Deze horeca hotspots in Barcelona zijn mijn favoriet!

horeca hotspots in Barcelona

 

Barcelona. Ik hou van de mensen, het eten, de architectuur en niet te vergeten: het klimaat! Ik vind het echt een top stad, mits je – in mijn ogen – de Ramblas zoveel mogelijk vermijd. En daarom vertel ik vandaag wat mijn 3 favoriete horeca hotspots in Barcelona zijn. Lees je mee?

1. Ciudad Condal

Wat wordt er in Spanje gegeten? Juist, tapas! Laten we dan ook maar meteen beginnen met het eerste barretje waar je dit ontzettend lekker kunt eten, namelijk bij Ciudad Condal. Verwacht niet dat je meteen aan tafel kunt schuiven wanneer je er heen gaat, want er staan altijd – en dan vooral in het weekend – ontzettend veel mensen te wachten buiten. Bij binnenkomst moet je je naam laten noteren en word je omgeroepen als er een tafeltje voor je is vrijgekomen. Ik moest bij beide keren dat ik hier ben geweest, 45 minuten wachten, maar het was het echt dubbel en dwars waard! Binnen hangt er een ontzettend gezellige sfeer, maar buiten – zie de foto hierboven – is het ook erg leuk om te zitten. Ja, Ciudad Condal is by far mijn favoriete tapas restaurantje in Barcelona! – Rambla de Catalunya, 18

2. Rosa del Raval

Rosa del Raval is denk ik, van alle horeca hotspots in Barcelona, mijn favoriet! Het is een gezellig studenten-achtig tentje waar de prijzen laag liggen en waar je onwijs lekker Mexicaans kunt eten en drinken. Vooral de grote mojito’s die aan de lopende band achter de bar worden gemaakt, kosten maar liefst €3,50 en zijn echt de moeite waard! Ik beloof je dat wanneer je daar ooit een mojito hebt geproefd, je hem niet snel meer zal vergeten! – Carrer dels Àngels, 6

3. Carabela Juice n Cocktail Cafe

Carabela is een klein tentje, dat praktisch gelegen is aan de haven van Barcelona. Het heeft een klein, maar heerlijk buitenterras en ze hebben een ontzettend goede kaart! Zelf ben ik hier alleen nog maar rond lunchtijd en aan het einde van de middag geweest, maar ik kan je in ieder geval de broodjes, het bord met nachos en de Sangria Blanco – op basis van cava – heel erg aanraden! Het is heerlijk om hier een tijdje in het zonnetje te zitten, dus dit is dan ook zeker een tip om heen te gaan tijdens jouw trip in Barcelona! – Carrer Pas de Sota Muralla, 3
Doordat mijn externe harde schijf kapot is, ben ik veel foto’s kwijt en heb ik dus geen foto’s meer van deze horeca hotspots in Barcelona. Maar geloof me, deze tentjes zijn écht de moeite waard! 😀 Zijn jullie wel eens in Barcelona geweest? En wat vinden jullie van deze stad? Als jullie nog tips hebben voor mij hoor ik het heel graag, want ik ga zeker nog eens snel een keer terug!

16 Reacties

 1. Ilse
  23 maart 2016 / 08:06

  Ik ben vooral benieuwd naar de laatste twee. Voor dat eerste plekje dat je noemt heb ik toch niet genoeg geduld, denk ik. 😉 Lijkt me ook een beetje zonde van je tijd wanneer je op citytrip bent.

 2. 23 maart 2016 / 07:30

  Ik kom elk jaar in Barca, ik kijk er nu weer zo naar uit! Die laatste ga ik onthouden, ben heel benieuwd!

 3. 23 maart 2016 / 08:19

  Klinkt goed zeg! Ik zou wel eens naar Barcelona willen ja.

 4. Laura
  23 maart 2016 / 10:05

  Ik hou van Barcelona! Dit lijken me ook erg leuke hotspots. Een aanrader vlakbij het strand vind ik trouwens Maka Maka! Echt een gezellig plekje met lekker eten en aardig personeel.

 5. 23 maart 2016 / 09:55

  Ben al zeker vijf keer in Barcelona geweest en het blijft LEUK! Wil weer terug <3

 6. Manon
  23 maart 2016 / 12:20

  Leuke tips. Ik wil snel weer eens een keer naar Barcelona

 7. Elsa Sophie
  23 maart 2016 / 12:26

  I love Barcelona! Ik was er een maand geleden en het voelde daar echt al als lente, heerlijk. Picnic & Alsur Café in El Born waren bij mij ook favoriet voor een lekkere lunch/brunch/borrel. XX

  • 23 maart 2016 / 22:43

   Ahw, wat heerlijk dat je daar een maand geleden nog was! En ga jouw tips ook even meteen opschrijven! 😀

 8. 23 maart 2016 / 13:43

  Ik moet bekennen dat ik er echt nog nooit ben geweest. Shame on me! Het ziet er zo leuk uit.

  • 23 maart 2016 / 22:43

   Oee, dan is het zeker een aanrader om eens heen te gaan, want ik vind het, samen met Berlijn, de leukste stad van Europa! 🙂

 9. 24 maart 2016 / 06:36

  Leuk om te lezen. Ik ben echt al verschillende keren in Barcelona geweest en blijft leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Zo scoorde ik mijn suède jasje voor weinig geld

Ik weet het moment, niet al te lang geleden, nog goed. Mijn vriend en ik liepen door een voor ons...

Close