Drukarnia Cafe in het mooie Gdańsk in Polen

Drukarnia Cafe in het mooie Gdańsk in Polen

Afgelopen april ging ik met Nanne op stedentrip naar Gdańsk in Polen. En omdat de stad knus, maar klein was, gingen we voornamelijk opzoek naar leuke hotspots. Plekken waar we lekker konden ontbijten, koffie drinken, lunchen en dineren. Wat ons gelijk de eerste dag opviel was dat er veel hotspots in Gdańsk te vinden waren en vandaag laat ik je in dit artikel het Drukarnia Cafe zien. Omdat we daar heerlijk hebben gezeten. Kijk en lees je mee?

Drukarnia Cafe

In één van de bijzonderste en dus ook bekendste straten van Gdańsk vind je het Drukarnia Cafe. Waar je neer kunt strijken voor een lekker ontbijtje, lunch of simpelweg een drankje met taartje. Nanne en ik kwamen hier ’s ochtends vroeg om te ontbijten. We waren eigenlijk van plan om naar een ander tentje te gaan, maar aangezien die nog gesloten was, kwamen we bij het Drukarnia Cafe terecht. En dat was maar goed ook, want dit bleek achteraf ons favoriete ontbijttentje van Gdańsk te zijn. Zo zie je maar: ook door er gewoon op de bonnefooi op uit te gaan, kom je leuke tentjes tegen.

➸ Ik schreef eerder al een uitgebreid artikel over mijn tips voor een stedentrip naar Gdańsk in Polen. Hierin vertel ik je waarom je zou kiezen voor eens stedentrip naar deze stad, de praktische zaken die je moet weten, maar ook een aantal leuke dingen om te doen. 

Drukarnia Cafe

Het Drukarnia Cafe staat eigenlijk bekend om zijn goede en verschillende soorten koffies, die wij dan ook zeker hebben geprobeerd, maar ook het eten vonden wij meer dan geslaagd. We gingen beiden voor een groot glas die gevuld was met yoghurt, muesli en vers fruit. Daarbij bestelden we allebei een lekkere cappuccino en een verse jus de orange. Yum! Maar ook de broodjes, smoothies en taartjes zagen er heerlijk uit. Er is dus zeker veel keuze en voor ieder wat wils.

Drukarnia Cafe

Wat ik persoonlijk zo leuk vond aan het Drukarnia Cafe was dat het ten eerste in de bijzondere straat Mariacka ligt, maar ook dat het een klein maar knus terras met hoge tafels heeft, waar altijd het ochtendzonnetje op schrijnt. Je begrijpt dus vast wel dat wij lekker buiten zaten te genieten. Zelfs voor de tijd van het jaar, namelijk april, was het hier lekker om in zonnetje te zitten. Ook is het Drukarnia Cafe gewoon een echte toffe hotspot qua interieur, maar ook menukaart. Aan elk detail is gedacht, maar dan niet op een te geforceerde manier. Snap je? Haha.

Dus, als je een keer in het mooie Gdańsk in Polen bent, mag je het Drukarnia Cafe in de Mariacka straat zeker niet overslaan. Thank me later 😉 Liefs!

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
plannen voor deze zomer
Thursday Talk – mijn plannen voor deze zomer

Voor mijn gevoel schreef ik vorige week nog het artikel over mijn plannen voor deze lente, maar de tijd is...

Close