Dit was mijn jaar, 2017

Dit was mijn jaar, 2017

Vandaag, zondag 31 december, is de laatste dag van 2017. En laten we maar meteen met een cliché beginnen, want goh, vind je ook niet dat dit jaar weer razendsnel voorbij is gevlogen? Maar voordat we officieel afscheid nemen van 2017 en het nieuwe jaar inluiden wil ik toch nog even terugblikken op mijn jaar, 2017.

Ik haalde de 10K op Instagram

Op de één of andere manier is de 10K, oftewel 10.000, volgers op Instagram halen toch wel echt een mijlpaal. En zo ook voor mij, want in maart haalde ik dit magische getal aan volgers op mijn Instagram. En in al die maanden daarna zijn er nog een heleboel bijgekomen. Ondanks het feit dat ik niet achter alle – oneerlijke! – algoritmes van Instagram ben, blijf ik het een leuk social media platform vinden. Vooral omdat ik hier echt mijn creativiteit in kwijt kan.

Ik stopte met het eten van gluten

Ergens half dit jaar kwam ik erachter dat ik erg gevoelig ben geworden voor gluten. Ik ben een beetje voorzichtig met het woord ‘glutenallergie’, want ik heb dit nooit officieel vast laten stellen door de huisarts. Wel krijg ik bij het eten van gluten enorme buikpijn en zet mijn buik ook behoorlijk uit. Dus probeer ik die gluten nu voor 99% te vermijden. En eerlijk gezegd dacht ik van te voren dat het veel moeilijk zou zijn dan het in werkelijkheid is. Althans, het leven zonder gluten word je in Nederland in ieder geval makkelijk gemaakt, want in supermarkten zijn hele glutenvrije afdelingen en heb je in de meeste restaurants wel glutenvrij brood. Maar in sommige landen hebben ze dat dus ook niet en leef ik dagen op sla. Maar goed: al met al gaat het glutenvrije dieet mij erg goed af.

Ik vierde mijn 25e verjaardag

Een van mijn doelen voor 2017 was het vieren van mijn 25e verjaardag. En dat heb ik zeker gedaan. Een heel weekend zelfs! Benieuwd hoe ik dit jaar mijn 25 verjaardag heb gevierd? Ik vlogde mijn hele verjaardagsweekend om voor later een leuke herinnering te hebben!

… en liet op diezelfde dag mijn eerste twee (!) tattoo’s zetten

Maar ook maakte ik die verjaardagsweekend vlog omdat ik nog iets bijzonders op mijn verjaardag liet doen. Een paar weken voor mijn verjaardag vertelde ik op mijn blog dat ik een spannend nieuwtje had. Ik ging namelijk op mijn 25e verjaardag mijn eerste twee (!) tattoo’s zetten. Ook deze hele belevenis zie je terug in mijn verjaardagsweekend vlog! 😉

Ik mocht voor mijn blog dit jaar twee keer op persreis

Het grootste voordeel van het fulltime bloggen is toch wel het af en toe op persreis mogen. Ik kan er maar niet aan wennen dat ik soms word uitgenodigd om een bestemming te ontdekken en daar later over te schrijven op deze blog. Ik vind het maar iets bijzonders blijven en ik voel mij dan ook erg dankbaar dat ik dit jaar weer twee keer op persreis ben gegaan. De eerste persreis was een 5daagse trip naar het prachtige Griekse eiland Lesbos en daarna ging ik nog voor een week naar Kroatië. En stiekem hoop ik natuurlijk dat 2018 weer een paar mooie persreizen voor mij in het verschiet heeft liggen. Wie weet!

… en ik heb veel andere mooie reizen mogen maken

Festivals

Hoewel ik dit jaar besloot niet al te veel geld uit te geven aan festivals, ben ik uiteindelijk toch nog naar een paar hele leuke geweest. Op 5 mei ging ik naar het Vrijland festival, in juli naar mijn favoriete festival: Georgie’s Wundergarten, met ADE in oktober naar Thuishaven en in november weer naar Georgie’s, maar dan de winter editie die Georgie’s Wintergarten heet.

Ik ben begonnen met een laserbehandeling

Dit jaar is er in Amersfoort, en vlak bij mij om de hoek, een nieuwe laser clinic geopend, genaamd: Fine LaserClinic. Ik begon de laser clinic op Instagram te volgen omdat ik altijd al eens een laserbehandeling heb willen ondergaan en de clinic sprak mij vanaf het begin erg aan. En toen kwam ik voor een samenwerking in contact met de lieve eigenaresse Stephanie. Door mijn ervaringen te delen op mijn blog en Instagram, krijg ik de nodige behandelingen voor een laserbehandeling gesponsord. Ik heb tot nu toe 3 behandelingen gekregen en moet er nog 2 of 3 ondergaan. Maar tot nu toe ben ik meer dan tevreden over de behandelingen én het resultaat. Ben jij ook benieuwd naar zo’n laserbehandeling? Bij Fine LaserClinic kun je een gratis proefbehandeling ondergaan!

Ik leerde veel nieuwe mensen kennen

2017 was voor mij wel het jaar waarin ik veel nieuwe mensen leerde kennen. En dan met name veel andere lieve bloggers en influencers. Ik heb namelijk ontelbaar veel keer afgesproken met meiden om samen foto’s te maken voor onze blogs en Instagram accounts. Vriendlief maak ik namelijk niet zo blij met die activiteit, dus ja, dan moet ik het maar op een andere manier voor elkaar zien te krijgen 😉 Nee maar zonder te dollen: ik vond het ontzettend leuk om zoveel nieuwe mensen te leren kennen dit jaar en heb er zelfs een paar leuke vriendschappen aan overgehouden!

Ik heb met een paar mooie merken mogen samenwerken

Zoals ik al eerder vermelde, groeide mijn Instagram in 2017, maar ook zeker mijn blog. En voor beide heb ik met een paar mooie merken mogen samenwerken. Denk aan Coca Cola, Canon, Huawei en Zalando. Maar ook met de samenwerkingen met de wat kleinere bedrijven die goed bij mij en mijn doelgroep pasten, was ik erg blij. Qua leuke en goede samenwerkingen was 2017 voor mij een erg goed jaar!

Ik richte een nieuw bedrijfje op

.. Maar dat staat door alle drukte rondom mijn blog en freelance werk nog flink in de kinderschoenen. Dus wanneer ik iets over dit nieuwe bedrijfje kan  delen, zal ik dat zeker doen! En tot die tijd moet je mij maar geloven dat het heel leuk wordt! 😉

Zo, dan waren dit alle memorabele dingen van mijn jaar, 2017. Ik kijk terug op een – over het algemeen! – fijn jaar en hoop dat jij dat ook doet. Ik wil je hierbij ook gelijk weer even bedanken voor het lezen van mijn blog en hoop natuurlijk dat je nog veel vaker langs zal komen om mijn artikelen te lezen. Maar voor nu wens ik je in ieder geval een heel goed uiteinde en hoop ik dat je van vanavond, oudejaarsavond zal genieten. Tot in het nieuwe jaar! Liefs!

Share:

13 Reacties

 1. 31 december 2017 / 12:18

  Echt tof dat je op persreizen gaat! Dat lijkt me ook echt leuk! Ik ben dit jaar ook begonnen met laserbehandelingen bij mijn oksels..Nog 1 keer en ben ik er hopelijk voorgoed vanaf. Alvast een fijne jaarwisseling!

 2. 31 december 2017 / 12:47

  Een heel mooi en interessant 2017! Ik ben heel benieuwd naar je bedrijfje. Fijne jaarwisseling!

 3. 31 december 2017 / 14:34

  Zo gaaf die persreizen, wauwie! Wat fijn dat een glutenvrij dieet voor jou niet zo’n opgave is. Het zou ook nog kunnen dat je niet goed tegen tarwe kan! Dat is geloof ik nog weer anders dan een glutenallergie, haha. Glutenvrij eten is sowieso veel beter, ik probeer ook vaker speltpasta te eten bijvoorbeeld.

  • 10 januari 2018 / 20:12

   Ja klopt, ik denk ook eerder dat ik gevoelig ben voor gluten dan dat ik een allergie heb, want als ik iets eet waar een hele kleine hoeveelheid gluten in zit, merk ik niks. Maar toch vermijd ik het maar zoveel mogelijk, want dan is mijn buik het meest blij 😉 Trouwens: in spelt zitten ook gluten, toch? Liefs!

   • 11 januari 2018 / 15:22

    Ja inderdaad, goed dat je het vermijdt! Ik heb een tijdje tarwe vrij gegeten en dat vond ik heel erg lastig. Toen at ik bijvoorbeeld speltpasta, want daar zit geen tarwe in! Gluten is dan volgens mij weer wat anders, haha. Anyway, ik vond het lastig en gelukkig kan ik tegen beide. Hoewel glutenvrij geloof ik het gezondst is!

 4. 31 december 2017 / 19:36

  Wat een fijn jaar heb je achter de rug, en wat een hoop leuke dingen heb jij mogen en kunnen doen dit jaar. Cheers, op een nog beter en vooral gezond 2018!

 5. 2 januari 2018 / 12:02

  Mooi jaar als je alles zo opsomt! Heerlijk ook al die reizen. Ik wens je super veel succes met je nieuwe bedrijfje en dat 2018 weer zo’n mooi jaar met fijne reisjes mag zijn:)

  Liefs,
  Laura

 6. 2 januari 2018 / 18:42

  Wat leuk om jouw jaar terug te kunnen lezen 🙂 Ik vind het hartstikke leuk dat we elkaar in 2017 hebben leren kennen en hopelijk maken we in 2018 ook weer wat mooie avonturen samen! Ben ook erg benieuwd met wat voor een nieuw bedrijf je bezig bent 😀

  • 10 januari 2018 / 20:11

   Ja, vind ik ook! Hoop je binnenkort weer gezellig te zien! X Liefs!

 7. 2 januari 2018 / 21:22

  Wat een mooie hoogtepunten. Nu ben ik wel heel benieuwd naar je nieuwe bedrijfje hoor, hihi! Happy NewYear! Dat 2018 een topjaar mag worden X

  • 10 januari 2018 / 20:11

   Voor jou ook nog de beste wensen, Maloes! Veel geluk en succes toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *