5 x waarom een bezoek aan het centrum van Amersfoort de moeite waard is

centrum van Amersfoort

Hoi allemaal! De mensen die mijn blog al een tijdje volgen weten dat ik samen met Nick, mijn vriend, in Amersfoort woon. En hoewel ik er zelf niet vandaan kom, ben ik toch gek geworden op deze stad. Waarom? Dat ga ik je vandaag vertellen. Lees je mee waarom een bezoek aan het centrum van Amersfoort de moeite waard is?

Hoewel ik zelf al meer dan 3 jaar in Amersfoort woon en deze stad mij steeds meer als thuis laat voelen, heb ik er nog niet zo vaak over geschreven op mijn blog. Maar, toevallig heeft mijn best gelezen artikel van 2016 wél alles met Amersfoort te maken. In augustus plaatste ik een artikel over mijn 5 favoriete kledingwinkels in Amersfoort en die werd massaal door jullie gelezen en zelfs gedeeld. Zo leuk om te zien dat een artikel van de stad waarin ik woon zo populair is! En daarom vandaag een tweede artikel over Amersfoort.

Waarom een bezoek aan het centrum van Amersfoort de moeite waard is

1. Amersfoort heeft een mooi historisch centrum
Overal waar je in het centrum van Amersfoort loopt, zie je mooie historische panden, smalle steegjes en lange grachten waar bootjes overheen varen. En weet je wat nou zou leuk is? Ik woon daar middenin. Middenin het historische en prachtige centrum van Amersfoort. En daar ben ik best wel heel dankbaar voor.

2. Voor bijzondere horecagelegenheden moet je in Amersfoort zijn!
Ik ben van plan om binnenkort een artikel te schrijven over mijn favoriete horecagelegenheden van Amersfoort, want ja, die heb ik zeker. En dat is ook niet zo gek, want voor bijzondere horecagelegenheden moet je in Amersfoort zijn. Van hippe lunch tentjes tot sterren restaurant, je hebt het in het centrum van Amersfoort allemaal. Voor ieder wat wils.

3. In het centrum is alles op loopafstand
Ga je voor een dagje winkelen of iets anders leuks doen in het centrum van Amersfoort? Dan is het wel fijn om te weten dat alles in het centrum op loopafstand is. En makkelijk ook!

4. Amersfoort kent twee gezellige pleinen
Naast alle bovengenoemde historische panden, smalle steegjes en lange grachten, zijn er in het centrum van Amersfoort ook nog twee gezellige pleinen. Naja, eigenlijk zijn er wel meerdere pleinen, maar ik heb het nu even over de twee grootste. Waar je zowel in de zomer als winter op het terras kunt zitten. Waar het altijd heerlijk vertoeven is en altijd wat gaande is. Ik heb het nu over het grootste plein de Hof en het iets kleinere plein het Lieve Vrouweplein.

5. Er wordt ontzettend veel leuks georganiseerd in Amersfoort
Vanaf het moment dat ik in Amersfoort woon, verbaas ik mij telkens weer over hoeveel leuke dingen er worden georganiseerd in Amersfoort. Denk aan verschillende food festivals zoals Lepeltje Lepeletje en Amersfoort Kookt. Maar ook vindt elk jaar het Bockbier Festival, Smartlappenfestival, Amersfoort Jazz Festival en Gay Pride plaats. En dat is nog maar een greep van alle dingen. Dus, heb je een keer een weekend vrij? Kijk dan eens of er iets gezelligs te doen valt in Amersfoort!

Zo, snap je dan nu waarom een bezoek aan het centrum van Amersfoort de moeite waard is? 😉 Zo ja, houd mijn blog dan zeker in de gaten, want binnenkort zal ik een artikel plaatsen over mijn favoriete horecagelegenheden in Amersfoort. Liefs!

centrum van Amersfoort

BewarenBewaren

Share:

38 Reacties

 1. 8 januari 2017 / 10:12

  Ik ben nog nooit in Amersfoort geweest maar ik heb het nu wel op de planning staan. Ik kijk uit naar je volgende artikel waar ik moet zijn voor een lekkere lunch en drankje 🙂

 2. 8 januari 2017 / 10:25

  Jemig, Amersfoort is zo dichtbij en ik ben er gewoon nog nooit geweest… Het klinkt echt als een leuke gezellige stad. En dan hebben ze er ook nog leuke hippe tentjes, i’m in!

 3. 8 januari 2017 / 10:53

  Oké je hebt mij helemaal overtuigd om er een keer heen te gaan! Ik ben er één keer geweest, maar toen was ik veel jonger.. Dus daar weet ik vrij weinig meer van.

  • 10 januari 2017 / 17:00

   Yay, wat leuk om te horen! Binnenkort komt er ook nog een artikel over wat leuke hotspots op mijn blog, dus I’ll keep you posted! 😀

 4. 8 januari 2017 / 10:59

  Je maakt me heel enthousiast over Amersfoort nu! Misschien dat ik daar maar eens een dagje naartoe ga binnenkort 🙂

  • 10 januari 2017 / 16:58

   Wat super leuk om te horen, Romy! De stad zal je in ieder geval niet teleur gaan stellen, denk ik 😉

 5. carola
  8 januari 2017 / 11:33

  zeker leuke stad, ik werk er 🙂

   • carola
    10 januari 2017 / 18:57

    Nee helaas niet haha maar miss wel beter voor mn money 😉
    op industrie de isselt, richting soest

 6. Elze
  8 januari 2017 / 14:00

  Jaa Amersfoort is zo leuk! Ik woon mijn hele leven naast Amersfoort, dus kom er veel. Ik kom er de laatste tijd steeds meer achter hoe mooi Amersfoort is!

