Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Mijn tips voor een stedentrip!

Wat te doen in Zaragoza in Spanje? Mijn tips voor een stedentrip!

Tijdens mijn roadtrip van Nederland naar Spanje bezocht ik Zaragoza, een stad die in het noorden van Spanje ligt. Wat ik zo leuk vond aan Zaragoza is dat de stad nog niet heel populair onder toeristen is. En dat is gek, want het is één van de grootste steden van Spanje. Ook is het een prachtige en historische stad die ik daardoor zeker het bezoeken waard vond. Ben je benieuwd wat te doen in Zaragoza? Ik dit artikel deel ik mijn tips voor een stedentrip.

Wat te doen in Zaragoza?

Zaragoza is niet alleen één van de grootste steden van Spanje, daarnaast is het ook een erg belangrijke stad voor het land. Dat komt door de gunstige ligging waardoor het op een gegeven moment een belangrijk handelscentrum voor Spanje is geworden. En dat is ook de reden dat de stad veel historie kent. Zaragoza is de hoofdstad van de Noordelijke regio Aragón, ligt aan de Ebro rivier en wordt omringt door prachtige natuur en verschillende landschappen. Doordat wij op roadtrip waren en met de auto in Zaragoza aankwamen, hebben we ook veel van de omgeving kunnen zien. Niet alleen de stad, maar ook de natuur daar omheen zijn bijzonder. Goed, ben je wat informatie over de stad te weten te komen. Laat ik je dan nu vertellen welke dingen ik in Zaragoza heb gezien en gedaan en wat ik erg kan aanraden!

wat te doen in Zaragoza

Kathedraal El Pilar

Laat ik beginnen bij de bekendste bezienswaardigheid van Zaragoza, namelijk Kathedraal El Pilar. Wanneer je de stad binnen komt rijden is het het eerste gebouw die opvalt. En in de avond is El Pilar prachtig verlicht. Ook is het mogelijk om hem te beklimmen zodat je uitzicht hebt over de hele stad. Zelf heb ik dat niet gedaan, maar wel heb ik hem vanuit allerlei hoeken van de stad bewondert.

Wandel over Plaza del Pilar

Kathedraal El Pilar ligt op Plaza del Pilar, waar het plein ook zijn naam aan te danken heeft. Het plein is 1500 meter lang en is daardoor zelfs één van de grootste pleinen van Europa. Doordat het plein middenin het centrum van Zaragoza ligt, is hij zeker niet te missen. Elke keer als ik er overheen of langs liep maakte ik weer een aantal foto’s. Gewoon omdat ik het zo’n mooie plek vond. Op Plaza del Pilar zijn tal van restaurants, bars en terrasjes te vinden maar de meesten zijn gericht op toeristen en daardoor ook een stuk duurder. Ik vond het persoonlijk leuker om het plein alleen te bezoeken en bewonderen en vervolgens bij een restaurant, bar of op een terras in één van smalle straatjes plaats te nemen.

Ontbijten bij Doña Hipolita

Per toeval kwamen wij in de ochtend bij Doña Hipolita terecht, dat gelegen ligt op Plaza San Filipe – een knus pleintje dat in het midden van het centrum van Zaragoza ligt. We besloten bij Doña Hipolita te gaan ontbijten omdat het en groot terras heeft dat in de ochtenduren in de zon ligt. Heerlijk om daar je dag te beginnen met een ontbijtje en kopje koffie. Niet alleen het terras is trouwens fijn om plaats te nemen, ook van binnen ziet het er bij Doña Hipolita leuk uit. Ik vond het een leuke hotspot die ik iedereen kan aanraden om ook naar toe te gaan.

Wat te doen in Zaragoza

Verblijf in een leuke Airbnb

Als ik eerlijk ben, was ik niet zo onder de indruk over het aanbod van hotels en hostels in Zaragoza. Ik vind de sfeer van een accommodatie persoonlijk erg belangrijk en besloot daarom naar de verschillende Airbnb’s in Zaragoza te kijken. Ik kwam deze Airbnb in Zaragoza tegen en was opslag verliefd. Helaas was deze Airbnb accommodatie niet meer beschikbaar voor onze dagen. Uiteindelijk verbleven we toch in een hotel, maar dat was dan ook puur om er gewoon te slapen. Ben jij wel van plan om een Airbnb te boeken? Met deze link krijg je heel wat korting op jouw eerste reis. En daarnaast help je mij er ook een handje mee, want ook ik krijg dan wat reistegoed op mijn account 😉

Winkelen bij boetiek- of vintagewinkels

In Zaragoza vind je alle grote ketens, zoals Zara en Mango, maar die heb je natuurlijk in elke grote stad. Zelf zoek ik liever altijd naar de boetiek- en vintagewinkels in een stad. Doordat ik maar vierentwintig hele uren in Zarazoga verbleef, heb ik niet veel kunnen winkelen. Wel kwam ik in twee winkels die ik erg kan aanraden om ook naar toe te gaan. De boetiekwinkel La Reina en de vintage winkel Ggardens Vintage.

