Yoga retreat op Ibiza – mijn ervaring met The Mountain Ibiza

Yoga retreat op Ibiza – mijn ervaring met The Mountain Ibiza

Terwijl ik mij in een kleermakerszit bevind, de ondergaande zon nog lichtjes op mijn huid voel branden en in de verte hoor hoe het avondmaal wordt klaargemaakt, besef ik mij op de laatste avond van deze yoga retreat op Ibiza, dat ik veel heb geleerd. Het was een bijzondere week, die ik niet zo snel meer zal vergeten. Lees je mee hoe ik mijn yoga retreat met The Mountain Ibiza heb beleefd?

Mijn yoga retreat op Ibiza met The Mountain Ibiza

Een goede week eerder stapten mijn moeder en ik op het vliegtuig. We gingen een weekje naar Ibiza, het eiland waar ik, maar ook wij samen, al zovaak eerder zijn geweest. Dit keer sloegen we de bekende beach clubs en het bruisende Ibiza stad over en reden in onze huurauto richting het toch nog best wel rustige en stille noorden. Want ja, stilte is op Ibiza zeker nog te vinden. Je moet alleen een beetje goed zoeken 😉 Nee, maar zonder dollen: kom je voor de rust op dit eiland? Dan moet je in het noorden wezen. Waar het overigens ook nog eens prachtig qua natuur en stranden is. Maar waar je ook bijna alle retraites van het eiland kunt vinden. Precies waar mijn moeder en ik deze week voor kwamen. De True Nature Yoga Retreat van The Mountain Ibiza stond voor aankomende week op de planning.

Eigenaren Laura en Wouter

Laura en Wouter zijn een Nederlands stel dat sinds 5 jaar op het mooie Ibiza wonen en samen de liefde voor yoga en meditatie delen. Ze hebben een dochtertje en wonen in het rustige en o zo prachtige noorden van Ibiza. Om vanuit daar ook hun passie voort te zetten met The Mountain Ibiza, wat ze samen hebben opgericht. Met als doel om een betere balans te vinden tussen je lichaam, geest en ziel.

Yoga op Ibiza met The Mountain-Ibiza

Mijn moeder en ik schreven ons in voor de True Nature Yoga Retreat, waar de combinatie van yoga, meditatie, gezond eten en het vinden van jouw ‘true nature’ centraal staat. Maar The Mountain Ibiza biedt nog veel meer mogelijkheden aan. Zo zijn er gedurende een jaar verschillende yoga retreats te boeken, maar kan je ook een ochtend of dag met The Mountain Ibiza op pad. Voor als je bijvoorbeeld al een vakantie naar Ibiza hebt geboekt, maar het wel leuk vindt om een dag aan yoga te besteden. Zo is het mogelijk om een Mountain Morning, Mountain Experience, Yoga at Home, Workshops en dus ook alle retreats bij The Mountain Ibiza te boeken.

Through Yoga, meditation, silence, self-inquiry and various other spiritual practices in nature, we detox and strengthen the body and quiet down the mind. In this state of higher awareness, you will be able to connect back to your Heart and come Home. – The Mountain Ibiza

Hou je ook van yoga en spreekt dit je aan? Dan heb ik goed nieuws. Want van 21 t/m 28 juli en 3 t/m 10 november staan er namelijk weer twee nieuwe True Nature Yoga retreats op de planning. En alle data voor de retreats in 2019 zijn inmiddels ook al bekend. Benieuwd? Kijk dan even voor alle exacte data op de website van The Mountain-Ibiza. Ook kun je je via hun website inschrijven.

True Nature Yoga Retreat

Hoewel bijna geen enkele dag hetzelfde was en ik je dus ook niet het exacte programma kan vertellen, wil ik wel graag laten weten wat we allemaal hebben gedaan tijdens de True Nature Yoga Retreat week. Laat ik beginnen met de ochtenden, waarop Wouter ons buiten met glazen warm water met citroensap en baking soda stond op te wachten. Ik liet mij door hem vertellen dat het – in de ochtend – drinken van dit drankje veel voordelen heeft. Het schijnt zuiverend te werken voor je lichaam en dus een positief effect op je gezondheid te hebben. Klinkt goed! Nu heb ik al wel eens eerder een periode ’s ochtends warm water met citroen gedronken, maar de combinatie met baking soda kende ik nog niet. Het is een apart smaakje waar ik even aan moest wennen, maar na een aantal keer gedronken te hebben erg kon waarderen.

