Thursday Talk – 7 voordelen van het fulltime bloggen

Thursday Talk – 7 voordelen van het fulltime bloggen

Ik blog alweer vier en een half jaar, waarvan tweeënhalf jaar fulltime. Tijd om het eens over mijn bloggersbestaan te hebben, dacht ik zo. Want wat zijn nou de voor- en nadelen van het fulltime bloggen? In deze nieuwe Thursday Talk vertel ik je wat voor mij de 7 voordelen van het fulltime bloggen zijn.

1. Je kunt je eigen tijd indelen

Hetgeen wat ik zie als het grootste voordeel van het fulltime bloggen is dat ik mijn eigen tijd in kan delen. Als er iets is wat ik belangrijk vind in het leven, is het vrijheid en het kijken naar de kwaliteiten van een individu. Zo ben ik er bijvoorbeeld achtergekomen dat ik het ’s ochtends heerlijk vind om mijn mail te lezen en beantwoorden en dat ik ’s avonds het best kan schrijven. Alle andere dingen doe ik dan tussen de middag. Als ik overdag een artikel probeer te schrijven, heb ik het grootste deel van de tijd een writers block. Eigenlijk ben ik ’s avonds gewoon het meest creatief. Ook het bedenken van nieuwe samenwerkingen en campagnes voor merken bedenk ik in de avond. Het komt dus geregeld voor dat ik ’s ochtends een paar uur werk en daarna pas weer ’s avonds aan het werk ga. En als ik voor een baas had gewerkt, had dat waarschijnlijk niet gekund. Daarom ben ik ontzettend blij dat ik met het fulltime bloggen mijn eigen tijd in kan delen en kan ‘luisteren’ naar mijn eigen kwaliteiten.

2. Je bent zelf voor alles verantwoordelijk

Alles wat met mijn blog en social media kanalen te maken heeft, doe ik zelf. Ik ben zelf verantwoordelijk voor al het mailcontact, het creëren van content en de financiën. Daarnaast kan ik natuurlijk ook helemaal zelf bepalen wat wel of juist niet online komt op mijn blog of social media kanalen. Dus op de veelvoorkomende vraag of ik het lastig vind dat er zoveel persoonlijks over mij online staat, zeg ik: nee, want ik heb er zelf voor gekozen en deel alleen maar dingen waar ik zelf achtersta.

Dat je zelf voor alles verantwoordelijk bent, kan sommige mensen juist benauwen. Maar juist door je die verantwoordelijkheid, kan je ook de keuze maken om bepaalde dingen uit te besteden. Zo hebben veel bloggers bijvoorbeeld een boekhouder of accountant, omdat ze het financiële gedeelte lastig en/of een gedoe vinden.

3. Je leert veel

Doordat je dus zelf voor alles verantwoordelijk bent, leer je veel. Eigenlijk moet je over alles rondom het bloggen wel wat afweten. Denk aan het schrijven van – SEO vriendelijke – teksten, het onderhouden van een website, het zakelijk communiceren met klanten en het maken van content dat past bij wat je wil uitstralen en wat de doelgroep interessant vindt om te lezen en zien. En dan heb ik nog lang niet alle dingen, die bij het fulltime bloggen komen kijken, benoemd. Of ik van dit alles al veel af wist voordat ik begon met fulltime bloggen? Zeker niet! Ik heb dat gaande weg allemaal moeten leren en ik leer nog steeds elke dag nieuwe dingen bij.

➸ Wil jij ook meer te weten komen over het bloggen? Het boek ‘Bloggen doe je zo!’ kan je al een heel eind op weg helpen.

4. Je kunt overal ter wereld werken

Mits je natuurlijk een laptop en WIFI tot je beschikking hebt. 😉 Als je houdt van reizen, is fulltime bloggen toch wel echt heel fijn. Het is niet zo dat ik altijd maar op reis ben, maar als ik niet fulltime blogde, had ik ‘maar’ de helft aan reizen kunnen maken in een jaar.

