Yes, we zijn er uit! Wij hebben onze backpack bestemming gekozen!

Yes, we zijn er uit! Wij hebben onze backpack bestemming gekozen!

Goedemorgen allemaal! Zoals jullie misschien wel bij mijn travel wishlist van 2016 konden lezen, zijn mijn vriend en ik van plan te gaan backpacken, maar vonden wij het moeilijk om de juiste bestemming te kiezen. We twijfelden tussen een paar landen, maar nu gelukkig niet meer, want wij hebben onze backpack bestemming gekozen! Yes! Lees je mee?

Goed, laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: we gaan naar Sri lanka! En nu hoor ik je vast vragen ‘ja maar Fleur, hoe ben je dan uiteindelijk bij deze bestemming gekomen?’. Nou, daar hebben onderstaande punten voor gezorgd:

 1. Ik volgde Liesbeth Rasker op Instagram tijdens haar reis door Sri Lanka afgelopen december.
 2. Ik heb het vorige seizoen van Wie Is De Mol terug gekeken, toen ze door Sri Lanka heen reisden.
 3. Ik las op internet dé reisbestemmingen voor 2016.
 4. Ik las de geweldige blogposts van Reisjunk over Sri Lanka.
 5. Ik heb deze afleveringdeze aflevering en deze aflevering van 3 op reis gekeken.

imagebron bron

Snap je nu dat wij voor Sri Lanka als backpack bestemming hebben gekozen? Wij in ieder geval wel! 😀 We gaan wel pas in september, maar het kan niet anders dat we daar drie fantastische weken zullen gaan hebben! Hieronder nog een paar voordelen om te reizen naar Sri Lanka:

 • De vliegtickets zijn – vooral vanaf Dusseldorf – nog redelijk te betalen! Wij hebben een ticket voor 420 euro gezien!
 • Het eiland – ja, dat is Sri Lanka! – is niet groter dan Nederland en België bij elkaar. Top voor ons dus om drie weken heen te gaan!
 • Sri lanka kent twee klimaten, waardoor het je aan een kant altijd mooi weer hebt.
 • Je kunt je in Sri Lanka makkelijk verplaatsen door de vele treinroutes in het land.
 • Het is er goedkoop.
 • Er is nog geen massatoerisme zoals in bijvoorbeeld Thailand.
 • Je hebt er alles; bergen, natuur, cultuur en prachtige stranden.

Zo, dan was dit mijn overenthousiaste blogpost over onze backpack bestemming Sri Lanka. Hoewel het nog ontzettend lang duurt voordat we zullen gaan, kan ik echt niet wachten om dit land te gaan ontdekken. Het lijkt mij er zo mooi! En ohja, tips zijn natuurlijk altijd welkom! 😀 Naar welke backpack bestemming zou jij wel willen reizen?

Share:

43 Reacties

 1. Jana
  4 februari 2016 / 12:50

  Het lijkt me echt een superleuke bestemming! Ik hoop dat ik mijn vriend ooit eens kan overtuigen om eens in die streken op vakantie te gaan!

 2. susanne
  4 februari 2016 / 13:05

  Super gaaf! Ik hoor altijd de mooie verhalen van mijn ouders die daar hun huwelijksreis hebben doorgebracht.

 3. Daphne
  4 februari 2016 / 13:11

  OHHHH wat lijkt het me daar prachtig!

 4. 4 februari 2016 / 12:29

  Oeeeh tof hoor!! Gaaf dat jullie daar gaan backpacken. Ik zit zelf ook erg aan Sri Lanka te denken om naar toe te gaan. 🙂

 5. Febe
  4 februari 2016 / 13:34

  Hoi! dat is echt de beste bestemming ooit! 🙂 Ik ben er drie weken gaan backpacken in september en vond het absoluut fantastisch! 🙂 Op mijn blog vind je ons reisschema en al onze avonturen en ik help met plezier voor wat tips and tricks! Het is een super mooi land en heel afwisselend als je rondreist!

 6. 4 februari 2016 / 12:37

  Whoa gaaf zeg! ik heb zelf nog niet nagedacht over waar ik ooit een keer zou willen backpacken, maar het is sowieso wel iets wat ik een keer wil doen. Maar ik ben benieuwd naar wat je allemaal gaat meemaken daar!

 7. Laura
  4 februari 2016 / 13:45

  wauw wat gaaf. Ik heb me nog nooit echt in Sri Lanka verdiept maar klinkt heel leuk!

 8. valerie
  4 februari 2016 / 13:56

  Wat onwijs leuk! Sri Lanka lijkt me echt prachtig!

 9. 4 februari 2016 / 13:15

  Ah wat een gave keuze Fleur! Ik denk dat je het daar fantastisch zult hebben!

 10. 4 februari 2016 / 13:52

  Ah super fijn dat jullie er uit zijn! Het duurt nog even, maar zeker iets om naar uit te kijken! 🙂

 11. 4 februari 2016 / 14:01

  Super gaaf Fleur! Staat nog hoop op mijn bucketlist, mijn ouders zijn er wel al geweest 🙂

 12. 4 februari 2016 / 14:28

  Ik heb er nooit over nagedacht om daar heen te gaan, maar wie weet als ik je verslag er van zie 😉

 13. 4 februari 2016 / 14:36

  Oeh tof! Sri Lanka lijkt me erg mooi. Mijn ouders gaan in juni ook drie weken naar Sri Lanka. Wel rondreizen, maar niet backpacken, haha.
  Zelf denk ik dat ik naar Vietnam ga dit jaar. Maar ik weet nog niet precies hoe en wanneer.