Maak een wandeling door het Macanaz park

Als je vanuit het stadscentrum richting het Macanaz park wilt bezoeken, steek je eerst via een brug de Ebro rivier over. Het Macanaz park ligt dus aan de andere kant van de rivier en daardoor heeft het een prachtig uitzicht op de stad. Vooral Kathedraal El Pilar is goed zichtbaar. En omdat die kathedraal ’s avonds mooi verlicht is, is het ook aan te raden om dan een wandeling door het park te maken.

wat te doen in Zaragoza

Een cocktail drinken bij Umulas

Heb je voor- of na het eten zin in een cocktail? Dan moet je bij Umulas wezen. Umulas heeft niet alleen heerlijke cocktails, daarnaast is het een gezellige plek die altijd vol zit. Umulas is elke dag van de week geopend. Vanaf het einde van de middag tot en met de late uurtjes in de nacht.

Tapas eten in de wijk El Tubo

Wanneer je in Spanje bent, moet je natuurlijk minstens één keer echt goede tapas hebben gegeten. En in Zaragoza is dat zeker mogelijk. De wijk El Tubo wordt zelfs als dé tapas wijk gezien. Het tapas eten deden wij bij La Pilara, een restaurant dat een ruime keus heeft uit verschillende tapasgerechten. De meeste tapasgerechten liggen op de bar uitgestalt en kan je dus ook aan de bar bestellen. Ook is er nog een menukaart waar je dingen van kunt bestellen. Wij hebben hier en hele leuke avond gehad omdat je binnen gezellig kunt zitten en het eten erg lekker is.

wat te doen in Zaragoza

Bezoek Palacio de la Aljafería

Mijn laatste tips voor met wat te doen in Zaragoza is het bezoeken van Palacio de la Aljafería, wat een populaire bezienswaardigheid is in de stad. Palacio de la Aljafería is een paleis in Moorse stijl. Om eerlijk te zijn ben ik er zelf niet geweest, omdat daar helaas geen tijd meer voor was. Maar van horen en zeggen schijnt het bezoeken van Palacio de la Aljafería zeker de moeite waard te zijn!

Dit waren mijn tips voor een stedentrip naar Zaragoza in Spanje. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om ook eens deze bijzondere stad te bezoeken.

8 Reacties

 1. 17 februari 2020 / 20:49

  Aaah wat leuk dit! Ik wilde hier graag heen, maar had geen tijd meer helaas. Super tof! Komt op mijn lijstje

  • 18 februari 2020 / 13:17

   Ja, zeker op je lijstje zetten. Heel leuke stad om te bezoeken! X

 2. 18 februari 2020 / 10:29

  Wat heb je weer een handige en fijne tips gegeven, het ziet er prachtig uit!
  Gisteren hebben wij onze zomervakantie geboekt en ik kan niet wachten om naar Italië te rijden.

  • 18 februari 2020 / 12:53

   Oh Italië, ook heel fijn! Waar precies in Italië ga je heen?

 3. 19 februari 2020 / 11:29

  Je hebt nog heel wat gezien in zo’n korte tijd, wauw! Ik kende Zaragoza ook nog niet, ondanks dat het dus een vrij grote stad is haha. Lijkt me ontzettend leuk om hier naartoe te gaan!

  • 19 februari 2020 / 14:58

   Ja, dat verbaasde mij ook nogal. Wellicht doordat het stadscentrum heel overzichtelijk en alles te bewandelen is! 😀

 4. 19 februari 2020 / 17:11

  Ziet er super mooi uit allemaal zeg. Wauw! Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van de stad gehoord maar krijg wel heel veel zin in een stedentrip nu 😉

 5. 25 februari 2020 / 19:47

  Ziet er heel leuk uit allemaal en wat een fijne tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
wat meenemen op wintersport
Wat meenemen op wintersport? 5 handige dingen om niet te vergeten

Het voorbereiden van een wintersport neemt best wat tijd in beslag. Zo zijn er meer dingen waar je aan moet...

Close