7 opmerkelijke dingen tijdens mijn verblijf op Lesbos

7 opmerkelijke dingen tijdens mijn verblijf op Lesbos

2 maanden geleden is het alweer, dat ik met een groep journalisten naar het Griekse eiland Lesbos vloog om in 5 dagen tijd het eiland te ontdekken. Naast het feit dat we een toptijd hebben gehad, waren er nog een aantal opmerkelijke dingen tijdens mijn verblijf op Lesbos. 7 opmerkelijke dingen die ik je in dit nieuwe artikel graag laat weten.

1. Op Lesbos wonen ontzettend lieve en behulpzame mensen

Dat Grieken schatten van mensen zijn, wist ik al, maar toch viel het mij op dat er op Lesbos écht heel lieve en behulpzame mensen wonen. De lokale bevolking werkt hard en maakt het je graag naar je zin. En dat werd door ons zeker gewaardeerd. Toch een pluspunt als een lokale bevolking van een (ei)land fijne mensen blijken te zijn.

2. Er zijn veel Nederlandse toeristen

En dit vond ik best heel opmerkelijk, aangezien Lesbos de laatste tijd – in de media – bekend stond om haar vluchtelingenprobleem en Nederlanders vaak veel van de media aantrekken. Maar overal waar we kwamen, hoorden we Nederlanders. Een goed teken dus, want Lesbos mag zeker niet vergeten worden om heen te gaan op vakantie.

3. Op veel plekken hangen buiten inktvissen aan een lijn

Bij veel horecagelegenheden op Lesbos, hangen inktvissen aan een lijn. Toen ik het voor het eerst zag schrok ik een beetje, want echt smakelijk vind ik het er niet uitzien. Al ziet het er wel grappig en bijzonder uit, waardoor veel toeristen hier foto’s van maken. Ik vroeg me dan ook af waarom ze daar zo niet-smaakvol hingen en ik ben erachter gekomen dat dat is om de inktvissen te laten drogen voordat ze bereid worden voor een gerecht.

verblijf op Lesbos

Ik schreef eerder al een artikel over de 5 plekken die op Lesbos het bezoeken waard zijn

4. Op Lesbos kun je gevarieerd en heerlijk eten

Maar echt. En met goed eten maak je mij blij, dus je kunt je wel voorstellen dat ik tijdens mijn verblijf op Lesbos helemaal in mijn hum was. Mijn favoriete Griekse eten wat ze daar volop serveerden? Een heerlijke en traditionele Griekse salade, moussaka, gebakken courgette, feta uit de oven, gevulde paprika’s en sardientjes. Nomnom.

5. Er zitten geen sloten op de deuren van openbare wc’s

Dit is toch wel iets wat ik het meest opmerkelijkst vond tijdens mijn verblijf op Lesbos. Toen ik tijdens de eerste dag op Lesbos een openbare wc inliep en zag dat het geen slot had, was ik stomverbaasd. Was dit restaurant nog maar net open en hebben ze nog niet de tijd gehad om sloten op de wcdeuren te zetten? Vroeg ik me af. Maar nee, ook in alle volgende openbare wc’s zaten er geen sloten op de deuren. En eigenlijk weet ik nog steeds niet waarom dat zo is. Maar een beetje gek vind ik het stiekem wel.

6. Overal op het eiland zie je veel kleine en mooie katten

Het is dat ik geen katten-mens ben, maar als ik dat wel was, had ik mijn hart hier kunnen ophalen. Want man, wat liepen er veel kleine en mooie katten rond. We moesten dus geregeld even stoppen voor de wel-katten-mensen, omdat zij de katten wilden aaien en knuffelen. En ook klonk er geregeld een ‘ahhwww’ uit iemands mond, wanneer er weer een lieve kat gespot werd. Dus kattenliefhebbers: Lesbos is je nieuwe lievelingsplek!

7. Op veel plekken was het telefoonnummer ook het WiFi wachtwoord

Kom je ooit nog eens op Lesbos en heb je een WiFi wachtwoord nodig? Probeer dan eerst het telefoonnummer van bijvoorbeeld de horecagelegenheid waarbij je je bevindt. Overal waar wij op Lesbos kwamen, was het WiFi wachtwoord simpelweg het telefoonnummer.

Dan waren dit de 7 opmerkelijke dingen tijdens mijn verblijf op Lesbos. Ik schreef eerder ook al eens artikelen over de opmerkelijke dingen tijdens mijn verblijf in Londen, Rome en New York. Ben jij al weleens op Lesbos geweest? Zo ja: herken je sommige bovengenoemde dingen?

BewarenBewaren

Share:

7 Reacties

 1. 21 augustus 2017 / 09:58

  Wowie, die inktvissen! Is inderdaad een beetje een gek gezicht! En ik zou ook wel een beetje raar staan te kijken als er geen slot op de wc-deur zit..

 2. 21 augustus 2017 / 14:52

  ah leuk om te lezen! ik zou zeker niet zo lekker zitten op een wc zonder slot haha.

  • 21 augustus 2017 / 15:06

   hahah, nee he? Elke keer nam ik ook iemand mee om voor de deur te blijven staan waken :p

 3. 22 augustus 2017 / 09:10

  Wow, inktvissen aan een lijn. Dát vind ik wel bizar, haha. En handig: dat WiFi wachtwoord!

 4. 23 augustus 2017 / 21:21

  Haha die inktvissen! In Kroatië zitten er op veel openbare toiletten ook geen sloten haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
inspirerende girlboss boeken
Shopping Saturday – 9 inspirerende girlboss boeken

Daar is 'ie weer: een nieuwe Shopping Saturday! En dit keer met 9 inspirerende girlboss boeken, al heb ik stiekem...

Close