7 x waarom je ooit op vakantie naar Mallorca zou moeten

7 x waarom je ooit op vakantie naar Mallorca zou moeten

Twee jaar geleden kwam ik met Nick op Mallorca. Heel wat jaren daarvoor was ik ook al op dit Spaanse eiland geweest, maar daar kon ik mij niet zoveel meer van herinneren. Van de vakantie met Nick wel. Het was onze eerste vakantie samen en we hadden het ontzettend naar ons zin. Mallorca is te gek en vandaag vertel ik je 7 redenen waarom je ooit op vakantie naar Mallorca zou moeten.

Waarom je ooit op vakantie naar Mallorca zou moeten

1. Palma de Mallorca is een prachtige stad

Laat ik beginnen bij Palma de Mallorca, de hoofdstad van Mallorca en de stad waar je naar toe vliegt als je op vakantie naar Mallorca gaat. Palma de Mallorca is echt zo’n typisch Spaanse stad waar veel gezelligheid te vinden is. De stad kent veel kleine straatjes, mooie pleinen en het ligt ook nog eens aan het strand. Wanneer je Palma de Mallorca wilt zien, raad ik je aan om daar één tot drie nachten te verblijven. Nick en ik hebben er twee nachten geslapen en dat vonden wij meer dan prima.

2. Mallorca leent zich perfect voor een roadtrip

Nick en ik waren 9 dagen op Mallorca, sliepen in twee verschillende accommodaties en reden elke dag naar een ander strand, stad of dorpje. In die 9 dagen dat wij op Mallorca waren, hebben wij door het huren van een auto, veel van het eiland kunnen zien. Mallorca is zeker geen klein eiland, dus wanneer je net zoals ons veel wilt zien, kan ik je echt aanraden om een auto te huren. Het eiland is te mooi om maar op één plek te blijven.

3. Mallorca kent ontelbaar mooie stranden

Houd je van mooie stranden met kraakhelder water? Dan zit je op Mallorca goed. Toen ik op vakantie naar Mallorca ging, zag ik tal van mooie baaien, maar ook uitgestrekte stranden. Stranden waar je voor weinig geld op een ligbedje kan liggen en waar je je prima een hele dag kunt vermaken. Ook een fijn detail: op elk mooi strand dat ik ben geweest, was ook een strandtent aanwezig. En dat maakt een strand voor mij nog net wat leuker. Ik zal binnenkort ook nog een artikel schrijven over mijn favoriete stranden op Mallorca.

➸ Update: inmiddels heb ik het artikel met de mooiste stranden op Mallorca geschreven en gepubliceerd. Aanrader om even te bekijken en lezen als je net zoals ik ook zo’n strandmens ben.

vakantie naar Mallorca

4. Mallorca is niet duur

Wanneer ik op vakantie ben, vind ik het fijn om niet telkens op mijn geld te hoeven letten. En daarom vind ik het leuk om naar vakantiebestemmingen te gaan die niet al te duur zijn. Natuurlijk kan je het op elke bestemming zo gek maken als je zelf wilt, maar dat heb je dan zelf in de hand. Mallorca is een eiland dat gelukkig niet duur is en waar je op veel plekken kunt eten voor niet al teveel geld.

Niet alleen het eten en drinken is betaalbaar, ook de accommodaties zijn vaak fijn geprijsd. Hieronder mijn 3 favoriete en betaalbare accommodaties op Mallorca:

Hostel Sóller
Brick Palma
Hostel Fleming

5. Mallorca is in vergelijking tot buureiland Ibiza een rustig eiland

Ben je weleens in het hoogseizoen op Ibiza geweest? Dan zal het je vast niet ontgaan zijn dat het hele eiland rond die periode vol zit met toeristen. Natuurlijk zijn er op Mallorca ook toeristische plekken, zoals bijvoorbeeld feestbestemming El Arenal of het mooie plaatsje Cala d’Or. Maar toch is Mallorca in vergelijking met buureiland Ibiza een rustig eiland.

