Wat te doen in Biarritz in Zuid-Frankrijk? Mijn 8 favoriete dingen!

Wat te doen in Biarritz in Zuid-Frankrijk? Mijn 8 favoriete dingen!

Alweer bijna een jaar geleden kwam ik tijdens een road trip van Nederland naar Spanje in Biarritz terecht. Een sfeervolle stad in het zuiden van Frankrijk, waar ik al vaak over had gehoord maar zelf nog nooit was geweest. Wel zat Biarritz al tijden in mijn hoofd om ooit eens te bezoeken. Vooral door de surf vibe die er zou heersen. En de combinatie van Spaanse en Franse invloeden aangezien Biarritz vrijwel aan de grens van Spanje ligt. Wat te doen in Biarritz? Dat ga ik je in dit artikel vertellen.

Voordat ik met het schrijven van dit artikel begin, wil ik even vermelden dat een Franse vriendin mij heeft geholpen met het vinden van deze plekken in Biarritz. Haar grootouders wonen in Biarritz en daarom is ze elke zomer daar. Door haar heb ik dus al deze onderstaande plekken kunnen bezoeken. Dus, de tips komen grotendeels van – een soort van – Franse local 😉

Overnacht in een stijlvol hotel

Als je opzoek bent naar een fijne accommodatie in Biarritz, hoef je niet lang te zoeken. De stad zit namelijk vol met stijlvolle hotels. Helaas is alleen het grootste gedeelte daarvan best prijzig. Toch is het mogelijk om voor een niet al te hoog bedrag in een stijlvol hotel in het centrum van Biarritz te overnachten. Zoals bijvoorbeeld het prachtig ingerichte Hôtel Le Saint Charles of het moderne Hotel Outside Coliving Biarritz.

➸ Heb je wat minder te besteden? Dan kan je natuurlijk ook opzoek gaan naar een toff Airbnb accommodatie. Via deze Airbnb link krijg je tot wel €50 korting op jouw eerste reis. En ik ontvang dan tegelijkertijd ook een kleine vergoeding! 🙂

Ontbijt bij Boulangerie Pâtisserie Loubère

Als er iets is waar ik van hou in Frankrijk, zijn het wel de boulangeries, oftewel: Franse bakkerijen. Vooral omdat je daar een goedkoop, maar bovenal vers, ontbijtje kunt nuttig. Daarnaast vind ik het zitten bij een boulangerie vaak ook knus. Het heeft wel wat om in dezelfde ruimte, waar mensen in de rij staan voor hun baguettes, te zitten.  Zelf heb ik in Biarritz ontbeten bij Boulangerie Pâtisserie Loubère, waar ik het ontbijt en de koffie erg lekker vond. Wil je ergens even simpel wat ontbijten en daar niet al te veel tijd voor uittreken? Dan kan ik je een Frans ontbijtje bij een plaatselijke boulangerie zeker aanraden!

Wandel naar het uitzichtpunt over La Grande Plage

Tijdelijks onze wandeling door het centrum van Biarritz, liepen we automatisch richting het prachtige uitzicht over het La Grande Plage, wat het stadsstrand van Biarritz is. Het strand zelf vind ik niet heel bijzonder, maar het uitzicht over het strand, wanneer je dus hoger gelegen staat, wel. Perfecte plek voor het maken van een paar mooie foto’s, bijvoorbeeld.

Proef het beste Baskische gebak bij Maison Pariès

Heb je al weleens van Baskisch gebak gehoord? Of geproefd? Het is namelijk dé zoete lekkernij van Baskenland. Iets wat je sowieso een keer geprobeerd moet hebben wanneer je je in deze omgeving bevindt. En het lekkerste variant eet je bij Maison Pariès. Heen gaan dus!

wat te doen in Biarritz

Ga borrelen bij Comptoir du Foie Gras

Alles wat zich rondom de markt in het centrum van Biarritz bevindt, vind ik leuk. Vooral aan het einde van de dag rond borreltijd. Het tentje dat er voor mij uitsprong was Comptoir du Foie Gras. Je zit daar namelijk onwijs gezellig, je besteld er de lekkerste drankjes en als je voor het avondeten al wat kleins wilt eten, kun je een paar hapjes bestellen. Te vergelijken met tapas, maar dan meer op zijn Frans. En foie gras, wat ganzenlever in het Frans betekent, is hier hun specialiteit. Heb ik zelf overigens niet geproefd. Ja, Comptoir du Foie Gras is een ideaal plekje om te zitten voor een apéro, zoals de Fransen hun aperitief noemen.

Dineer bij Chistera & Coquillages

Na het borrelen bij Comptoir du Foie Gras loop je in een paar minuten naar Chistera & Coquillages, wat voor mij echt het leukste, fijnste en lekkerste – oke, wel heel enthousiast – restaurant van Biarritz is. Ja, ik weet dat er tal van goede restaurants in Biarritz te vinden zijn, maar dit restaurant heeft voor mij gewoon alles. Je zit er ontzettend leuk – of dat nou binnen of buiten is. Maar in de zomer is een plekje buiten op het terras toch wel echt aan te raden. Daarnaast is het personeel enorm vriendelijk. En knap – zeg maar hallo tegen de surf boys in de bediening. Ook mag ik natuurlijk alles het lekkers wat ze serveren niet vergeten. Ach, ga er gewoon heen. En ohja, vergeet van te voren niet te reserveren, want ik ben niet de enige die zo enthousiast over dit restaurant is.

Bezoek het idealistische Plage d’Ilbarritz

Zoals ik al eerder in dit artikel benoemde heeft Biarritz zelf een stadsstrand, namelijk La Grande Plage. Maar als je naar een iets idealistischer strand wilt gaan, kan ik je Plage d’Ilbarritz aanraden om te bezoeken. Dit strand ligt een paar kilometer van Biarritz vandaan, wat zo’n drie kwartier aan wandelen in beslag neemt. Ook kun je de bus vanuit het centrum van Biarritz pakken.

Beach club The Blue Cargo

Zelf vind ik het altijd fijn als er een strandtent aanwezig is op het strand waar ik die dag naartoe ga. Fijn om tijdens de hete zomerdagen een koud drankje te kunnen halen. Of om tijdens de warmste zonuren n de schaduw wat te lunchen. Op het strand van Plage d’Ilbarritz vind je de strandtent The Blue Cargo, wat mooi gelegen ligt. Ook fijn: in de zomermaanden is deze strandtent elke dag tot 02.00 geopend, dus je kunt er ook heen tijdens zonsondergang of later in de avond voor drankjes.

Dit waren mijn 8 tips voor wat te doen in Biarritz. De 8 dingen die eigenlijk ook gelijk mijn favorieten dingen zijn om te doen. Biarritz is niet bijzonder groot, in mijn ogen zelfs best klein, maar zonder de tips van mijn Franse vriendin was ik zeker niet op al deze plekken gekomen. Dus ik ben blij dat zij mij van te voren een aantal tips heeft gegeven. Zodat ik die nu ook met jullie heb kunnen delen. 😉 Ben jij al weleens in Biarritz in Zuid-Frankrijk geweest?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
badkleding zomer 2020
Shopping Saturday – leuke badkleding voor zomer 2020

De zomer is officieel aangebroken en dat betekent meer kans op mooi weer. De zomer is hét seizoen waarin mensen...

Close