7 dingen die je moet weten over Ibiza

7 dingen die je moet weten over Ibiza

Een paar weken geleden zat ik met mijn nog best wel witte billen op Ibiza, het eiland waar ik zo gek op ben. Ik genoot van de natuur, de omgeving, het heerlijke eten en drinken en de mensen. En om jou nou een beeld te geven van dit eiland, deel ik vandaag de 7 dingen die je moet weten over Ibiza. Lees je gezellig mee?

1. Een huurauto op Ibiza is aan te raden

Doordat er zoveel mooie plekken verspreid liggen over het eiland, je niet overal met het openbaar vervoer kunt komen en de taxi prijzen de laatste jaren flink omhoog zijn gegaan, is een huurauto op Ibiza aan te raden. Vaak lukt het je al om voor +- €100 per week een autootje te huren.

2. Door gewoon rond te rijden over het eiland vind je de mooiste – en niet al te toeristische – plekjes

Kies eens niet voor de toeristische stranden die in elke reisgids staan, maar ga met je huurauto er op uit en ontdek het eiland. Er zijn zo ontzettend veel mooie – en ook nog verlaten – stranden te vinden, dat het bijna zonde is als je dit niet zou doen tijdens je vakantie op Ibiza.

3. Vermijd de plaatsen Playa den Bossa en San Antonio zo veel mogelijk

Chersonissos en Lloret zijn er niks bij. Conclusie: vermijden. Óf je moet er een wel heel mooi hotel hebben gevonden óf daar een wel heel leuk feestje gaan bezoeken. Dan wordt het nog net door de vingers gezien. Maar ga er alsjeblieft niet naar het strand of ‘leuk winkelen’, beloofd?

4. Ibiza ligt een uur met de boot van Formentera af, wat zeker een aanrader is om een dag heen te gaan

Vanuit veel plekken op Ibiza gaan meerdere keren per dag boten naar het buureiland Formentera. Ik ging er dit jaar voor het eerst heen – vanuit Playa den Bossa, HA 😛 – en vond het meteen al fantastisch. Niet zo gigantisch druk en toeristisch zoals Ibiza, alles is er laag en met veel witte tinten gebouwd en het is het eiland is zo klein dat je in een dag vrijwel alles kunt zien. En ohja, nog een heel belangrijke: ik heb nergens anders in Europa zulk helderblauw water gezien.

➸ Eerder schreef ik al een artikel over mijn 7 favoriete hotspots op Ibiza. En wil je nou wat meer foto’s van het eiland zien? In een ander artikel zie je de 10 foto’s waardoor je naar Ibiza op vakantie wilt

5. La Paloma is het meest knusse restaurant waar je kunt eten

”Het meest knusse restaurant? Hoe kan jij dat nou weten?” hoor ik je vragen. Nou, google het maar. Het ziet er gewoon uit als een sprookje, zo mooi. Je kunt hier terecht voor een lunch of diner, maar als je van plan bent hier naar toe te gaan, zal ik je wel adviseren om eerst even te reserveren. La Paloma is namelijk nogal geliefd. En ohja, het ligt in San Lorenzo, waarbij de huurauto ook weer meteen goed van pas komt! 😉

6. Ibiza hoeft niet duur te zijn

Denk je aan Ibiza, dan denk je al gauw aan een dure vakantie. Maar, iets wat iedereen zou moeten weten over Ibiza is dat niet zo hoeft te zijn. Wanneer je uit de buurt blijft van de hippe strandtenten en clubs en de wat meer lokale dingen opzoekt, krijg je gewoon te maken met de echte spaanse prijzen. En als je het mij vraagt smaken die tapas hapjes of sangria’s dan net wat lekkerder.

7. Ibiza stad is geweldig om zowel overdag als ’s avonds doorheen te lopen

Ibiza stad vind ik persoonlijk een geweldig mooie stad om door heen te lopen. Het heeft een stadsmuur, tal van kleine omhoog lopende straatjes, pleintjes en een indrukwekkende haven waar jachten in liggen waarvan je niet wist dat die bestonden. Ik kom er graag ’s ochtends voor een ontbijt bij een van mijn favoriete tentjes – hier komt binnenkort een artikel over! – of in de avond om wat tapas hapjes te nuttigen en winkels te bekijken.

