Thursday Talk – wat ik deze winter aan Nederland ga missen als ik in Spanje zit

Thursday Talk – wat ik deze winter aan Nederland ga missen als ik in Spanje zit

Ondanks het feit dat ik enorm geniet van het overwinteren in Spanje, zijn er natuurlijk ook wel wat dingen die ik aan Nederland mis. En in deze nieuwe Thursday Talk vertel ik je wat ik deze winter aan Nederland ga missen als ik in Spanje zit.

Mijn eigen en naar eigen smaak ingerichte huis

Laat ik beginnen bij mijn grootste bezit, waar ik nog steeds erg trots op ben: mijn eigen en naar eigen smaak ingerichte huis. In Amersfoort – waar ik 3 jaar lang heb gewoond. Hier in Valencia woon ik in een kamer – overigens wel een hele fijne kamer, middenin het centrum! – en heb ik zestien huisgenootjes.  Even wat anders dan het wonen in een eigen huis, dus. Ik mis het vooral om bezig te zijn met het inrichten en eigen maken van een plek. Ik koop hier bijna geen woonaccessoires omdat ik in deze kamer maar tijdelijk woon. Het enige wat ik heb aangeschaft is een leuk dekbed, een grote geurskaars, twee vaasjes waar ik eucalyptus en gipskruid in heb gezet en een lichtsnoer voor om mijn spiegel aan de wand. Misschien dat ik nog wel wat leuke sierkussens en posters voor aan de muur ga aanschaffen.

De gezelligheid van het meer tijd doorbrengen binnen

Zoals ik al vertelde in het artikel met 10 dingen die mij zijn opgevallen tijdens mijn eerste week in Valencia, speelt het leven hier zich grotendeels buiten af. Ook in de winter, dus. En soms mis ik het best om van die gezellige avonden thuis op de bank te hebben. Met liters thee, chocola en een serie. Onder een dekentje – alleen of met een vriend of vriendin. Want zulke avonden zijn ook wel eens lekker – vooral als het buiten donker, koud en/of regenachtig is. Dus ja, de gezelligheid van het meer tijd doorbrengen binnen zal ik zeker deze winter aan Nederland gaan missen.

Winterkleding + het kunnen dragen van laagjes

Ik ging naar Valencia met twee koffers en een rugtas en moest dus heel selectief mijn kleding uitzoeken. De helft van mijn kleding zijn jurkjes, rokjes en korte broeken – iets wat ik nu echt niet meer kan dragen omdat het daar simpelweg te koud voor is geworden. Dus je kunt begrijpen dat ik al mijn mijn winterkleding van thuis best wel een beetje mis. En hoewel ik misschien hier niet meer mijn echte zomerkleding kan dragen, is het hier wel nog te warm om laagjes te dragen. Terwijl het dragen van laagjes vaak de leukste combinaties van outfits oplevert.

Uitgebreid kunnen koken

Zoals ik al eerder in dit artikel vertelde, woon ik met zestien huisgenootjes. En samen delen we in ons appartement maar één keuken, die niet al te groot is. Niet heel uitnodigend dus om eens lekker uitgebreid te gaan koken. Ik ben eigenlijk al trots op het feit dat ik zo’n 4 à 5 keer per week kook. Maar niet heel uitgebreid dus. Vaak wat verschillende groenten met kikkererwten, linzen en quinoa of een pasta. Terwijl ik wel echt hou van het vinden van nieuwe recepten en uitgebreid te kunnen koken. Vooral in de winter.

De algehele kerstsfeer

Tot twee weken terug was er nog geen kerstsfeer te ontdekken in Valencia. De zon schijnt nog steeds zoals dat het hier altijd doet, de stad staat vol met palmbomen en uit de speakers in koffiebarretje wordt nog steeds dezelfde raggeaton kind of musica gedraaid. Je kunt je dus vast wel voorstellen dat het kerstgevoel hierdoor uitbleef. Maar toen ik afgelopen zondagavond terug kwam van mijn stedentrip in Madrid, kwam ik aan in een prachtig verlicht Valenica. En op Plaza Ayutamiento, dat naast mijn appartement is gelegen, staat nu een schaatsbaan én grote verlichte kerstboom. De stad ziet er nu zo gezellig en sfeervol uit! Maar toch: in Nederland horen we vanaf begin november kerstliedjes en hebben we donkere, koude en knusse avonden waardoor we met kaarsjes binnen zitten. Wel een groot verschil met hier.

De frisse lucht buiten

Hoewel ik niet zo’n fan ben van kou, vind ik de frisse lucht die er dan buiten hangt wél lekker. Ik weet niet wat dat is, maar ik heb altijd het gevoel dat ik beter kan ademen en meer zuurstof binnen krijg als het buiten zo koud is. Ook vind ik het lekker om dik ingepakt buiten te lopen en de frisse en koude lucht in te ademen. Vaak ruikt die lucht ook heerlijk fris. Een moeilijk iets om uit te leggen, maar ik denk dat veel van jullie wel begrijpen wat ik bedoel. Anyhow: dat is dus wel iets wat ik aan Nederland ga missen deze winter.

Zo, dan zijn dit de dingen die ik deze winter aan Nederland ga missen als ik in Spanje zit. Maar, ik ga volgende week wel voor een paar weekjes terug naar Nederland – om de feestdagen ‘thuis’ te kunnen vieren. En natuurlijk mijn lieve vrienden en familie weer even te kunnen zien. Dus dan ga ik even goed genieten van de winter in Nederland voordat ik weer terug ga naar het bijna altijd warme en zonnige Valencia.

Share:

1 Reactie

  1. 14 december 2018 / 17:23

    Dit snap ik allemaal heel goed! Maar anderzijds: winter in Spanje lijkt me ook wel een keer leuk om mee te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
waar lekker te eten en drinken in Madrid
10 x waar lekker te eten en drinken in Madrid

Afgelopen weekend ging ik voor het eerst op stedentrip naar Madrid. Al jaren stond deze Spaanse hoofdstad op mijn lijstje...

Sluiten