7 dingen die je moet weten over Athene

7 dingen die je moet weten over Athene

Alweer dik een half jaar geleden ging ik op stedentrip naar Athene. Ik was nog niet eerder in deze Griekse hoofdstad geweest, dus was vooral heel benieuwd naar hoe het daar zou zijn. Vooral ook omdat ik niemand kende die er ooit al eens was geweest. Dus, ben jij ook benieuwd naar deze stad? Ik vertel je in dit artikel de 7 dingen die je moet weten over Athene.

dingen die je moet weten over Athene

1. Athene heeft een rijke geschiedenis

Sla een willekeurig geschiedenisboek open en je leest over Athene. Toen we besloten om op stedentrip naar Athene te gaan was mijn eerste gedachte dan ook: hey wat leuk, dan kan ik de Akropolis eens in het echt bekijken. Ik vond Athene door zijn rijke geschiedenis een erg interessante stad. Alleen al voor je algemene kennis zou iedereen hier eens naartoe moeten gaan

2. … daardoor zijn er veel culturele bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden die ik hartstikke interessant vond om te bezoeken. Als je tenminste een beetje geïnteresseerd ben in de geschiedenis van Athene. Tip: koop van te voren een reisboekje van Athene. Weinig dingen worden namelijk vertaald naar het Engels, wat soms best frustrerend kan zijn als je naast het zien van iets moois wat achtergrondinformatie wilt.

3. Athene is geen shopstad

Iets wat je echt moet weten over Athene voordat je erheen gaat is dat het geen shopstad is. Voor het inslaan van een nieuwe garderobe ben je in Athene us aan het verkeerde adres. Natuurlijk zijn er wel wat leuke winkeltjes te vinden, maar voor het echte grote shop-werk zou ik je eerder aanraden om naar bijvoorbeeld Londen, Barcelona of Rome te gaan. Athene is meer een stad om heen te gaan voor de geschiedenis, cultuur en leuke wijken waar veel restaurantjes en barretjes te vinden zijn.

weten over Athene

4. Athene is de warmste stad van Europa

Met een gemiddelde jaartemperatuur van 20 graden, is Athene samen met Sevilla de warmste stad van Europa. Ontzettend fijn om heen te gaan als je houdt van warmte en een zonnetje, maar ik zou de maanden juni, juli en augustus vermijden. In die maanden moet je echt denken aan temperaturen boven de 30 graden. En geloof me: prettig door een stad heen lopen is dat niet. Je bent dan eerder bezig met het opzoeken van schaduwplekken, dan met het bekijken van bezienswaardigheden. Wij zijn begin juni van dit jaar naar Athene geweest en toen was het al mega warm, maar nog nét te doen.

5. … en één van de grootste steden van Europa

Naast het feit dat Athene dus samen met Sevilla de warmste stad van Europa is, is het ook één van de grootste steden van Europa. Maar gek genoeg had ik dat zelf niet zo door. Dat kwam doordat alle leuke plekken en bezienswaardigheden best bij elkaar in de buurt lagen. Veel was te lopen en als we een bus, metro of tram moesten pakken, zaten we daar niet langer dan 10 minuten in. Het enige wat mij opviel was dat het een behoorlijk lange autorit van het vliegveld naar onze accommodatie was.

6. Athene kent een paar leuke en gezellige wijken

In het artikel over mijn tips voor een stedentrip naar Athene vertelde ik al over alle leuke en gezellige wijken. Maar ik vond het verschil tussen die sfeervolle wijken en de rest van Athene wel groot. Alle wijken rondom de bezienswaardigeheden waren leuk om te bezoeken, maar als je daar buiten kwam, zag veel er armoedig en vervallen uit. Wat natuurlijk ook niet zo gek is met de economische gesteldheid van Griekenland. Maar dat grote verschil viel mij zeker op.

7. … maar je kunt vanuit Athene ook gemakkelijk een paar Griekse eilanden bezoeken

Oke, Athene heeft dus een rijke geschiedenis met een aantal culturele bezienswaardigheden en gezellige wijken. Maar eerlijk? Dat alles heb je in zo’n twee dagen wel gezien. En dat terwijl Athene één van de grootste steden van Europa is. Alle leuke en interessante plekken liggen nou eenmaal niet zo ver van elkaar vandaan. En dat is fijn, maar daardoor hou je vaak wat tijd over. Wat je dan kunt doen, is het bezoeken van een of meerdere Griekse eilanden. Wij zijn met een boot naar de eilanden Hydra, Aegina en Poros geweest. Over Hydra schreef ik eerder al een artikel, waarin veel foto’s van het eiland te zien zijn. Ik vond dit dan ook het mooiste en leukste eiland van de drie die we hebben bezocht.

Dan waren dit de 7 dingen die je moet weten over Athene. Als je nog vragen hebt of iets specifieks wilt weten over Athene, mag je natuurlijk altijd een reactie achterlaten of mij een mailtje sturen. Ben jij al weleens in Athene geweest? Of zou je er ooit nog eens heen willen? 

weten over Athene

2 Reacties

  1. 6 december 2017 / 22:09

    Athene staat zó ontzettend hoog op mijn lijstje om eens heen te gaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
cadeautips voor vrouwen
Shopping Saturday – 24 cadeautips voor vrouwen

Nog even en de decembermaand breekt weer aan. En dat betekent dat mijn weekenden nu vooral in het teken staan...

Sluiten