5 leuke dingen om te doen in Benidorm

Leuke dingen om te doen in Benidorm

Hoi allemaal! Ben je benieuwd naar de plekken die ik tijdens mijn persreis in Benidorm heb bezocht? Of ga je er toevallig zelf ook heen deze zomer? Ik deel 5 leuke dingen om te doen in Benidorm met je. Inclusief heel wat fotografiewerk van mij ;-). Lees en kijk je weer gezellig mee?

1. Een e-bike huren bij TAO Bike en fietsen door natuurpark Serra Gelada

leuke dingen om te doen in Benidorm

Er stond een fietstour op de planning, maar aangezien fietsen in de 30 graden niet bepaald mijn favoriete bezigheid is, zag ik daar stiekem best een beetje tegenop. Maar jongens, wat was het leuk! We kregen zo’n supersonische e-bike en croste daardoor als de wiedeweer door het mooie natuurpark Serra Gelada. Het was daar wel erg heuvelachtig, dus zo’n e-bike is wel echt een soort van noodzakelijk wanneer je dat natuurpark per fiets wilt ontdekken. En lijkt je dat nou leuk? Doe mij dan een plezier en huur de e-bike bij TAO Bike, want die zien er stoer uit en de eigenaar is een ontzettende lieverd. En ohja, vergeet dan ook niet wat foto’s te maken op de rots die je hierboven rechts ziet. Mooie kiekjes gegarandeerd! 😉 Ja, de e-bike tour vond ik een van de leukste dingen om te doen in Benidorm!

2. Heerlijk Spaans eten

leuke dingen om te doen in Benidorm

De Spaanse keuken is mijn all time favourite, want ik houd hier en daar wel van wat knoflook en visjes. Niet dat de Spaanse keuken alleen maar daar op gebaseerd is, maar jullie snappen me wel. En ik heb 5 tips voor jullie waar je heerlijk kunt eten:

 1. Bij La Señoría / Mal pas bar kun je terecht voor een typisch Spaans rijstgerecht.
 2. Voor verschillende soorten pinchos kun je het best naar de barretjes La Taperia en La Braseria Aurrera. Je hebt hier keus uit heel veel lekkers!
 3. Bij Punto del Sal Astrobar en Restaurante Ulia hadden we een heerlijk uitgebreide lunch van verschillende gerechten.

Allemaal hotposts die ik jullie dus ten zeerste kan aanraden op het gebied van eten.

3. Een jeeptour door de binnenlanden met Marco Polo Expediciones

leuke dingen om te doen in Benidorm

En  dan ga ik jullie nu vertellen wat ik persoonlijk het leukst vond van alle dingen om te doen in Benidorm. Dat is namelijk de jeeptour met Marco Polo Expediciones. We werden in de ochtend opgehaald door twee Nederlanders die in Benidorm wonen en voor dit bedrijf werkzaam zijn. Onze groep werd over de twee jeeps die ze meehadden verdeeld en toen gingen we. Door de binnenlanden van Spanje.

En wat was het leuk om ook deze kant van Benidorm en omgeving te mogen zien! We reden kilometers over weggetjes waar we niemand tegenkwamen – behalve een slang, aah! – en waar we een prachtig uitzicht hadden op de bergen. Regelmatig stopten we ook even om van het uitzicht te genieten en natuurlijk moesten daar ook weer de nodige foto’s gemaakt worden. Hierboven zie je mij met Marlous staan. En ohja, nog even een dikke shout-out naar Dennis Raus, de tour guide waarbij ik in de jeep zat. Hij deed het ontzettend leuk en wist ons veel te vertellen over de omgeving!