6. Mallorca is fotogeniek

En dat komt voornamelijk door de mooie stranden, natuur en dorpen die het eiland rijk is. Misschien ligt het aan mij, maar ik voelde telkens de drang om foto’s te maken op Mallorca. Alles zag er gewoon steeds zó Instagram-waardig uit! Jammer alleen dat al mijn foto’s met een compactcamera zijn gemaakt, doordat ik mijn spiegelreflexcamera thuis had laten liggen. Maar goed: voor het schieten van mooie plaatjes moet je dus zeker op Mallorca wezen!

vakantie naar Mallorca

7. Op Mallorca zijn veel toffe accommodaties te vinden

Toen Nick en ik op vakantie naar Mallorca gingen en opzoek waren naar geschikte accommodaties, kwamen we al snel een aantal leuke Airbnb’s tegen. Airbnb’s met een goede prijs/kwaliteit verhouding en die al veel goede recensies hadden. Uiteindelijk hebben wij in twee verschillende Airbnb’s op Mallorca gezeten. Een stadsappartement, in de hoofdstad Palma de Mallorca en een huis in een oude molen, in het kleine binnenlandse plaatsje Búger. Als jij van plan bent om ook eens een accommodatie via Airbnb te boeken, dan heb ik goed nieuws. Als je je registreert via deze link, krijg je €25 euro aan reistegoed. Ook op www.interhome.nl zijn trouwens heel wat fijne woningen voor op Mallorca te vinden.

Dan waren dit de 7 redenen waarom je ooit op vakantie naar Mallorca zou moeten. Mallorca is te gek! Heb ik je weten te overtuigen? Of ben jij al weleens op vakantie naar Mallorca geweest? Zoals je hebt kunnen lezen ben ik een groot Mallorca liefhebber en kom ik er zeker nog eens graag terug. Liefs!

vakantie naar Mallorca

BewarenBewaren

Share:

13 Reacties

 1. 10 april 2017 / 14:21

  Je hebt mij zeker overtuigd! Ik wist al van anderen dat het mooi was, maar ik wist niet dat het ook redelijk goedkoop was. Dus dit ga ik zeker onthouden!

 2. 10 april 2017 / 16:31

  Mij heb je ook overtuigd! Lijkt me een prima eiland om lekker te relaxen en om cultureel te doen!

 3. 11 april 2017 / 08:12

  Prachtige foto’s! Ik ben overtuigd van je verhaal!

 4. 11 april 2017 / 10:10

  Wat lijkt Mallorca mij mooi! Met een beetje geluk ga ik er komend jaar nog heen..

 5. 11 april 2017 / 11:14

  Fotogenieke dorpjes en stranden is altijd leuk! Ook fijn dat er goede Airbnb’s op het eiland zijn 🙂

 6. 11 april 2017 / 14:15

  Mallorca staat op mijn wishlist! Lijkt mij zo mooi.

 7. 11 april 2017 / 18:39

  Jaa ik ben er ook geweest. Vond het er veel mooier dan in Ibiza! Mede doordat Ibiza zo vol met toeristen zit.

 8. 12 april 2017 / 13:36

  Ah Mallorca lijkt me heel mooi! En dat het fotogeniek is dat viel me meteen al op aan jouw prachtige foto’s haha!

 9. 14 april 2017 / 08:58

  Mooie inspiratie! Ik ben als kind een keer naar Mallorca geweest en kan me eigenlijk alleen vaag een redelijk saaie boulevard herinneren. Oh en dat ik er vaak schnitzels at :’) Volgend jaar wil ik meer van Europa gaan zien en zo te zien mag Mallorca zeker op mijn lijstje!

 10. Ous
  26 april 2019 / 12:32

  Hey, lees toevallig je blog. Klinkt erg leuk. Had alleen een vraag: jullie huurden een auto, was dit wel fijn rijden? Niet dat het gevaarlijk is? Of reden jullie niet echt door bergen en dergelijke. Ben benieuwd!

  • 2 mei 2019 / 16:48

   Het rijden op Mallorca was voor ons echt geen enkel probleem. We zijn eigenlijk het hele eiland wel over geweest en het was altijd veilig. Soms hier en daar wat slecht verlichte wegen en onverharde weggetjes, maar dat was voor ons persoonlijk geen probleem. Ik kan het wel echt aanraden om een auto op Mallorca te huren, want er is zoveel moois te ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
leuke reisboeken
Shopping Saturday – 11 leuke reisboeken

Als ik ergens niet genoeg van kan hebben, dan zijn het leuke, inspirerende en informatieve reisboeken. Reisboeken waardoor je het...

Close