Op vakantie naar Lesbos? Deze 5 plekken zijn het bezoeken waard!

Op vakantie naar Lesbos? Deze 5 plekken zijn het bezoeken waard!

Het is precies een maand geleden dat ik met een groep andere bloggers en journalisten op persreis was op het Griekse eiland Lesbos. En ondanks dat je in mijn vlogs al kon zien wat ik daar allemaal heb beleefd, wil toch ook nog graag een geschreven artikel over Lesbos publiceren. Met al mijn tips, voor waar je moet wezen op het eiland. Dus ga je op vakantie naar Lesbos? Of lijkt dat je in ieder geval wel heel leuk? Lees dan gauw verder!

Mitilini

Laten we beginnen met de hoofdstad van Lesbos, namelijk: Mitilini. Dit is ook de stad waarop je vliegt als je naar Lesbos gaat. Denk bij deze hoofdstad niet aan wolkenkrabbers en grote, brede winkelstraten, maar meer aan kleinschaligheid en veel sfeervolle plekken. De combinatie van een mooie haven, pittoreske pleintjes en veel vrolijke muziek zorgde ervoor dat we een fijne avond hadden in Mitilini. Want ja, we waren er inderdaad maar één avond. Maar toch heb ik tijdens deze ene avond kunnen zien wat voor een leuke hoofdstad dit is.

Hotel tip in Mitilini: Oikies Small & Elegant

Molyvos

De eerste 3 nachten van onze persreis op Lesbos, verbleven we met ons hotel in Molyvos. En eerlijk gezegd vond ik dit ook de meest sfeervolle en mooiste plek van het eiland. Het is dus ook niet zo gek dat deze plaats geliefd is bij alle toeristen die Lesbos bezoeken. En dat terwijl Molyvos wél 60 km van de hoofdstad Mitilini, en dus ook het vliegveld, vandaan is. Best een eindje, maar Molyvos is het oh zo bezoeken waard! Waarom? Omdat er ontzettend veel leuke dingen in Molyvos én omgeving te doen zijn. Molyvos ligt op een heuvel, waardoor er veel mooie uitkijkpunten zijn. Ook zie je bij helder weer goed Turkije liggen, omdat dat maar ongeveer 14 kilometer bij elkaar vandaan ligt. Best tof, vond ik zelf. En voor de rest? Voor de rest kan je genieten van het pittoreske en gezellige centrum en genieten van al het lekkere Griekse eten bij de verschillende restaurants in de haven. Mijn twee favoriete restaurants waren The Octopus en Gatos. Bij The Octopus zit je ontzettend gezellig in de haven en Gatos ligt wat hoger gelegen waardoor je een prachtig uitzicht over de bergen, rotsen en zee hebt. Je leest: ik vond Molyvos geweldig!

Vakantie naar Lesbos

Petra

Op zo’n 5 kilometer afstand van Molyvos, ligt Petra. Weer zo’n knus geval en geliefd bij toeristen. Maar dat laatste met name door het lange zandstrand dat Petra rijk is. Toch wel fijn om op een strand te kunnen liggen wanneer de temperaturen in de zomermaanden naar bloody hot stijgen. Maar er is meer: je kunt in Petra namelijk ook de Panagia Glykofilousa kerk bezoeken. Daarvoor moet je wel eerst 114 treden omhoog lopen, maar eenmaal boven heb je ook wat. Wederom weer een prachtig uitzicht en ja, ook de kerk boeide mij. En daarom werden er op deze plek verschillende kiekjes genomen, zoals deze en deze.

Hotel tip in Petra: Island Apartments

Sigri

Op dag 2 vertrokken we met de groep naar het meest westelijke punt van het eiland: Sigri. Om het Natural History Museum van Lesbos te bezoeken. En voordat we het terrein van het museum opliepen, zag ik vanuit ons busje al dat Sigri een prachtig klein dorpje was. Zo sfeervol, zo fotogeniek. Er stond zelfs een grote witte molen! Door dit dorp moest en zou ik een wandeling maken. Maar we begonnen met een wandeling door de omliggende tuin van het museum en eindigden, na het beklimmen van een aantal treden, boven met een kop koffie. Na de kop koffie vertrok iedereen het museum in, maar besloot ik om samen met twee mede-journalisten, Sigri in te gaan. Gewoon, omdat het er té leuk uitzag om over te slaan. En eerlijk? Dit leek ons veel relevanter om te zien dan het Natural History Museum van Lesbos. Vooral omdat ik vóór de reis al goed mijn huiswerk had gedaan en dus al aardig op de hoogte was van Lesbos. Goed, we doken dus met z’n drieën Sigri in. Gewoon om even lekker te wandelen en rustig foto’s te kunnen maken. Van al het moois dat we zagen, maar natuurlijk ook van elkaar.

Hotel tip in Sigiri: Lesbos Tower House

vakantie naar Lesbos

Skala Sykaminia

We zijn tijdens de 5 dagen dat we op Lesbos waren naar ontzettend veel plekken geweest, maar Skala Sykaminia is mij daarvan het meest bijgebleven. Skala Sykaminia is een klein vissersdorp mét haven, waar tal van gekleurde bootjes in liggen. En daaromheen? Daaromheen staan gezellige terrassen met van die nog gezelligere geruite tafelkleedjes. Waar je zo heerlijk in de zon kunt genieten van al het moois om je heen. Dus, ga je op vakantie naar Lesbos? Sla dit schattige vissersdorpje dan zeker niet over.

Hotel tip in Skala Sykaminia: Hotel Gorgona

Ik kan niks anders zeggen dan dat ik het onwijs naar mijn zin heb gehad op Lesbos. Dat kon je natuurlijk ook al wel zien in mijn vlogs, maar toch: in dit artikel wilde ik dat ook nog even benoemen. Lesbos kent tal van mooie plekken en als je van het Griekse sfeertje houdt, moet je toch echt eens op vakantie naar Lesbos. Want een vakantie hier heen is het waard. Echt. 

Deze persreis werd mogelijk gemaakt door Zoover, de website die inspiratie biedt voor het vinden van jouw perfecte vakantieplek.

vakantie naar Lesbos

Share:

7 Reacties

 1. 26 juni 2017 / 17:36

  Mooie plekken uitgelicht Fleur! Mijn favorieten waren denk ik Skala Sykamnia en Molyvos 🙂

 2. 26 juni 2017 / 19:01

  Lesbos lijkt me echt zo mooi! Die foto’s van jou ook, ik wil er echt gelijk naar toe. Wat speciaal dat je Turkije kunt zien liggen trouwens! Skala Symkamnia klinkt echt heel erg leuk, ik wil foto’s maken op die bootjes, haha! Malou x

 3. 27 juni 2017 / 20:05

  Precies hoe je Skala Sykamnia omschrijft: écht Grieks! Dat dorpje lijkt me heel mooi en leuk om te bezoeken. Overigens alles wat je hier neer hebt gezet hoor. In je vlogs zag ik al zo veel mooie dingen voorbij komen!

 4. 11 juli 2017 / 13:29

  Ik merk, nu ik een tijd in IJsland heb gewoond, dat ik de afstanden zo klein vind hier. Daar reden we gerust 400km op een dag om een weekendje weg te gaan haha! Ik vind het dus wat eng om naar een klein eiland te gaan omdat er dan misschien weinig te doen/zien is. Stom eigenlijk want Lesbos lijkt me een hartstikke leuk eiland!

 5. 25 juli 2017 / 23:24

  De laatste heb ik niet gezien, maar de rest wel, en meer nog. Een bijzonder Grieks eiland, en weer heel anders dan alle andere die ik bezocht heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
sale favorieten
Shopping Saturday – Sale favorieten juni 2017

Juni is by far mijn favoriete maand. Ik ben altijd jarig in juni, de zomer begint officieel in juni én...

Close