4. Een boottocht langs de kust en grotten van Benidorm

leuke dingen om te doen in Benidorm

Er was voor ons een bootje mét kapitein geregeld, maar wat nog leuker is: je kan in Benidorm ook zelf zonder vaarbewijs een bootje huren als je dat zou willen. Leuk om een dagje op mee te varen en op te dobberen met wat vrienden. Het bedrijf waar je dit bij kunt doen heet Benidorm Marine en is gevestigd in, jawel, de haven. Tijdens onze boottocht was er ook tijd om te snorkelen, wat een aantal uit onze groep ook gingen doen. Ik niet, omdat ik bang ben voor vissen, maar dat terzijde. Het scheen in ieder geval erg leuk te zijn! En heb je je eigen snorkelset niet meegenomen van huis? Dan kan je dit materiaal huren bij Divino Stones.

5. Een wijngaard bezoeken

leuke dingen om te doen in Benidorm

Wanneer je in Spanje – of waar dan ook – bent, mag een wijntje op zijn tijd natuurlijk niet ontbreken. En omdat wij op een #BenidormTasty reis waren, had de organisatie daar goed op ingespeeld. De eerste wijngaard die we bezochten was die van Enrique Mendoza en de locatie daar was prachtig. Zie maar eens op de linker foto van hierboven. De tweede wijngaard die we bezochten was iets minder mooi om te zien, maar wel interessanter om te mogen zijn, want bij Bodegas Bocopa kregen we veel meer te zien en uitgelegd over het hele wijnproces. Op de rechter foto hierboven zie je bijvoorbeeld de fabriek waar werknemers aan het werk zijn. Een wijngaard bezoeken vond ik zelf een hele leuke toevoeging van onze persreis in Benidorm.

Zo, dan zijn dit alweer de 5 leuke dingen om te doen in Benidorm. Wil je nou ook wat bewegende beelden van Benidorm zien? Dan verwijs ik je door naar mijn eerste vlog en tweede vlog die ik tijdens deze persreis heb gemaakt :D. Ben jij zelf wel eens in Benidorm geweest? Of ben je toevallig nog van plan om er heen te gaan? 

Share:

16 Reacties

 1. 27 juni 2016 / 10:38

  Leuk dat je deze dingen noemt want Benidorm is veel meer dan alleen zon zee strand!

  • 29 juni 2016 / 20:23

   Klopt, er is best veel te zien en te doen in Benidorm en omgeving! Zou ik sneller voor kiezen dan voor de stranden daar 🙂

 2. thebeautyblognl
  27 juni 2016 / 11:28

  Wat klinkt dit allemaal leuk zeg! Vooral die boottocht! 🙂

 3. 27 juni 2016 / 12:09

  Leuk artikel! Benidorm wil ik zeker nog eens bezoeken, maar ik wil nog zoveel bezoeken haha!

 4. 27 juni 2016 / 13:11

  Alles in Benidorm is leuk. Ik wil ook! Ben al klaar voor vertrek 😛

 5. 27 juni 2016 / 15:32

  Vooral die jeeptocht lijkt me gaaf! Ik hou wel van autoritjes maken, dus dat klinkt echt goed. Vooral omdat je er zo’n mooi uitzicht dan bij hebt <3

 6. 27 juni 2016 / 17:54

  OH een jeeptour lijkt me zo gaaf! En wat een geweldige foto’s allemaal 🙂

 7. 28 juni 2016 / 09:51

  Leuk om te lezen! Ik ga lekker dingen doen in Nederland dit jaar.

 8. 29 juni 2016 / 16:29

  Ik ben er nog nooit heen geweest en heb op dit moment ook geen plannen. Op de foto’s en in je vlog ziet het er wel prachtig uit! Grappig om te zien dat het chliché echt waar is: al die oude mensen, haha 🙂

 9. 29 juni 2016 / 17:34

  Ahh, wat tof! Lijkt me zo’n fijne plek. Lekker crossen door de bergen en lekker eten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Een half jaar samenwonen, hoe bevalt het?

Wauw, wat gaat de tijd snel, zeg! Mijn vriend Nick en ik wonen alweer een half jaar samen! En omdat ik...

Sluiten