Bijzonder overnachten – Haagse strandhuisjes in Kijkduin + persreis Den Haag

Bijzonder overnachten – Haagse strandhuisjes in Kijkduin + persreis Den Haag

Afgelopen week beleefde ik mijn eerste persreis in eigen land, namelijk in Den Haag en omgeving. Ik kende Den Haag eigenlijk nog maar slecht, dus keek erg uit om meer van deze omgeving te ontdekken. En het leukste van alles was dat we in Haagse strandhuisjes in Kijkduin mochten slapen. Huisjes die letterlijk op palen in het zand staan en waarin je met het geluid van de zee op de achtergrond in slaap valt en weer wakker wordt. Het was een bijzondere overnachting en in dit artikel vertel ik je er meer over.

Dag 1 van de persreis in Den Haag en omgeving

Donderdag haalde ik mijn koffer weer uit de schuur, want het was tijd voor mijn volgende tripje. Denise en ik waren namelijk uitgenodigd om meer van Den Haag en omgeving te ontdekken. En dat kwam voor mij wel goed uit, want ik kende Den Haag nog maar nauwelijks en wilde er al sinds een lange tijd een keer naar toe. Ik reis veel naar buitenlandse plekken, maar ik wil eigenlijk ook wel wat meer van mijn eigen land ontdekken. En nu kreeg ik die kans. Samen met nog wat andere bloggers, waaronder een aantal uit Amerika, Engeland, Duitsland en Italië, begon de persreis met een lekkere lunch bij beachclub Havana in Kijkduin.

Na de lunch stond er een busje op ons te wachten die ons de komende dagen naar alle bezienswaardigheden, activiteiten en musea zou rijden. Onze eerste stop was Escher in het Paleis in Den Haag. Het gebouw is een 18e-eeuws paleis waarin Koningin Emma heeft gewoond en je nu het werk van Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher kunt bewonderen. We kregen eerst een rondleiding door het paleis en daarna gingen we naar buiten voor een korte rondleiding door de stad. Met nadruk op kort, want het regende nogal hard. Zo jammer van het weer, want ik had graag nog meer van de mooie straatjes van Den Haag willen zien.

Aan het eind van de middag werden we door ons busje afgezet bij UrbanFarmers – een plek waar vers en lokaal voedsel wordt gemaakt. Middenin Den Haag, op een rooftop. Wauw, wat was dit een toffe plek, zeg. Een rooftop, speciaal ingericht op het verbouwen van verse en milieuvriendelijke producten, mét uitzicht op de hele stad Den Haag. En naast het verbouwen van producten, hebben ze ook een bar. Met allemaal hoge ramen en sfeervolle lichtjes. Heel tof!

Na dit alles was het tijd om naar Hotel Indigo in het centrum van Den Haag te gaan voor het diner. Dit hotel is nog maar net geopend, maar man, wat zou ik hier graag een keer willen overnachten. En geloof me, dat zeg ik niet vaak. Dit hotel snapt het gewoon helemaal. We kregen eerst een rondleiding door het hotel en eindigden toen in de kelder voor het diner. Maar die kelder was niet zomaar een kelder – nee het was een oude en officiële bankluis waar vroeger goud in werd opgeslagen. Omdat het pand waar nu Hotel Indigo in zit, vroeger diende als bankgebouw. Tof, he?

Na het diner, werden we weer afgezet bij de Haagse strandhuisjes in Kijkduin. Moe maar voldaan sloten we dag af. Liggend in ons bed, met het geluid van de zee op de achtergrond.

Haagse strandhuisjes in Kijkduin

Dag 2 van de persreis in Den Haag en omgeving

De volgende ochtend ging al vroeg de wekker, want Denise en ik wilden voor het ontbijt nog wat foto’s maken op het strand. Er stonden veel activiteiten op de planning, dus dit was onze enige kans om een paar foto’s te maken van de mooie Haagse strandhuisjes in Kijkduin. En we hadden geluk, want in de tijd dat wij foto’s aan maken waren, regende het gelukkig nog niet. Er was namelijk voor de rest van de dag wel weer regen voorspeld.

