Mijn 15 favoriete plekken in de wijk Ruzafa in Valencia

Mijn 15 favoriete plekken in de wijk Ruzafa in Valencia

Sinds een paar maanden woon ik in Ruzafa, wat zonder twijfel één van de leukste wijken van Valencia is. Ruzafa staat vooral bekend om zijn nog authentiek Spaans karakter, leuke horecagelegenheden én vintage winkels. Je kunt je dus vast wel voorstellen dat ik blij ben dat ik woon. En omdat ik er in Valencia altijd graag op uit trek, vertel ik je in dit artikel mijn 15 favoriete plekken in de wijk Ruzafa.

Restaurants

La Finestra

Bij La Finestra kun je terecht voor Italiaanse lekkernijen. En dan voornamelijk mini pizza’s. Het concept is als volgt: je geeft bij de bar aan hoeveel mini pizza’s je wilt bestellen en vervolgens worden er random smaken naar je tafel gebracht. Heel leuk om te delen met het gezelschap waarmee je bent. Ook kan je op die manier van alles proeven en heb je dus geen last van keuzestress. Maar natuurlijk kan je wel aangeven als je bijvoorbeeld geen vlees en/of vis eet. Daar houden ze dan gewoon rekening mee.

La Finestra is een gezellige plek, waar je zowel aan tafels, als op zitzakken kunt zitten. De mini pizza’s zijn maar €1,80 per stuk en de rest van het eten en drinken is ook erg betaalbaar. Ik kan La Finestra dus heel erg aanraden als je van een ongedwongen sfeer houdt en niet al te veel geld wilt uitgeven.

La Flaca

La Flaca is mijn meest recente ontdekking. Ik had deze plek al een lange tijd op mijn lijstje staan om heen te gaan, maar eigenlijk kwam het er steeds maar niet van. Totdat mijn moeder bij mij op visite was en we opzoek waren naar een nieuw en leuk tentje. En dat werd dus La Flaca, een plek die ons zeker niet teleurgesteld heeft. La Flaca staat vooral bekend om zijn lekkere en uitgebreide borrelplanken. Je hebt keuze uit verschillende borrelplanken met verschillende kaas en/of vleeswaren. Echt heerlijk! Ook kun je er tapasgerechten bestellen en is het vooral leuk om buiten op hun terras te zitten.

Maui

Bij Maui kom je voor lekkere en erg goed geprijsde tapasgerechten. Maar niet de authentieke Spaanse tapasgerechten die je bij elke tapasbar tegenkomt, maar bijzondere variaties daarop. Zo hebben ze bij Maui bijvoorbeeld patas bravas, maar dan gemaakt van zoete aardappel en een eigen gemaakt sausje. Ik ben al een flink aantal keer bij Maui geweest omdat het eten lekker en de plek vriendelijk voor je portemonnee is. Omdat het een klein restaurant is, is het handig om van te voren te reserveren. En als het weer het toelaat, vraag dan of je op het terras terecht kunt. Buiten zit je het leukst!

➸ Benieuwd naar al mijn favoriete tapas restaurants in Valencia? Ik schreef daar eerder al een artikel over op mijn blog!

Ontbijt, lunch en koffie

Bluebell

Bluebell leerde ik kennen doordat een vriendin, die net zoals ik ook freelancer is, er eens per week een dag werkte. Blue Bell staat bekend om zijn goede koffie en schattige binnentuin. Je kunt dus binnen of buiten zitten. Vorig jaar kwam ik er regelmatig om te werken, omdat er een heel chille vibe hangt en er elke dag meerdere freelancers of studenten aan het werk zijn. Een leuke plek voor een koffie en/of lunch.

wijk Ruzafa in Valencia

Black Bird

Black Bird heeft eigenlijk een beetje hetzelfde concept als Blue Bell, alleen is de locatie een stuk anders. Ook Black Bird staat namelijk bekend om zijn goede koffie. Daarnaast kan je lekkere broodjes via de kaart bestellen en worden er elke dag een aantal taarten en cakes gebakken. Hele zoete en vette, maar ook altijd een aantal gezonde varianten. Zelf ben ik dol op de wortel, appel en noten cake, bijvoorbeeld. Yum!

Artysana Café

Mijn favoriet uit dit rijtje is Artysana Café. Ik heb namelijk al ontelbaar veel uren bij Artysana Café gespendeerd, omdat ik er heel graag kom om te werken. Artysana heeft namelijk achterin de ruimte een grote lange tafel staan, speciaal voor freelancers en studenten om lekker aan te kunnen werken. Maar Artysana staat ook bekend om zijn heerlijke brunch menu. Zo kan je voor €10 euro uitgebreid brunchen. Je mag voor deze prijs een eigen gekozen koffie, sapje en drie kleine gerechtjes kiezen. De gerechtjes waar je uit kunt kiezen zijn bijvoorbeeld een yoghurtje, broodje en taartje. Voor dat bedrag heb je dus twee drankjes én drie hapjes. En ik kan je alvast verklappen: het is allemaal heerlijk! Met lekker weer kan je trouwens ook buiten in de binnentuin zitten, waar zowel tafeltjes als een aantal banken staan. Wanneer je in de wijk Ruzafa in Valencia bent, moet je hier zeker heen!

Jardin Urbano

Een nog wat onbekender, maar daarom niet minder tentje is Jardin Urbano. Bij Jardin Urbano is alles wat je besteld veganistisch. En enorm betaalbaar. Omdat deze plek praktisch naast mijn huis zit, kom ik geregeld om wat uurtjes te werken. Ik bestel vaak een lekkere cappuccino, tostada con tomate of quiche met groenten. Alles is home made en dus vers. En binnen zit je erg gezellig tussen de boeken en planten. Leuk om eens heen te gaan en je kan deze plek natuurlijk al helemaal niet overslaan als je veganistisch bent.

Dulce de Leche

Dulce de Leche heeft in Valencia meerdere vestigingen en is razend populair. En dat is ook niet zo gek, want hier vindt je de meest lekkere broodjes en taartjes. Allemaal home made gemaakt en mega vers. En dat voor een heel betaalbare prijs. Bij Dulce de Leche zijn alle broodjes en taartjes in de vitrine uitgestald en kan je dus aanwijzen wat je graag wilt. Zelf ga ik voor het eten altijd voor iets anders, omdat er zoveel keuze is, dat ik altijd iets nieuws wil uitproberen. Als drankje neem ik vaak een cappuccino en vers sapje van wortel, sinnasappel en gember. Aanrader!

wijk Ruzafa in Valencia

Bars

Casa Pepe

De eerste bar die ik vorig jaar in Ruzafa ontdekte was Casa Pepe. Een klein barretje, waar men eigenlijk altijd buiten op het terras zit. Binnen staat het personeel aan de lopende band  mojito’s te maken, hetgeen waar Casa Pepe bekend om staat. Er wordt zelfs gezegd dat je de beste mojito’s van Valencia bij Casa Pepe drinkt. En die heerlijke mojito’s kosten ook maar €3,50. Die prijs kom je voor een cocktail tegenwoordig niet meer zo snel tegen. Leuke plek om neer te strijken voor een drankje, maar waar je wel geluk moet hebben op een plekje.

Café Berlin

Mijn all time favororite bar in heel Valencia is toch denk ik wel Café Berlin. Café Berlin is gezellig, warm en sfeervol. De lichten zijn gedimd en de ruimte wordt matig verlicht door kaarsen. Verder staan er tafels en stoelen, maar je kunt ook chill op één van de aanwezige banken, of zelfs schommelstoel, zitten. Bij Café Berlin kan je terecht voor de lekkerste cocktails – probeer hier een Agua de Valencia! – en ook wordt er regelmatig fijne muziek gedraaid. Dikke vette aanrader, dus, deze plek!