Nadat we dit drankje op hadden, was het tijd om van het huis naar het yogadek in het weiland te lopen. Een korte wandeling van nog geen vijf minuten, waarin ik genoot van de fluitende vogeltjes en het gevoel van de ochtendzon op mijn huid. Het was tijd voor de meditatie en pranayama les, die elke ochtend door Wouter werd gegeven. Zowel de meditatie als pranayama oefeningen waren mij niet onbekend. Op mijn middelbare school hadden wij meditatielessen en mediteer ik ook nog kort voor- en na elke yogales. Ook had ik a een aantal keer eerder pranayama gedaan op mijn yogaschool. Wouter vertelde ons dat mediteren vaak het best ‘lukt’ als je het in de ochtend doet nadat je bent opgestaan, omdat je lichaam zich dan nog in de ruststand bevindt. Als ik heel eerlijk ben, vond ik het de eerste paar dagen lastig om mezelf hieraan over te geven, aangezien er tijdens het mediteren nog veel te veel gedachten door mij hoofd heen spookten en ik daar vervolgens weer geïrriteerd van raakte. Maar Wouter en Laura stelden mij gerust door te zeggen dat dit heel normaal is en dat bijna niemand aan helemaal niks denkt als hij of zij mediteert. En dat gaf mij elke dag een beetje meer rust.

Na de meditatie en pranayama was het tijd voor een licht ontbijt. Op de grote tafel buiten bij het huis stonden elke ochtend smoothies, rijstwafels, fruit en noten klaar. Na hiervan gegeten te hebben en even tot rust te zijn gekomen, was het tijd voor de eerste yogales van de dag. Deze les werd het grootste gedeelte van de tijd door Laura gegeven. En wederom weer op het mooie ruime yogadek in de natuur. Alle yogalessen duurden altijd zo’n anderhalf uur, dus ook die in de ochtend. En daarna stond er een heerlijk uitgebreide lunch op ons te wachten. Vaak was dit een goed gevulde salade met wat brood en eigengemaakte dip.

Andere dingen die tijdens de True Nature Yoga Retreat aan bod kwamen:

Naast het mediteren, doen van pranayama oefeningen, gezond eten en natuurlijk yoga, kwamen er nog veel meer dingen aan bod. Van sommige dingen wist ik al van te voren dat ze op het programma zouden staan, maar sommige dingen waren ook nog een verrassing. Tijdens de week hebben we gedurende de dag twee keer een wandeling door de natuur gemaakt, een partner yoga workshop gekregen, zijn we naar grotten geweest en hebben we geluncht bij mijn toch wel favoriete restaurant van Ibiza: La Paloma. En misschien nog wel het meest bijzondere van allemaal was dat we een stilte dag hadden. Een dag waarop we dus letterlijk een hele dag stil en ‘met onszelf’ waren. Het was in het begin apart en nogal een uitdaging, maar uiteindelijk wende ik er aan en vond ik het bijzonder om een keer mee te maken.

Verder stonden tijdens de True Naturea Yoga retreat nog wat avondactiviteiten op het programma. Zo hebben we een keer een verbrandingsritueel met elkaar gedaan. Iets wat niet in woorden is uit te leggen, maar erg bijzonder was om mee te maken. Ook maakte ik kennis met Yoga Nidra, terwijl ik op de grond onder een dekentje naar Laura haar fijne stem mocht luisteren. Ik had al eens eerder van Yoga Nidra – slaapyoga – gehoord, maar dit was de eerste keer dat ik het zelf meemaakte. En man, zonder er al te veel over uit te wijden – want: ook dit is iets wat je gewoon moet mee maken – wil ik toch wel even zeggen dat ik dit ontzettend relaxed vond. De laatste avond van de yoga retreat op Ibiza stond in het teken van een Kirtan avond. Ik had geen idee wat ik mij hierbij kon voorstellen, maar om even kort uit te leggen: het was een gezellige avond met elkaar terwijl we allerlei liederen zongen en instrumenten bespeelden. Een erg gezellige activiteit, dus!

Extra informatie

Yoga
Wat goed is om te weten, is dat de yoga retreats van The Mountain Ibiza voor elk niveau geschikt zijn. En wordt namelijk met iedereen rekening gehouden en dat is fijn. Niemand heeft namelijk hetzelfde niveau en ook niet elke dag is voor iedereen hetzelfde. De ene keer gaat het beter dan de andere keer en dat is oke. Maar ook als je nog niet tot nauwelijks ervaring hebt, ben je van harte welkom bij The Mountain Ibiza. En voor de rest worden vaak de yoga vormen Vinyasa, Flow en Yin gegeven.

➸ Wil je aan yoga beginnen maar heb je de stap nog niet genomen? In een ander artikel op mijn blog vertel ik uitgebreid waarom ik het iedereen kan aanraden om te beginnen met yoga!

Voeding
Tijdens de yoga retreat is er een kok die alle maaltijden klaarmaakt. Dit zullen altijd vegetarische en gezonde recepten zijn, die met zorg klaargemaakt zijn. Ik vond het eten gedurende deze yoga week echt heerlijk. Thuis eet ik sowieso ook al het grootste gedeelte van de tijd vegetarisch, dus voor mij was dit geen enkel probleem. Laura en Wouter raadden ons ook aan het begin van de week aan om geen koffie te drinken tijdens de yoga retreat. Omdat koffie ons lichaam en geest natuurlijk juist energieker maakt, dan dat het rust geeft. Maar, benadrukten ze, het was wel mogelijk om koffie te krijgen als je dat echt wilde. Zelf hebben mijn moeder en ik een aantal keer een ‘café con leche’ gedronken wanneer we er even gezellig op uit waren samen. En dat was prima! Voor de rest hebben we ons de hele week aan het gezonde en vegetarische ‘dieet’ gehouden. Al hebben we wel ook wel een keer een glaasje wijn gedronken. Maar ach, moet kunnen, toch? 😉

Programma
Het programma tijdens de yoga retreat op Ibiza met The Mountain Ibiza is druk, maar er blijft ook nog heel wat tijd over om andere dingen te ondernemen. Laura raadde daarom ook aan om een auto te huren, zodat je meer van het mooie Ibiza kunt zien en ontdekken. Precies wat mijn moeder en ik ook deden, tussen alle activiteiten van de yoga retreat op Ibiza door. We hadden prima tijd om elke dag een paar uur naar een mooi strandje te gaan.

Half mei stapte ik op het vliegtuig richting Ibiza om deel te nemen aan de True Nature Yoga Retreat van The Mountain Ibiza. Niet wetende wat mij allemaal te wachten stond, welke mensen ik zou ontmoeten en wat het mij zou brengen. Maar nu ik weer thuis ben, kijk ik terug op een bijzondere week waarin we in een korte tijd zo’n hechte groep zijn geworden en ik veel heb geleerd. Over yoga en meditatie, maar ook over mezelf. Coming back home to where you started is not the same as never leaving.

Share:

6 Reacties

 1. 3 juli 2018 / 22:56

  Ooh wauw! Ik ga zelf zoiets doen in oktober in Portugal! Dus ben heel benieuwd hoe dat gaat verlopen.. Dit klinkt al heel goed en wat een prachtige foto’s!

 2. 3 juli 2018 / 22:56

  Ooh wauw! Ik ga zelf zoiets doen in oktober in Portugal! Dus ben heel benieuwd hoe dat gaat verlopen.. Dit klinkt al heel goed en wat een prachtige foto’s!

 3. 5 juli 2018 / 08:50

  Mooi artikel geworden Fleur! Erg goed beschreven. Fijn dat je zo’n goede tijd bij ons hebt gehad. Leuk dat je er bij was! Tot een volgende keer. Namaste, Laura – The Mountain Ibiza

 4. 5 juli 2018 / 08:53

  Leuk artikel geworden Fleur! Goed beschreven. Fijn om te lezen dat je een mooie week bij ons hebt gehad. We vonden het leuk dat jij en je moeder er bij waren. Tot een volgende keer! Namaste, Laura – The Mountain Ibiza

  • 6 juli 2018 / 13:24

   Lieve Laura, nogmaals bedankt voor alles. En ik hoop jullie natuurlijk nog een keer te kunnen zien. Liefs en een fijne zomer toegewenst! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
24 uur in Brabant
Mijn 24 uur in Brabant – van Nuenen tot Den Bosch

Een tijd geleden werd ik door Visit Brabant uitgenodigd om een verrassingsweekend naar Brabant. En aangezien ik nog niet op...

Close