Thursday Talk – Nooit eerder verteld: 3 dingen die ik nou écht zo fijn vind aan het wonen in Valencia

Thursday Talk – Nooit eerder verteld: 3 dingen die ik nou écht zo fijn vind aan het wonen in Valencia

Het is alweer meer dan een half jaar geleden dat ik op Spaanse bodem aankwam. En ondanks dat dit zeker niet de eerste keer was dat ik mij op Spaanse bodem begaf, was deze aankomst op 3 oktober 2018 was toch net iets anders dan normaal. Ik kwam namelijk niet voor een welverdiende vakantie, maar om voor een paar maanden in Spanje te wonen en werken. Heel wat artikelen zijn er inmiddels al op mijn blog verschenen over mijn ervaring in Spanje, maar nooit eerder heb ik verteld wat ik nou écht zo fijn vind aan het wonen in Valencia. Ben je benieuwd? In deze Thursday Talk vertel ik je erover!

1. Mijn gevoel tegenover het wonen in Spanje klopte altijd al

Al van kinds af aan riep ik dat ik later in Spanje wilde wonen. Mijn ouders zijn gek van het land, we zijn er met regelmatig naar op vakantie gegaan en later werden zelfs de nodige Spaanse lessen op school gevolgd. Omdat ik niet alleen de cultuur en het klimaat, maar ook de taal van dit land zo aantrekkelijk vond. Elk jaar werd de droom om naar Spanje te verhuizen groter, maar toch werd ik ook met het jaar voorzichtiger met het uitspreken van die droom. Kinderen kunnen zorgeloos en van alles roepen zonder daar een berg kritiek op te krijgen. Bij volwassenen is dat toch vaak net wat anders. Ik merkte dat maar weinig mensen in mijn omgeving zich konden vinden in mijn droom om ooit in Spanje te wonen. Sommigen mensen hebben mij letterlijk voor gek verklaard en mij van deze droom weten proberen af te krijgen – iets wat ik nu, als ik daar aan terug denk, echt absurd vind. Maar dat terzijde.

Het feit dat ik toch uiteindelijk ben gaan wonen in Valencia en ik daar geen moment spijt van heb gehad, doet mij nu best veel goeds. Omdat ik merk dat het gevoel tegenover het wonen in Spanje altijd al klopte. Het zegt denk ik ook wel wat dat ik in eerste instantie hier maar drie maanden zou blijven, maar inmiddels na zeven maanden nog steeds niet terug in Nederland ben.

Om eerlijk te zijn voelde het naar Spanje gaan voor mij als iets heel natuurlijks, maar toch hebben een paar dierbare personen mij er op gewezen dat ze het toch wel heel stoer vinden dat ik mijn droom achterna ben gegaan. Vooral omdat het alles behalve een makkelijk besluit was, aangezien ik in eerste instantie nog een vriend en huis in Nederland had.

➸ Eerder schreef ik al twee informatieve maar toch ook persoonlijke artikelen over de 10 dingen die je sowieso gedaan moet hebben in Valencia en de leukste plekken om ’s avonds een drankje te doen in Valencia. Maar naast de artikelen op mijn blog kan ik je ook dit reisgidsje over Valencia aanraden!

2. In ben hier in Spanje een hele goede versie van mezelf

Ik ben altijd voorzichtig met het uitspreken van ‘de beste’ versie van jezelf zijn of worden, maar wel kan ik met zekerheid zeggen dat ik hier in Spanje een hele goede versie van mezelf ben. Nee, niet alles is perfect hier en ik leef in Spanje ook gewoon mijn dagelijkse leven met alle struggles die daar soms bij horen. Maar al met al merk ik dat ik over het algemeen lekkerder in mijn vel zit, een vrolijker persoon ben en lichamelijk ook baat heb bij het wonen in een warmer en zonnig klimaat. Want ja, dat warme en zonnige klimaat doet toch wel heel veel goeds voor een mens, hoor!

3. Ik voel me, ten opzichte van Nederland, erg veilig in Valencia

Degenen die mij goed kennen, weten dat ik een angst heb om ’s avonds alleen thuis te zijn of buiten in het donker te lopen. Het is een irreëlere angst waar ik maar lastig van af weet te komen. Maar hoewel deze angst een grote rol in mijn leven in Nederland speelt, blijk ik daarentegen in Spanje er helemaal geen last van te hebben. Tijdens het wonen in Valencia heb ik me namelijk nog geen enkele keer onveilig gevoeld. Terwijl ik hier toch ook heel wat avonden alleen buiten loop en zo af en toe ook ’s avonds alleen thuis ben. Ik heb gewoon een heel goed en positief gevoel bij deze stad. En het voelt zo echt zo enorm bevrijdend om niet constant meer ’s avonds in angst te leven!

Dit waren de 3 dingen die ik nou écht zo fijn vind aan het wonen in Valencia. Nog steeds geniet ik elke dag van mijn leven hier, maar eind juni kom ik weer terug naar Nederland. Voor hoelang dat zal zijn, weet ik nog niet – het enige dat ik weet is dat ik sowieso de zomermaanden in Nederland. Een deze dagen moet ik beslissen of ik na de zomer weer terug zal komen naar Valencia, dus daar houdt ik jullie natuurlijk over op de hoogte! Zou jij het kunnen, voor een paar maanden wonen en werken in het buitenland?

Share:

1 Reactie

  1. 9 mei 2019 / 21:54

    Leuk om te lezen! Super goed dat je je hart hebt gevolgd! Extra fijn dat je gevoel dan ook klopte en dat je het naar je zin hebt daar. Het lijkt mij ook leuk om een tijdje in het buitenland te wonen en te werken, eerst maar even sparen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
beste podcast afleveringen
De 5 beste podcast afleveringen die ik de afgelopen tijd heb beluisterd

Er gaat geen week voorbij dat ik niet aandachtig  naar een podcast zit te luisteren. Ik vind het een leuke...

Sluiten