5. Persreizen

En om het nog even over het reizen te hebben: ik word soms uitgenodigd voor een persreis. Dit doordat ik met enige regelmaat en vooral veel liefde over reizen schrijf. Omdat ik reizen echt het allerleukst vind om te doen! En ik had echt nooit durven dromen dat ik ooit zou mogen reizen voor mijn werk. Toen ik werd uitgenodigd voor mijn eerste persreis naar Benidorm vorig jaar, kon ik niet geloven dat ik, Fleur Sophia, met nog een paar andere leuke bloggers mee mocht op reis. En nog steeds sta ik te springen als er een uitnodiging voor een leuk reisje in mijn mailbox komt.

6. Je krijgt veel ‘gratis’ spullen

Ik zet ‘gratis’ even tussen haakjes, want echt gratis zijn de spullen niet altijd. Vaak krijg ik spullen thuis gestuurd, waar ik vervolgens iets mee moet doen. Spullen voor een campagne die ik op de foto moet zetten, bijvoorbeeld. Dan werk ik dus voor het krijgen van die spullen (+ vaak nog een extra financiële vergoeding). Maar ja, soms krijg ik ook gewoon gratis spullen toegestuurd van PR bureaus of merken die hopen dat ik er dan content mee maak. En dat is natuurlijk wel een heel leuk voordeel van het fulltime bloggen.

7. Je leert veel nieuwe mensen kennen

Wanneer je van je blog je werk kunt maken en fulltime blogt, word je regelmatig uitgenodigd voor evenementen of, zoals ik net al vertelde, persreizen. De eerste paar keer dat ik naar een evenement ging, vond ik dat doodeng. Ik kende nog niemand en vond het maar ongemakkelijk om alleen bij zo’n evenement aan te komen. Ik sprak dan ook met andere bloggers af om samen te gaan, maar sinds een aantal jaar doe ik dat gelukkig niet meer. Althans, ik ga nog weleens met andere bloggers naar evenement, maar dat is dan omdat we dat gezellig vinden. En dus niet omdat ik het eng vind om alleen te gaan. Ik ken ondertussen al zoveel andere bloggers, dat ik altijd wel een bekend gezicht als ik alleen naar een evenement toe ga. En als dat niet het geval is, dan vind ik het ook niet meer eng om met een onbekend persoon een praatje te maken. En zo leer je dus ook weer veel nieuwe mensen kennen. Ontzettend gezellig!

Dan waren dit de 7 voordelen van het fulltime bloggen. Ik ben heel benieuwd of jij ook blogt of misschien de interesse hebt om ooit te beginnen met een blog. Laat me vooral ook weten als je nog vragen hebt rondom het fulltime bloggen! 🙂 Volgende week komen de nadelen van het fulltime bloggen aanbod, so stay tuned als je dat ook interessant vind om te lezen.

Share:

8 Reacties

  1. 8 december 2017 / 15:45

    Zo leuk om te lezen! <3 Ik weet nog wel dat wij (inmiddels alweer wat jaren geleden?) naar die boek presentatie gingen in Amsterdam (iets met Parisienne) en dat we samen naar binnen zouden gaan, en ik al naar binnen was gegaan omdat ik dacht dat je er al was haha!!! Oepsie :p Het lijkt mij ook heel erg tof om te mogen reizen voor mijn blog, wauwie!

  2. 9 december 2017 / 10:26

    Wat leuk om te lezen! Ik blog ook al een flink aantal jaar maar ben lang niet groot genoeg om er een fulltime job van te maken. En eerlijk; ik weet ook niet zongordnof ik het wil. Eant nu is het een hobby en kan ik het naast mijn fulltime baan doen, maar wat doe je met die ‘hobby’ tijd als je hobby je fulltime baan zou zijn? Dus ja, ik weet het niet zo goed al klinkt dat eigen tijd in kunnen delen wel heeeel aantrekkelijk:).

  3. 12 december 2017 / 10:16

    Jaaaa dankzij het bloggen heb ik jou leren kennen! 🙂 Ik blog niet fulltime (al voelt het soms wel zo haha), maar werk wel fulltime als content creator en dat is het beste beroep ter wereld <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Pillows hotel Zwolle
Een nacht in het Pillows hotel Zwolle (Grand Hotel Ter Borch)

Afgelopen weekend sliep ik een nacht in het nieuwe Pillows hotel Zwolle. En omdat ik erg enthousiast was over mijn...

Sluiten