Wat meenemen op wintersport? 5 handige dingen om niet te vergeten

Wat meenemen op wintersport? 5 handige dingen om niet te vergeten

Het voorbereiden van een wintersport neemt best wat tijd in beslag. Zo zijn er meer dingen waar je aan moet denken dan wanneer je op een stedentrip of zomervakantie gaat. En juist daarom vergeet men vaak het één en het ander mee te nemen. Dingen die ook wel op locatie te koop zijn, maar handiger zijn om gewoon van huis mee te nemen. Kost weer tijd en geld. Wat meenemen op wintersport? In dit artikel vertel ik je de 5 handige dingen om niet te vergeten.

Dit artikel is geen algehele paklijst, want die vind je al op de blog van Reisjunk. Dit artikel bevat 5 handige dingen die handig zijn om mee te nemen op wintersport en die je dus niet moet vergeten. Dingen die ik zelf al meerdere keren op wintersport ben vergeten en die anderen dus vast ook vaak vergeten.

Wat meenemen op wintersport?

Routebeschrijving of routekaart

Voor zowel in de auto onderweg naar jouw wintersportbestemming, maar ook voor op de pistes is het handig om een routebeschrijving of routekaart bij je te hebben. Doordat je je op wintersport vaak in kleine dorpjes of op hoge bergen bevindt, verlies ik regelmatig mijn internetverbinding en kan ik dus niet meer met mijn telefoon navigeren. En tsja, als je dan geen routebeschrijving bij je hebt, dan heb je een klein – of groot, dat ligt er maar net aan – probleem. Bij de ANWB kun je zo’n routebeschrijving voor de weg naar jouw wintersportbestemming kopen. En bij het kantoor waar jij jouw skipas koopt, vind je vaak ook een routekaart van het skigebied. Die stop ik vervolgens in de jaszak van mijn skijas voor in het geval er geen internetverbinding is en ik hem hard nodig heb.

Thermokleding

Men weet vaak wel dat een skibroek- en jas meegenomen moet worden op wintersport. En dat zo’n skibroek- en jas al erg warm zijn. Maar wist je ook dat die kledingstukken ook vaak nog niet warm genoeg kunnen zijn? Ik heb meerdere keren echt flink kou geleden op de piste. En ik kan je vertellen: dan is de lol van dat hele wintersporten er snel af. Sinds een aantal jaren neem ik nu dus ook een aantal setjes thermokleding mee. Voor onder die ski-broek en jas. Het zit heerlijk comfortable en het houd je echt een stuk warmer. Meenemen dus!

wat meenemen op wintersport

Bescherming

Niet alleen is een helm handig, in een aantal landen is het ook verplicht om er één op de piste te dragen. Knie- en elleboogbescherming is daarentegen niet verplicht om te dragen, maar kan ik toch iedereen aanraden. Vooral wanneer je gaat snowboarden. Jarenlang vertikte ik het om die bescherming aan te schaffen en te dragen. Ik was namelijk van mening dat ik dat niet nodig had door jarenlange ervaring. Maar ongelukken op de pistes komen niet alleen bij beginners voor. Ook bij gevondenen, omdat een ongeluk niet alleen aan jou hoeft te liggen. Een andere skiër of snowboarden kan ook het ongeluk met jou veroorzaken. Of bepaalde weersomstandigheden, waar je geen grip op hebt, kunnen een reden tot ongeluk zijn.

Oogdruppels

In de bergen hangt vaak een wat drogere lucht. Iets wat je ogen dus ook een stuk droger kan maken, waardoor ze bijvoorbeeld gaan irriteren en jeuken. Ik weet hoe vervelend het is om droge ogen te hebben, want ik heb daar op wintersport ook altijd last van. Daarom neem ik altijd oogdruppels mee voor onderweg, die de ogen weer vocht geven en het irriteren en jeuken tegengaan. Ook is het voor geïrriteerde ogen belangrijk om altijd een ski- of zonnebril te dragen.

Zonnebrand

Er is iets dat ik op wintersport altijd onderschat en dat is de kracht van het licht. Stralend zonnig of juist bewolkt weer, ik kom altijd terug met een bruin gezicht. Hoe dat zo snel kan gaan op wintersport? Doordat je je hoog in de bergen bevindt, is de UV-straling sterker. Maar ook de witte sneeuw zorgt ervoor dat die UV-straling wordt weerkaatst. Het is dus heel belangrijk om je gezicht elke dag met een factor in te smeren. Zelf vind ik deze zonnebrand voor het gezicht heel fijn, omdat hij niet vettig, maar juist matterend is.

Dit waren de handige dingen om mee te nemen op wintersport, die ik zelf dus ook altijd meeneem. Ben jij ook weleens op wintersport geweest en wat vond jij handig om tijdens deze vakantie bij je te hebben?

3 Reacties

  1. 11 februari 2020 / 11:42

    Oogdruppels dat is sowieso een hele goeie tip, als ik dit zo zie.. zou ik er zo in willen rollen

  2. 11 februari 2020 / 15:37

    Ik ben nog nooit op wintersport geweest, maar ik zou het toch best graag een keer doen (ondanks dat ik totaal niet kan skiën of snowboarden, haha). Ik hou van de sneeuw, dus dat is mijn enige voordeel. Leuk artikel!

  3. 17 februari 2020 / 14:13

    Ik ben zelf nog nooit op wintersport geweest, dus dit zijn handige tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
doelen voor 2020
Thursday Talk – dit zijn mijn doelen voor 2020

Zoals elk jaar, heb ik ook dit jaar weer een lijst met doelen opgesteld. Om mijzelf, maar ook misschien jou...

Close