Na het ontbijt was de eerste stop bij het Vredespaleis in Den Haag, waar we een rondleiding kregen en ons meer werd verteld over de geschiedenis en het heden van dit paleis. Daarna gingen we naar Madurodam, de miniatuurstad waar veel Nederlanders ooit al eens zijn geweest. Maar ik niet, dus keek ik er erg naar uit om dit eens van dichtbij te kunnen bekijken. Nick maakte via Whatsapp al de grap dat ik moest oppassen niet te verdwalen, omdat ik niet zo groot ben – haha! Nou Nick, wees gerust, want ik heb helaas weinig van het hele Madurodam mee gekregen. Het was namelijk en inmiddels gaan regenen en ik moest last minute met mijn laptop aan het werk in het restaurant. Iets met deadlines, enzo.

Na het bezoeken van Madurodam werden we met ons busje afgezet op de Pier van Scheveningen. Er stond een lekkere lunch op ons te wachten. In jawel, het reuzenrad die zich ook op de Pier van Scheveningen bevindt. Het regende inmiddels pijpenstelen en waaide enorm, dus stiekem vond ik het best spannend om in het reuzenrad te gaan. Niet omdat ik last heb van hoogtevrees, maar omdat ik het toch niet zo vertrouwde met dat weer. Na nog even gecheckt te hebben bij de medewerkers of het niet gevaarlijk was, besloot ik toch mee te gaan. Want zeg nou zelf: een lunch in een reuzenrad met uitzicht op zee is toch iets wat je niet kunt overslaan, toch? We zaten met 5 personen in een gondel en er werd een tafel uitgeklapt waarop borden met broodjes werden neergezet. Ook mochten we onze voorkeur voor koffie of thee doorgeven en bij het derde rondje dat we met het reuzenrad hadden gemaakt, was de koffie en thee klaar en ging de deur van onze gondel weer open om ons dat te geven. Het was een heel leuke ervaring, dat lunchen in het reuzenrad.

Door het heftige weer – we hadden deze dagen écht pech – werd er besloten om wat activiteiten te cancelen. Ik vond dat eerlijk gezegd een prima keuze, want lopen door de regen, mét wind en kou, is toch niet iets wat ik graag doe. De laatste activiteit die op de planning stond e waar we lekker warm en droog konden blijven, was Museum Voorlinden. Museum Voorlinden vind je midden in de natuur van Wassenaar, een plaatsje vlakbij Den Haag. Het is een museum voor moderne en hedendaagse kunst – iets waar ik zelf erg geïnteresseerd in ben. Dit museum stond dan ook al enige tijd op mijn lijstje om heen te gaan. Het museum heeft mij zeker verrast, maar meer verklap ik er niet over 😉

En toen, toen was de persreis van Den Haag en omgeving afgelopen. In twee dagen tijd hebben we enorm veel gezien en beleefd. Maar vooral het opdoen van nieuwe contacten en de gesprekken die je met elkaar voert, vind ik vaak toch het allerleukst tijdens zo’n reisje. Moe van alle indrukken en het volle programma, maar voldaan van alle nieuwe inspiratie, sloten we het reisje af en namen we afscheid van elkaar.

Haagse strandhuisjes in Kijkduin-7

Reizen met mijn nieuwe SUIT SUIT koffertje

Misschien zag je hem al op bovenstaande foto’s voorbijkomen, maar ik heb sinds kort een handbagage koffer van SUIT SUIT – aangeschaft bij Duifhuizen. Ik zag de SUIT SUIT koffers vaak bij anderen en vond ze er zo mooi uitzien, dat ik er ook één wilde hebben. Naast het feit dat de SUIT SUIT koffers er mooi uitzien en ik er al tal van complimentjes over heb gekregen, zijn ze ook heel handig. Ze wegen namelijk weinig en hebben ook nog eens een goede indeling. Daarnaast bevat hij ook nog vier wielen en een TSA slot. Ik heb het koffertje nu al een aantal keer mee op reis genomen en ben er tot nu toe erg tevreden over. Wel ben ik er extra voorzichtig mee, omdat ik hem zo leuk vind dat ik hem zo lang mogelijk mooi wil houden. Maar dat is natuurlijk alleen maar een goed teken! 😉