  • 8 februari 2016 / 14:39

   Ja, Vietnam lijkt mij ook prachtig, alleen zou ik daar persoonlijk iets langer dan 3 weken willen zijn..

 14. 4 februari 2016 / 14:40

  Oh, spannend! Sri Lanka staat bij mij ook nog op de Bucket List!

 15. 4 februari 2016 / 15:04

  Wat een leuk vooruitzicht en mooi land hebben jullie gekozen! Heb al zin in de posts over de voorbereidingen/vakantie zelf! 🙂

 16. 4 februari 2016 / 15:38

  Jaaa leuk, lijkt me zo’n mooi land! Over anderhalf weekje mag ik voor de eerste keer backpacken 😀 We gaan wel de minder toeristische plekjes opzoeken in thailand, hebben ook niet zo’n zin in die drukte.

  • 8 februari 2016 / 14:40

   Thailand is zo leuk en mooi! En gelukkig zijn er ook nog een hoop plekjes waar niet zo heel veel toeristen zijn. Alvast heel veel plezier! 😀

 17. 4 februari 2016 / 15:46

  Aah, wat gaaf! Sri Lanka lijkt mij ook héél gaaf! En ook heel handig dat het niet zo heel groot is, zodat je er in 3 weken tijd enorm veel van kunt zien. Ik kan nu al niet wachten op de reisverhalen en foto’s, haha. Liefs!

 18. 4 februari 2016 / 16:39

  Super gaaf! Ik ben heel jaloers haha, heeeeel veel plezier alvast 🙂 X

 19. Bernice
  4 februari 2016 / 17:41

  Super leuk en gaaf!! Wat zal dat een heerlijke reis gaan worden 🙂 X

 20. Bodi Féline
  4 februari 2016 / 17:47

  Wauw wat ontzettend gaaf!

 21. 4 februari 2016 / 17:21

  Oh wauw! Ik ga je op ee voet volgen, ik ben namelijk zo enorm benieuwd naar Sri Lanka! Wat een onwijs gave bestemming <3 Geniet van de voorpret en het plannen!

 22. 4 februari 2016 / 19:56

  Wat een gave bestemming! Ik zie nu al naar al je posts uit. Wauw, klinkt zo exotisch en heerlijk.

 23. 4 februari 2016 / 20:51

  Aah zo gaaf! Heeeeel veel plezier alvast! Hele mooie bestemming 😀

 24. 4 februari 2016 / 21:11

  Leuk!! Op de blog Emitaz.com kun je misschien ook nog inspiratie vinden 🙂

  • 8 februari 2016 / 14:41

   Ahw, thanks voor de tip! Wat een mooie foto’s en filmpjes heeft zij gemaakt, zeg! :O

 25. 5 februari 2016 / 07:30

  Aaah wat gaaf! Kan me goed voorstellen dat je dan juist hier voor kiest. Ik haat drukte haha en het klinkt heel overzichtelijk. Fijn voor een eerste backpack reis!

 26. Sonja
  5 februari 2016 / 10:07

  Oooh wat heerlijk! Ik ken het land nog niet zo maar Sri Lanka klinkt nu inderdaad als een perfecte bestemming! Sowieso ontzettend leuk dat jullie lekker samen gaan backpacken <3 Ik ben heeel benieuwd nu al naar alle verhalen, haha! Super tof!

 27. 5 februari 2016 / 09:58

  Ahh wat gaaf! Mooi vooruitzicht zo! Sri Lanka lijkt me ook wel een heel gaaf land en inderdaad omdat je er niet zoveel over hoort denk ik ook minder toeristisch dan bijv Thailand (al lijkt me dat wel ook leuk haha). Veel plezier alvast, ook met de voorbereidingen komende tijd!

 28. 5 februari 2016 / 12:15

  Wauw, wat gaaf, ik ben heel benieuwd. Heel veel plezier in ieder geval! x

 29. 5 februari 2016 / 13:37

  Ahh wauw! Sinds het zien van Wie Is De Mol wil ik ook supergraag naar Sri Lanka, lijkt me prachtig!! Veel plezier!!

 30. 5 februari 2016 / 14:47

  Wauw! Ontzettend gaaf dat jullie naar Sri Lanka gaan! Het lijkt me echt een fantastisch eiland om te backpacken.

 31. Lisa
  6 februari 2016 / 13:42

  Wat een geweldige keus hebben jullie gemaakt! Het klinkt echt een fantastisch land.

 32. 10 februari 2016 / 14:01

  Sri Lanka klinkt echt de max, ik ben super benieuwd naar jullie avonturen en foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
10 dingen die je nog niet over mij wist #5

Wauw, we zijn alweer aangekomen bij de 5e editie van de 10 dingen die je nog niet over mij wist....

Sluiten