 7. 8 januari 2017 / 14:12

  Jaa echt zo leuk! Love Amersfoort! Sommige mensen zijn heel negatief over Amersfoort omdat er volgens hen een bepaalde doelgroep woonde. We werden even allemaal over 1 kam geschoren, verschrikkelijk. Amersfoort is juist hip en leuk waar altijd wat te doen is.

 8. 8 januari 2017 / 15:29

  Ik ben geboren in Amersfoort! Sinds mijn derde ben ik er eigenlijk niet meer geweest, maar afgelopen zomer was ik er met de Zomergrachtenmarkt en wat een leuke stad! Nu staat het al een tijdje op de planning voor mijn shopdagje! Malou x

  • 10 januari 2017 / 16:46

   Ohh de zomergrachten, wat leuk dat je daar ook was! Nog wat gekocht? 😉

  • 10 januari 2017 / 16:46

   Ahw, wat super leuk om te horen! Je zult het er vast heel leuk vinden! X

 9. 8 januari 2017 / 16:39

  Ik ben nog nooit naar Amersfoort geweest . Ik zie net dat het een uurtje rijden vanaf mij is dus dat is wel te doen

 10. Jamie
  8 januari 2017 / 17:18

  Ik ben nog nooit in Amersfoort geweest, shame on me! Misschien komt dat wel omdat ik in het (momenteel niet zo) zonnige zuiden woon haha. Maar aangezien ik graag nieuwe steden wil ontdekken zet ik voor Nederland Amersfoort zeker op mijn lijstje. Wie weet kunnen we dan meetten? 🙂

  Liefs,
  Jamie

  • 10 januari 2017 / 16:45

   Ja, lijkt mij echt ontzettend leuk en gezellig! Laat maar weten wanneer je een keer deze kant op wilt komen 😀 X

 11. 8 januari 2017 / 18:45

  Amersfoort lijkt me een mega gezellige stad om een keer een dagje heen te gaan. Deze tips helpen zeker! Leuk!

 12. 8 januari 2017 / 19:57

  Ah leuk, hier had ik het van de week nog over met iemand. Zij dacht dus dat Amersfoort een heel saaie, grauwe stad was met alleen maar flats enzo. Heb ik snel even uit haar hoofd gepraat! 😉

  (En in je titel staat 4x maar vervolgens noem je 5 redenen… weet niet of dat de bedoeling is? :))

  • 10 januari 2017 / 16:43

   Haha goedzo, want dat is Amersfoort – vind ik – zeker niet! :p En thanks voor het vermelden, ik heb de titel gelijk aangepast! X

 13. 8 januari 2017 / 21:05

  Leeeuk, dan moet ik snel maar eens heen, haha! Klinkt veel te gezellig!

 14. 8 januari 2017 / 21:43

  Jaa, ik was laatst ook even naar Amersfoort gegaan en inderdaad, het is een leuke stad 🙂

   • 13 januari 2017 / 07:36

    IK ging een vriendin opzoeken en hebben ook wat foto’s gemaakt 🙂

 15. 9 januari 2017 / 12:05

  Jaaa zo’n schattig stadje! Je moet me Amersfoort zeker nog een xtje laten zien wanneer het niet vriest haha 🙂

 16. 9 januari 2017 / 17:05

  Vorig jaar ben ik met mijn vriend een weekendje naar Amersfoort geweest. Het is echt een mooie stad! We hebben geshopt, gegeten en we zijn naar de bios geweest.

  • 10 januari 2017 / 16:38

   Ahw, wat super leuk dat jullie dat hebben gedaan! Weekendjes weg in Nederland zijn zo leuk!

 17. 9 januari 2017 / 18:57

  Ik vind Amersfoort een leuke stad! Ik moet altijd overstappen op het station, en ben nog niet zo vaak in het centrum geweest. Misschien leuk om een keer te doen!

  • 10 januari 2017 / 16:39

   Zeker een keertje doen, inderdaad! Binnenkort komt er nog een artikel online over mijn favoriete hotspots in Amersfoort! 🙂 X

 18. 10 januari 2017 / 20:55

  Leuk om te lezen! Ik ben weleens in Amersfoort geweest, maar dat is al lang geleden. Het lijkt me zeker tof om weer eens te bezoeken. Fijn ook dat alles op loopafstand is, dat is in Groningen precies zo, echt ideaal!

 19. Wil
  25 januari 2017 / 20:17

  De eerste 19 jaar van mijn leven daar gewoond en denk er nu sterk aan om weer terug te gaan. Zo mooi en lekker centraal in het kand

 20. Christel
  26 januari 2017 / 13:29

  Hi Fleur Sophia,

  Ik woon sinds vorige jaar September in Amersfoort, ben gaan samenwonen met mijn vriend. Ong. 5/10 min van het centrum af.

  Het is een hele leuke stad! Ik moet nog even wennen hier.. Ik wil hier nog zoveel zien en ontdekken! Maar dat komt helemaal goed!

  ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Shopping Saturday – mijn Londen wishlist

Wanneer jij dit nu leest, zit ik met mijn kont in het mooie Londen. Samen met een vriendin, die op het...

Close