Haagse strandhuisjes in Kijkduin

De Haagse strandhuisjes in Kijkduin

Zoals ik net al vertelde, sliepen we tijdens de persreis in Den Haag en omgeving een nachtje in de Haagse strandhuisjes in Kijkduin. Want op het strand van Kijkduin, naast beachclub Havana, staan 20 luxe strandhuisjes die tussen maart en oktober gehuurd kunnen worden. Voor een midweek, week of weekend. En hoe leuk: wij waren de eerste groep die er voor dit seizoen in mochten slapen. De huisjes stonden dus nog maar net weer op het strand, want in de winter staan ze in de duinen. Maar goed, die Haagse strandhuisjes in Kijkduin, dus. Ze zijn modern, licht en schoon en bieden slaapplaats voor 4 tot 5 personen. Elk huisje heeft 2 slaapkamers, één badkamer en een woonkamer met klein keukentje. En het mooist van allemaal is toch wel dat elk strandhuisje openslaande deuren heeft die je leiden naar de veranda, waar je op je stoeltje kunt genieten van het uitzicht over het strand. Het had mij heerlijk geleken om op die veranda te zitten. In de ochtend, met een kopje koffie of aan het einde van de dag met een glas wijn. Het aanschouwen van de zon. Die op- of ondergaat. Ik vond het er nu, ondanks het slechte weer, al heerlijk om te overnachten, laat staan in de zomer. Ik zou dus graag nog eens terug komen wanneer het wat mooier weer is.

Haagse strandhuisjes in Kijkduin

Ik hoop dat je het leuk vond om dit artikel rondom de persreis en de Haagse strandhuisjes te lezen. Ik kreeg al ontzettend veel vragen over de huisjes op Instagram, dus ik hoop dat ik zo wat meer informatie heb kunnen geven. Zou je ook wel een aantal nachtjes willen overnachten in zo’n strandhuisje? Wees dan snel met boeken, want voor komend seizoen is al veel volgeboekt. Kende jij Den Haag en omgeving al? En heb je ook wel eens in een strandhuisje geslapen?

8 Reacties

 1. 20 maart 2018 / 17:08

  Ah de foto’s zijn leuk geworden! Waren gezellige dagen met jou <3

 2. 21 maart 2018 / 08:15

  Ah wat ontzettend leuk zeg! Lijkt me echt heerlijk om in de zomer in zo’n huisje te zitten. Ideaal!Ik ben heel benieuwd hoe ze er van binnen uit zien. En de SuitSuit koffertjes zijn inderdaad super. Ik heb de grote in het mintgroen. Alleen na één reis is hij helaas al helemaal beschadigd omdat er zo hard mee gegooid word. Zo zonde!

 3. 21 maart 2018 / 09:18

  Super leuk! Ik heb altijd al eens in zo’n strandhuisje willen slapen maar nog nooit gedaan. En wat fijn zijn de Suit Suit koffers he! Ik heb alleen een grote maar zou graag nog een kleinere (handbagage model) aan mijn collectie toe willen voegen. Ik vind ze ook zo cute! 🙂 Jammer van de regen, maar wel fijn dat je niet in de kou hoefde te lopen! Xx

 4. 21 maart 2018 / 09:20

  Echt super leuk die strandhuisjes, gaaf dat je mee mocht op de persreis! Ik vind je koffertje echt heel leuk <3

 5. 21 maart 2018 / 21:56

  Oh wat leuk! Die strandhuisjes zien mij er echt heerlijk uit om ’s zomers in te overnachten!

 6. 26 maart 2018 / 12:18

  Ik zag al meerdere foto’s voorbij komen, maar man, wat ziet dat er leuk en knus uit! Gaaf dat je dit mocht doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Thursday Talk – Nieuwe hobby: podcasts luisteren + mijn favorieten

Ik heb een nieuwe hobby, namelijk: podcasts luisteren. Want echt: dat is voor mij toch wel de uitvinding van 2018....

Sluiten