Deze 8 vakantie eilanden wil ik ooit nog eens bezoeken

Deze 8 vakantie eilanden wil ik ooit nog eens bezoeken

Wat ik vaak doe is fantaseren. Fantaseren over plekken die ik ooit nog eens zou willen bezoeken. En het grootste deel van die plekken zijn eilanden, wat mij weer tot het idee bracht om een artikel te schrijven over de 8 vakantie eilanden die ik nog eens zou willen bezoeken. Zin in een dosis wanderlust? Lees dan gauw verder!

Jamaica

Al meerdere keren in mijn leven ben ik bijna naar Jamaica gegaan. Zoals die keer toen ik in Miami op school zat en tijdens het Black Friday weekend naar Jamaica zou gaan, maar uiteindelijk niet meer kon in verband met Amerikaans school-gedoe. Wat baalde ik toen ik een dag van te voren te horen kreeg dat het Jamaica reisje er voor mij niet meer in zat. Alles was al geregeld. Van vliegticket tot hotel. Ook was ik begin dit jaar bijna naar Jamaica gegaan. Nick en ik waren voor een vakantie naar de zon aan het kijken en toen hebben we Jamaica serieus overwogen om heen te gaan. Helaas waren alle reizen naar Jamaica iets boven ons budget en gingen we uiteindelijk naar – het ook zo mooie – Curaçao.

Sardinië

Het laatste jaar hoor ik veel goede verhalen over het Italiaanse eiland Sardinië. Het schijnt een mooi, fotogeniek en sfeervol eiland te zijn, waar genoeg te zien en beleven valt en waar voor ieder wat wils is. In het zuiden schijnt Sardinië authentiek en in het noorden wat moderner en luxueuzer te zijn. Tijdens onze zoektocht naar een bestemming voor onze zomervakantie hebben we best wat onderzoek gedaan naar Sardinië, maar uiteindelijk kwamen we toch tot de conclusie dat een andere bestemming voor dit jaar beter bij onze wensen zou passen. Maar dat neemt niet weg dat Sardinië een van de vakantie eilanden is die ik ooit nog eens wil bezoeken. Wie weet!

Seychellen

Gosh, ja, de Seychellen. Wat kan ik daar nog over zeggen? Ik denk dat iedereen wel begrijpt dat dit een van de eilanden is die ik ooit nog eens wil bezoeken. Wanneer je ‘Seychellen’ intypt bij Google afbeeldingen, zie je een en al bountyeilanden voorbij komen. En gek genoeg trekt dit mij veel meer dan de Malediven. Misschien omdat het nog iets minder toeristisch en dus unieker is.

Zanzibar

Een tijd geleden zat ik wat te fantaseren over een eventuele en toekomstige huwelijksreis. Ik stelde mezelf de vraag dat als alles mogelijk was en geld geen rol zou spelen, waar ik dan in de toekomst heen zou willen op huwelijksreis. En drie keer raden waar ik toen over fantaseerde. Zanzibar, het eiland dat bij Tanzania hoort. Zoals ik net al zei: als alles mogelijk is en geld geen rol zou spelen, zie ik een huwelijksreis naar Tanzania voor een goede safari en Zanzibar voor het ‘chillen’ wel voor me. Oh, wat lijkt mij dat een toffe ervaring!

eilanden

➸ Ik schreef eerder al een artikel over mijn 8 favoriete vakantie eilanden. Waar ik ooit dus al een keer ben geweest en dik vet mijn favoriet zijn. 

Isla Holbox

Naast de droom- en combinatiereis Tanzania en Zanzibar, zou ik ook nog eens naar Mexico, in combinatie met Isla Holbox gaan. Isla Holbox ligt voor de kust van Mexico en is echt zo’n klein schattig en hippie-achtig eiland. Met wederom weer prachtige stranden met kraakhelder blauw water.

Mykanos

Dit jaar ben ik 2 keer in Griekenland geweest. Eerst op persreis naar Lesbos en daarna op stedentrip naar Athene. En ik heb de smaak goed te pakken, moet ik zeggen. Dit jaar ben ik er echt achter gekomen dat ik hou van de Griekse cultuur, mensen en prachtige eilanden. En als ik dan moet kiezen welk eiland ik het liefst ooit nog zou willen bezoeken, kies ik voor Mykanos. Nog niet zo belachelijk toeristisch als bijvoorbeeld Santorini of Zakynthos, maar wel net zo prachtig.

Palawan

Ik heb iets met Azië. En daarom zijn er nog een hoop Aziatische landen en eilanden waar ik ooit nog eens heen zou willen. En daar is de Filipijnen een van. Maarja, de Filipijnen bestaat natuurlijk uit een heleboel eilanden. En als ik dan echt moet kiezen, vind ik Palawan het mooist eruit zien. Al denk ik dat je tijdens een reis naar de Filipijnen wel meer eilanden bezoekt, maar nu als favoriet zeg ik Palawan :).

Bali

En om maar even in de Aziatische sferen te blijven is het laatste vakantie eiland dat ik ooit nog eens wil bezoeken Bali. Bali staat al enorm lang op mijn to go list doordat ik er zulke goede verhalen over hoor. Dus van Bali kan ik wel zeggen dat ik daar sowieso ooit nog eens heen ga, want ik ben veel te nieuwsgierig geworden naar mijn eigen mening over Bali. Ik kan niet wachten om het eiland ooit per scooter te gaan verkennen.

Zo, dan zijn dit de 8 vakantie eilanden die ik ooit nog eens zou willen bezoeken. Heb jij al een of meerdere van dit lijstje bezocht? En wat zijn de vakantie eilanden waar jij nog weleens heen zou willen? 

Share:

9 Reacties

 1. 30 augustus 2017 / 08:11

  Ik kan me wel vinden in dit lijstje! En daar zou ik dan hawaii aan toevoegen. Goals!

 2. 30 augustus 2017 / 11:36

  Ik kan ook zo een hele lijst samenstellen! Zanzibar lijkt me echt heel gaaf en Sardinie ook. Zo wil ik ook nog graag naar Zakynthos etc. etc. Je moet wat te dromen hebben toch!

 3. 30 augustus 2017 / 11:39

  Wauw wat een hoop mooie eilanden heb je nog op je lijst! Ik zou zelf heel graag naar Ijsland gaan.

 4. 30 augustus 2017 / 15:54

  Ik wil mee! Mykanos kende ik nog helemaal niet! Ben helemaal verliefd geraakt op Griekenland 😀

 5. 31 augustus 2017 / 10:43

  oh doe mij al deze eilanden ook maar! vooral die griekse of bali! 🙂

 6. 31 augustus 2017 / 13:34

  Mooie lijst :)! Ik zou wel naar alle Griekse eilanden willen :), ben zelf ook gek op de cultuur daar :)!
  Xxxx, leoniae

 7. 31 augustus 2017 / 20:40

  Ahh al die eilanden, ik wil er allemaal heen haha.. Dat fantaseren doe ik ook zo vaak!! 🙂

 8. 31 augustus 2017 / 20:47

  Oeh heerlijke plekjes allemaal! Er zitten er ook een aantal bij waar ik graag nog naartoe zou willen gaan: Seychellen en Mykonos zoiezo! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Mijn gekregen verjaardagscadeaus

Hoi allemaal! Dik twee maanden geleden is het alweer dat ik jarig was en 25 werd. En vandaag laat ik...

Sluiten