7 dingen die je moet weten over Sri Lanka

7 dingen die je moet weten over Sri Lanka

Hoi allemaal! Het is alweer dik een week geleden – snik! – dat ik ben terug gekomen uit Sri Lanka en mij weer in het Nederlandse ritme heb moeten wanen. Maar, hoe vond ik Sri Lanka nou? En wat viel mij op aan dit land? Vandaag vertel ik je de 7 dingen die je moet weten over Sri Lanka. Lees je mee?

dingen die je moet weten over Sri Lanka

1. Sri Lanka is een eiland

En maar anderhalf keer zo groot als Nederland. Eigenlijk piepklein, dus. En daarom ook perfect om drie á vier weken heen te gaan. Zo weet je zeker dat je vrijwel alles van het land kunt zien.

2. De prijzen liggen een stuk hoger dan in andere Aziatische landen

Zoals van de accommodaties en het eten en drinken, bijvoorbeeld. Sri Lanka is namelijk een eiland en daardoor is het duurder om alles te importeren.

3. Op Sri Lanka wordt er goed Engels gesproken

Bijna alle mensen spreken op Sri Lanka namelijk Engels. Super fijn natuurlijk, maar het enige waar ik wel een beetje moeite mee had, was de uitspraak en zachtheid van praten. Ik kon hierdoor vaak niet goed verstaan wat ze zeiden.

4. De lokale bevolking weten vaak zelf de weg ook niet

Als je bij een tuktuk instapt en specifiek ergens heen wilt, weet de chauffeur negen van de tien keer de weg niet. En dan zal de chauffeur niet aan je vragen of je het adres voor hem hebt, maar het telefoonnummer. Best een beetje verwarrend, want ik had van alle hotels waar we heen moesten juist alleen de adressen opgeslagen. Wat ze vervolgens met het gekregen telefoonnummer doen? Ze bellen de locatie op om te vragen hoe ze er heen moeten rijden. Hoe grappig?

➸ Wil je nou meer te weten komen over Sri Lanka, de geschiedenis en cultuur? Wij hadden erg veel aan de Lonely Planet van Sri Lanka die wij tijdens onze reis in de backpack hadden zitten!

5. Toeteren is op Sri Lanka de normaalste zaak van de wereld

De lokale mensen toeteren in het verkeer niet naar elkaar omdat ze boos of geïrriteerd zijn, maar juist om elkaar te helpen en in te lichten. Ik denk dat ik nog nooit zoveel getoeter heb gehoord als op Sri Lanka.

6. De lokale bevolking bidt langs de kant van de weg

Wanneer je in een bus of taxi zit, zal je vast een keer meemaken dat de chauffeur langs de kant van een weg stopt om te bidden. Dit doen ze bij een tempel, buddha of ander religieus beeld. De eerste keer dat ik dit meemaakte zat ik in een openbare bus en ging de persoon die naast de chauffeur zat langs de weg bidden om vervolgens wat water over het stuur en hoofd van de chauffeur te strooien. En toen reden we weer verder.

7. Lang wachten bij het inchecken van je accommodatie

Als je bij een hotel aankomt, zal je vrijwel altijd moeten wachten voordat je naar je kamer kunt. Ik heb mij laten vertellen dat ze pas de kamer schoonmaken wanneer een gast daadwerkelijk is aangekomen. Iets wat ik nog niet eerder in een land heb meegemaakt. Maar, zo erg is het niet, want je krijgt meestal een lekker koud drankje én de WIFI code ;-). Ik schreef trouwens eerder al een artikel over de 5 mooie hotels op Sri Lanka waarin ik heb geslapen.

Zo, dan waren dit de 7 dingen die je moet weten over Sri Lanka. Ben jij zelf al wel eens op Sri Lanka geweest? Of heb je misschien soms al plannen om er – ooit – heen te gaan? Liefs!

weten over Sri Lanka

Share:

7 Reacties

 1. 10 oktober 2016 / 12:38

  Hihi nou dat is goed om te weten! Ik ga 5 november, ben zo benieuwd!

 2. Manon
  10 oktober 2016 / 18:22

  Leuk om te weten, Sri Lanka lijkt mij echt heel erg mooi

 3. 10 oktober 2016 / 20:03

  O wat een aparte en leuke dingen om te weten! Vooral dat van telefoonnummers, lijkt me heel apart als je dat de eerste keer mee maakt!

 4. 10 oktober 2016 / 21:27

  Haha punt vijf! Daar zou ik mij dan zo over verbazen he. Leuk stukje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Dr. Martens Black Marble outfit

Hoi allemaal! Toen ik terug kwam van mijn vakantie, stond er een wel heel leuk pakketje op mij te wachten...

Close