5 dingen waarmee ik mijn nieuwe kamer in Valencia wil gaan inrichten. Ik heb enorm genoten van de zomermaanden in Nederland, maar ben nu ook wel weer klaar om terug naar Valencia te keren. Vooral omdat ik weet dat ik in zo’n fijne nieuwe kamer kom te wonen. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe kamer? Laat het me dan vooral even weten, want dan zal ik er over een aantal weken een artikel over publiceren. 

Share:

4 Reacties

 1. 13 september 2019 / 12:24

  Super leuk! Geniet nog even in Nederland en veel plezier straks weer in Valencia!

 2. 24 september 2019 / 23:19

  Leeeuk! Ik vind het zo gaaf dat je daar nu gewoon woont. Hoe lang ben je eigenlijk van plan om daar te blijven? 🙂

  • 27 september 2019 / 10:41

   Ahh lief, dankje! En ik weet nog niet precies hoelang ik blij, maar sowieso weer t/m eind januari, maar hoogstwaarschijnlijk gewoon weer tot volgend jaar zomer, haha! Het is te fijn hier, er komen regelmatig vrienden en familieleden langs en als ik zelf even terug naar Nederland wil, kan dat ook altijd. Helemaal happy hier dus! 😀

 3. 12 oktober 2019 / 14:05

  Leuk om te lezen! Ik ben heel erg benieuwd naar je nieuwe kamer in Valencia, leuke plannen heb je! Goede tip van het gipskruid en de eucalyptus, haha :-). Planten gaan bij mij ook vaak dood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Gewoon wat foto’s van alle dagen die ik deze zomer in België heb doorgebracht

In juni kwam ik, na 6 maanden aan één stuk in Spanje te hebben gebivakkeerd, terug in Nederland. Sinds juni...

Close