Dit waren de dingen die je moet weten over Ibiza. Ben jij wel eens op Ibiza geweest? En wat vond je van dit eiland? Mijn vlog van mijn laatste bezoek aan dit eiland, kun je hier terug zien. Liefs!

BewarenBewaren

23 Reacties

 1. 22 juni 2016 / 07:42

  Ik ben er zelf nog nooit geweest maar wil er nu wel graag heen. Wanneer ik aan Ibiza denk, denk ik vooral aan die grote feesten waar je zo veel over ziet maar er is dus veel meer moois te doen en te zien 🙂

 2. 22 juni 2016 / 08:26

  Thankyou!! Ik ga in augustus naar Ibiza en heb nog niet zoveel research kunnen doen. Dit is echt onwijs handig <3

 3. 22 juni 2016 / 08:37

  Krijg gelijk zin in Ibiza, ooooooit ga en moet ik er een keer heen!

 4. 22 juni 2016 / 08:53

  Ik ben nog nooit op Ibiza geweest, maar zou er wel graag heen willen. Leuk om te lezen. Wel een drama dat ik geen rijbewijs heb :’)

 5. Anna
  22 juni 2016 / 09:15

  Ah, ik wil zo graag altijd al een naar Ibiza! Wat lijkt het me er heerlijk :). Ben nu helemaal enthousiast geworden! En dat restaurant ziet er inderdaad heel schattig uit <3. Wil ik heen!

 6. 22 juni 2016 / 10:36

  Leuk artikel! Ik wil zeker nog een keer naar Ibiza, dus deze tips komen zeker van pas. Grappig dat ik bij Ibiza ook meteen denk aan heel duur en luxe haha! Misschien is dat een reden dat ik er nog nooit ben geweest.

 7. 22 juni 2016 / 11:12

  Zulke goede tips Fleur! Ik wil ook wel een keer naar Ibiza sinds ik jouw video heb gezien. Die steden zal ik zeker ook vermijden, haha!

 8. Yvonnelaura
  22 juni 2016 / 11:16

  Ik ben één keer naar Ibiza geweest met mijn vriend, wij verbleven dichtbij Ibiza stad en zijn een dagje naar San Antonio geweest. Wat een hel! Het strand rook naar alcohol en plas en lag vol met glas en dronken mensen die hun hotel de nacht ervoor niet meer konden vinden. Bah. Inderdaad, vermijden!

 9. 22 juni 2016 / 14:22

  Ah, Ibiza, mijn grote liefde. Ik ben er vorig jaar geweest en ik vond het toen zo ongelofelijk mooi en fijn. Wij zijn twee dagen naar Formentera geweest, beide dagen als uitstapje vanaf Ibiza. Ik wil met mijn vriend nog eens terug en dan gaan we op Formentera verblijven en uitstapjes maken naar Ibiza. Goede tips!

 10. Chantalle
  22 juni 2016 / 14:46

  Ik wou eigenlijk dit jaar naar Ibiza maar het is toch Mallorca geworden. Ik vind je tips wel echt super handig! Ooit wil ik wel naar Ibiza.

 11. 22 juni 2016 / 15:23

  Leuk! Ik ben ook elk jaar op Ibiza te vinden (dit jaar uitzondering vanwege baan wisseling).
  Wij hebben ook altijd een auto en willen elk jaar een nieuw plekje ontdekken 🙂

  xo

 12. 22 juni 2016 / 15:49

  Ik wil zó graag naar Ibiza! Ik hoop echt dat ik binnenkort ga dus ik sla dit artikel eventjes op. Thanks voor de tips!

 13. 22 juni 2016 / 15:52

  Leuke tips, ik wil echt nog een keer naar Ibiza gaan.. lijkt me zoo leuk! <3 X

 14. Monique | WritingMonique
  23 juni 2016 / 08:26

  Ibiza staat hoog op mijn reis-wenslijstje! 🙂 Het lijkt me prachtig!

 15. valerie
  28 juni 2016 / 16:09

  Oh, fijne tips! Ik ga over twee weekjes naar Ibiza, dus ben benieuwd 🙂 We willen ook een auto huren, maar dat is dus wel te doen? Ook met parkeren of is dat heel duur? XX

  • 29 juni 2016 / 20:21

   Ja, is zeer goed te doen! Alleen als je naar Ibiza stad gaat met de auto zal ik je aanraden om op het grootste parkeerterrein vlak naast de haven te parkeren. Is altijd plek en niet zo heel duur! Veel plezier alvast! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *