Waarom een bezoek aan dit wereldwonder op jouw bucketlist moet!

Blue Lagoon

Hoi allemaal! Eind vorig jaar kon ik iets van mijn bucketlist afstrepen, waarvan ik niet had verwacht dat ooit te kunnen doen. Ik kwam op een plek waar ik altijd nog eens zou willen komen en eenmaal daar aangekomen stelde het mij zeker niet teleur en was het er magisch mooi. Benieuwd over welk wereldwonder ik het heb? Lees dan snel verder!

Ik heb het over de Blue Lagoon, een van de hotsprings in Ijsland. Vandaag vertel ik jou waarom een bezoek aan dit wereldwonder op jouw bucketlist moet!

1. Een bezoek aan de Blue Lagoon, betekent een bezoek aan Ijsland. En laat Ijsland nou net een ontzettend bijzonder land zijn

Oke, ik zeg het je eerlijk: een bezoekje aan Ijsland stond bij mij en mijn vriend niet op de planning. ”Maar hoe kwam je er dan opeens, Fleur?” Nou, we hadden op weg naar New York een tussenstop in Ijsland, waardoor we besloten daar maar meteen twee nachtjes te gaan vertoeven onder het mom van ‘dit is een unieke kans en anders zullen we er niet zo snel meer komen’. En ik kan jullie vertellen: Ijsland is fantastisch en we hebben geen moment spijt gehad van onze keuze!

2. Het geothermische verwarmde water van de Blue Lagoon is ontzettend goed voor je huid en heeft een heilzame werking

Het bad is 39 graden – say whuttt – en bevat veel goede mineralen. Mijn huid was na twee uur badderen dan ook heerlijk zacht!

3. De Blue Lagoon is één van de 25 wereldwonderen

In het bad van de Blue Lagoon staat een heel groot bord – zie hieronder – waarop je kunt lezen dat de Blue Lagoon één van de 25 wereldwonderen is. Best cool om je dan te beseffen dat je daar gewoon nu in rond baddert.. Ik voelde mij tijdens dat besef momentje dan ook heel ‘rijk’.

Blue Lagoon

4. Je kunt in de Blue Lagoon silica modder pakken en op je gezicht smeren

Overal zie je in de Blue Lagoon mensen met witte koppies en dat komt door het silica modder wat je op je gezicht kunt smeren als masker. Na 5 minuten moet je het er weer af halen en heb je een zijdezacht huidje. (bekijk mijn vlog vanaf 02:30 om te zien hoe gek het er bij ons uitzag!)

5. De omgeving van de Blue Lagoon is adembenemend mooi

Alleen al op de weg naar de Blue Lagoon toe zat ik al steeds dingen te roepen zoals ‘aahh’ en ‘wauwww’. Je rijdt over een soort van maanlandschap die in de winter bedekt is met sneeuw en waar een prachtige lucht boven hangt en op een gegeven moment zie je in de verte allemaal stoom de lucht in worden geblazen en daar is dan de Blue Lagoon. Je moet het denk ik hebben meegemaakt om het te kunnen begrijpen!

Algemene tips voor de Blue Lagoon

 • Ga ’s ochtends of ’s avonds naar de Blue Lagoon. Het is een enorme toeristische trekpleister dus het kan er heel druk zijn. Wij kwamen er rond een uurtje of 09.30 en toen was er nog bijna niemand. Maar naarmate het later werd, werd het ook steeds drukker. Wat ik trouwens ook een voordeel vond van de Blue Lagoon in de ochtend te bezoeken, was dat we het zowel in het donker als in het licht hebben kunnen meemaken. Heel bijzonder!
 • Trek er maximaal zo’n twee uur voor uit om in het bad te zijn. Langer heb je niet nodig.
 • Neem een waterdichte camera mee, want je wilt daar niet balen om het feit dat je geen foto’s of filmpjes hebt kunnen maken.

➸ Voordat je besluit naar de Blue Lagoon te willen, raad ik je aan om het artikel over de 7 dingen die je moet weten over Ijsland te lezen. Daarmee ga je een stuk meer voorbereid op reis!

Ik hoop dat ik je hebt overtuigd om ook eens naar de Blue Lagoon in Ijsland te gaan, want ik vond het persoonlijk een heel bijzondere ervaring. Ik had het echt niet willen missen. De Blue Lagoon en vooral ook Ijsland in het algemeen, is de moeite waard om eens te bezoeken! Heb jij al wel eens een wereldwonder bezocht?

26 Reacties

 1. Desiree
  11 februari 2016 / 11:12

  Zo mooi hé! Ik voeg dit graag toe aan mijn tripje als ik naar Ijsland zou gaan! 😉

 2. 11 februari 2016 / 10:26

  Zo bijzonder dat je huid hier zo zacht van wordt! Dat wist ik niet. Dit staat overigens wel al een tijd op mijn travel list, want wauw, zo gaaf lijk het mij om hier een keer te zijn!

 3. 11 februari 2016 / 10:56

  ZO mooi is dit! Staat echt onwijs hoog op de bucketlist!

 4. 11 februari 2016 / 11:15

  Jaa ik wil hier echt heen! Sowieso wil ik heel graag naar IJsland!

 5. 11 februari 2016 / 11:40

  Wauw, de Blue Lagoon is zó mooi! Ik had ’t al voorbij zien komen in jouw vlog en die van Anna Nooshin, en sindsdien staat dit wereldwondertje op mijn Bucketlist. Ik hoop dat ik over een paar jaar naar Ijsland kan gaan, en een bezoekje kan brengen aan de Blue Lagoon. Héél vroeg ’s ochtends ;). Liefs!

  • 11 februari 2016 / 13:02

   Ja, die vlogs van Anna Nooshin waren ook te gek om te zien, hè? Zij kwam toevallig net de dag aan dat ik weer weg ging!

 6. 11 februari 2016 / 11:46

  Ik wil echt héél graag naar IJsland! Ik ga volgend jaar een halfjaar in Ierland studeren, en ik denk erover om daarna naar IJsland te reizen.

 7. Valerie
  11 februari 2016 / 12:53

  Wauw, absoluut adembenemend op foto, laat staan als je daar echt bent. Ik ben benieuwd of die mineralen ook iets voor eczeem doen net als de dode zee..

  • 11 februari 2016 / 13:01

   Het ziet er mooi, hè? En ja, voor de eczeem huidjes is het (meestal) ook heel goed, want ik heb zelf ook last van eczeem en toen ik hier was geweest jeukte het minder en was het ook veel minder droog en schilferig!

 8. Maaike
  11 februari 2016 / 14:28

  Ah wauw, wat lijkt het me bijzonder om hier een keer naartoe te gaan! En wat tof dat jij er bent geweest

 9. 11 februari 2016 / 14:37

  IJsland wil ik zo graag nog een keer bezoeken! Lijkt me een geweldige ervaring 🙂

 10. 11 februari 2016 / 15:57

  Haha, ik heb dit lijstje niet nodig om me over te halen: ik wil er zó graag heen. Staat hoog op mijn lijstje! Leuk om de punten zo nog eens onder elkaar te zien 🙂

 11. 11 februari 2016 / 16:26

  Toen ik de foto zag dacht ik: wat en waar is dit??? Maar natuurlijk! IJsland! Ben er nog nooit geweest maar heb al zoveel verhalen over de Blue Lagoon voorbij zien komen. Hoop echt dat ik het ooit eens kan gaan bezoeken!

 12. 11 februari 2016 / 16:27

  Wow, zo ontzettend mooi! Ik hoop echt dat ik zo snel mogelijk een tripje naar dat mooie land kan boeken, lijkt me echt fantastisch!

 13. Juul
  11 februari 2016 / 16:55

  Wat ziet het er mooi uit! Wat een geluk dat jullie er toch heen konden gaan 🙂

 14. 11 februari 2016 / 18:55

  Wat een bijzondere plek, en land lijkt het me! Je denkt niet zo snel aan IJsland, maar gelukkig konden jullie er per toeval toch nog het een en ander ontdekken!

 15. 11 februari 2016 / 23:29

  Ijsland lijkt me zo leuk! Ik ben benieuwd! Vooral naar de Blue Lagoon!

 16. 13 februari 2016 / 17:48

  Wauw, zo prachtig lijkt me het! IJsland staat al een tijdje op mijn travel wishlist en als ik er ooit kom, ga ik deze plek zeker bezoeken!

 17. 14 februari 2016 / 14:36

  Oh lord, dit ziet er zo mooi uit!! Wist niet eens dat ’t bestond maar deze ga ik onthouden.

 18. 14 februari 2016 / 15:30

  Ijsland staat ook al een tijdje op mijn bucketlist, vooral door de Blue Lagoon haha!

 19. 5 april 2016 / 22:18

  Aaah ik ga een half jaar in IJsland studeren. ZO gaaf dat ik je nu even ga stalken met al je informatie over IJsland haha! Sorry not sorry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
10 tips om van een winterdip af te komen

Hoi allemaal! Januari en februari zijn niet mijn favoriete maanden, dus daarom heb ik soms best een beetje last van...

Close