Winter op Ibiza – 7 leuke dingen om te doen

Winter op Ibiza – 7 leuke dingen om te doen

Afgelopen december ging ik op vakantie naar het populaire eiland Ibiza en omdat ik veel de vraag kreeg of een winter op Ibiza wel leuk is, vertel ik in dit artikel welke 7 dingen je kunt doen tijdens een winter op Ibiza.

1. Hiken naar het uitzichtpunt van Es Vedra

Op stipt nummer één staat voor mij hiken naar het uitzichtpunt van Es Vedra. Es Vedra is een ‘magisch’ rotseiland die in het water voor de westkust van Ibiza ligt en een populaire trekpleister is onder toeristen. Vooral in de zomer trekken er hordes mensen richting het uitzichtpunt en moet je moeite doen om een foto te maken waar alleen jijzelf opstaat. Dus toen ik besloot om een paar dagen in de winter op Ibiza door te brengen, wist ik gelijk dat ik wilde hiken naar het uitzichtpunt van Es Vedra. En hoewel er nog steeds wel andere mensen waren die datzelfde plan hadden, was het heerlijk rustig. Ben je een keer tijdens de winter op Ibiza? Ga dan zeker hiken naar het uitzichtpunt van Es Vedra. Het uitzicht is prachtig.

2. Markten bezoeken

Er zijn een aantal markten op Ibiza die elke week geopend zijn. In de zomer zal ik nooit naar zo’n markt gaan, want: druk en warm, maar in de winter vind ik het wel fantastisch om er minstens één te bezoeken. In de winter komen voornamelijk locals en zijn de producten niet alleen maar op toeristen gebaseerd. Zelfs de prijzen van veel producten gaan in de winter omlaag. Mijn favoriete markt is die in San Joan op woensdagochtend. Het is echt een schattig hippiemarktje op het plein van San Joan.

3. Een strandwandeling maken

Ondanks het feit dat veel strandtenten gesloten zijn in de winter op Ibiza, kan je natuurlijk nog wel een fijne strandwandeling maken. In de winter zijn veel stranden verlaten en kun je er heerlijk uitwaaien. Vooral wanneer het zonnetje schijnt. Nick en ik namen soms een boek mee om dan gewoon lekker in de zon op het strand te kunnen lezen en genieten van alle zeegeluiden. Ook het maken van mooie foto’s is in de winter perfect om te doen. Heb je toch wel zin in wat meer reuring? Dan kan ik je de stranden Es Cavallet of Ses Salines erg aanraden. Bij Es Cavallet is de strandtent La Escollera sowieso geopend in de winter.

winter op Ibiza

4. De zonsondergang bekijken op het strand

In het artikel met 5 redenen om in de winter naar Ibiza te gaan, had ik het al over de mooie zonsondergangen. Ben je een keer tijdens de winter op Ibiza? Dan kan ik je echt aanraden om een strandje aan de westkust van Ibiza op te zoeken om de zonsondergang te bekijken. In dat artikel vertel ik je ook welke 3 stranden ik het leukst vind om de zonsondergang te bekijken.

5. Winkelen in en het ontdekken van Ibiza stad

Hoe rustig Ibiza in de winter ook mag zijn, in Ibiza stad blijft het altijd levendig. Daarnaast is Ibiza stad ook gewoon een prachtige stad om te bezoeken. Je kunt langs de stadsmuur en alle kleine straatjes naar boven lopen en dan heb je een prachtig uitzicht over de stad en de haven. Ook zijn er genoeg winkels en barretjes geopend in de winter. Vooral Plaça del Parc is leuk om in de winter te bezoeken. Alle terrassen op dit plein zijn gewoon geopend.

6. Het eiland ontdekken met een huurauto

Zoals je al hebt kunnen lezen bij alle bovenstaande punten, zijn alle leuke dingen om te doen tijdens de winter op Ibiza best wel verspreid over het eiland. Het is dan fijn als je een huurauto tot je beschikking hebt. Wij hadden zelf een gesponsorde huurauto via Sunnycars en die beviel erg goed. In de aankomsthal van het vliegveld konden we de sleutels ophalen en in de garage tegenover het vliegveld stond de auto al op ons te wachten. In tegenstelling tot alle andere keren dat ik op vakantie een auto heb gehuurd, ging het dit keer zonder gedoe én reden we binnen no time richting ons hotel. Wat ook fijn was, was dat we geen extra verzekering hoefden af te sluiten. Dit komt doordat je met een all-inclusive huurauto van Sunnycars al volledig verzekerd bent tegen schade en diefstal. Verder zijn alle nodige verzekeringen ook inbegrepen en betaald Sunny Cars, indien van toepassing, altijd je eigen risico terug. En ik moet zeggen: zo stapte ik toch steeds een stuk zorgelozer onze huurauto in. Voor de rest hebben we ontzettend veel plezier van onze huurauto gehad, want we hebben het hele eiland over gecrosst om zo de leukste plekken op te zoeken.

7. Geniet van de rust!

En last, but not least: geniete van de rust! Neem een koffer vol boeken en tijdschriften mee, neem plaats op de vele terrassen die open zijn, laat de winterzon je huid verwarmen en breng een tijd door op een verlaten strand. Ibiza tijdens de winter is heerlijk.

Dit waren de 7 leuke dingen om te doen tijdens de winter op Ibiza. Ik ben heel benieuwd of jij al weleens tijdens de winter op Ibiza bent geweest? Een ding is zeker: van een winter op Ibiza krijg je zeker geen spijt. 

winter op ibiza

Share:

5 Reacties

 1. 1 februari 2018 / 16:32

  Het lijkt mij ontzettend leuk om een keer naar Ibiza te gaan! Ik denk dat ik het in de winter misschien nog wel leuker vind dan in de zomer, omdat het dan niet helemaal volgepropt is met toeristen hahaha.

 2. 2 februari 2018 / 15:28

  Ik wil ook zeker nog eens naar Ibiza, het laagseizoen heeft dan ook mijn voorkeur! Hele fijne tips!

 3. 18 februari 2018 / 09:12

  Leuk! Winter in Ibiza lijkt me om de een of andere reden veel chiller dan in de zomer, zonder al die party-lui;-)

  • 5 maart 2018 / 14:33

   Haha ja, het is in de winter op Ibiza misschien wat minder ‘tropisch’, maar net zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
favoriete reisartikelen
mijn 8 favoriete reisartikelen van 2017

2017 was het jaar waarin ik enorm veel reisartikelen op mijn blog publiceerde. Omdat ik constant het gevoel had mijn...

Sluiten