La Bella de Cadiz

Voordat ik over La Bella de Cadiz ga vertellen, zal ik eerst even toegeven dat ik eigenlijk nog maar één keer in deze bar ben geweest. Maar dan moet ik ook eerlijk zeggen dat ik niet zo goed weet waarom dat zo is. Omdat La Bella de Cadiz vooral een heel bijzondere bar is, waar ik graag vaker zou willen komen. Het staat bekend om zijn aparte interieur en overheerlijke cocktails. En dat het interieur van La Bella de Cadiz apart is, dat is een ding dat zeker is. De ruimte lijkt namelijk meer op een vintage interieur winkel, dan een bar. Overal staan dingen en iedereen heeft ook een ander soort stoel en tafel. Een nog redelijk onontdekte plek waar het zeker een hele toffe beleving is om een keer een drankje te doen!

➸ Er zijn natuurlijk nog heel veel meer leuke plekken om ’s avonds een drankje te doen in Valencia. Ik schreef daar eerder al een artikel over op mijn blog!

Winkels

Mercado de Ruzafa

Laat ik beginnen bij de meest populaire ‘winkel’ van Ruzafa, namelijk Mercado de Ruzafa. In een aantal wijken in Valencia staat zo’n overdekte markthal waar voornamelijk de lokale mensen hun wekelijkse boodschappen doen. Al het verse groenten, fruit, vlees en vis kun je hier terecht. Maar ook als je mensen op bezoek krijgt, is het ideaal om je boodschappen bij een mercado te doen, omdat je hier ook veel lekkere, verse en goed geprijsde tapas kunt kopen.

wijk Ruzafa in Valencia

Petticoat Vintage

De vintage winkel waar ik het meest in Valencia kom, is Petticoat. Altijd vind ik er wel iets dat ik graag wil kopen, al is het niet zo dat ik ook altijd met iets naar buiten loop. Dat komt omdat deze vintage winkel niet heel goedkoop is. De items zijn zeker goed te betalen, maar doordat er veel vintage merkkleding te koop is – zo heb ik hier bijvoorbeeld ook een vintage Burberry trenchcoat gekocht – liggen de prijzen net wat hoger dan in andere vintage winkels. Maar dat neemt zeker niet weg dat Petticoat een fantastische vintage winkel is, waar je zeker even een kijkje moet nemen wanneer je in de buurt bent.

Aieclé Vintage

Mijn meest recent ontdekte vintage winkel in Valencia is Aieclé Vintage. Er is veel keuze en veel items in de stijl die ik leuk vind om te dragen. De prijzen zijn voor een vintage winkel gemiddeld en ik geloof dat iedereen hier wel iets leuks kan vinden.

Carmencita Film Lab

En dan last but not least, een tip voor de fotografie liefhebber, die zelf in ook in Valencia woont. Ik heb namelijk een aantal maanden geleden de meest toffe fotowinkel van Valencia ontdekt, namelijk Carmencita Film Lab. Hier laat ik laat sinds een tijdje de filmrolletjes van mijn analoge camera ontwikkelen. En ook breng ik hier altijd mijn favoriete wegwerpcamera naartoe. Bij armencita Film Lab werken alleen maar jonge mensen die erg gepassioneerd en veel verstand hebben van fotografie. Het is dan ook zeker de beste plek in de stad om je foto’s te laten ontwikkelen.

Dit waren mijn 15 favoriete plekken in de wijk Ruzafa in Valencia. Zoals ik eerder al aangaf, ben ik blij in zo’n leuke wijk als Ruzafa te mogen wonen. Kom je een keer in Valencia? Sla een bezoek aan Ruzafa dan zeker niet over. Overdag om de vintage winkels af te struinen en een kijkje te nemen in Mercado de Ruzafa. En ’s avonds voor een hapje en/of drankje in één van de vele leuke bars en restaurants. Ben jij al weleens in Ruzafa geweest en wat is een plek die jou is bijgebleven?

6 Reacties

  1. 11 december 2019 / 10:27

    Wat een leuk en uitgebreid artikel! Ik hoop volgend jaar naar Valencia te gaan dus je tips komen zeker goed van pas 😀

  2. 11 december 2019 / 21:33

    Oee, wat een leuk lijstje! Ik ben nog nooit in Valencia geweest maar het klinkt in elk geval onwijs leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Mijn foto’s van Parijs. 15 foto’s die je zullen inspireren om ook naar Parijs te willen

Aan het einde van de zomer, in september om precies te zijn, was ik voor een kleine week in Parijs....

Close