Travel wishlist 2016 + ik heb jullie mening nodig!

travel wishlist

Hoi allemaal! Ik hou – zoals jullie misschien al wel weten – enorm van reizen en dat bracht mij op het idee om een travel wishlist op te maken en met jullie te delen. Gewoon omdat ik weer eens aan het dagdromen was over welke reizen ik in 2016 zou willen maken. En stiekem heb ik ook nog even jullie mening nodig, dus lees je mee?

Op wintersport gaan

De eerste reis die op mijn travel wishlist staat, en ook al voor maart geboekt is, is een tripje naar de Oostenrijkse bergen. Ik hou van op wintersport gaan en kan niet wachten om weer op de latten te staan.

Minimaal 2 stedentrips maken

Ik hou ervan om stedentrips te maken en een nieuwe stad en cultuur te ontdekken. De eerste stedentrip zal in mei plaatsvinden, want ik ga namelijk met mijn vriend en zijn familie naar Lissabon! Ik ben nog nooit in deze stad geweest – overigens wel in Portugal – maar het lijkt mij daar ontzettend mooi! Welke steden ik voor de rest nog wel zou willen bezoeken? Madrid, Praag, Rome, of nog een keer naar Valencia of Barcelona.

Een verre reis, met backpack en al

Oké, dit is dus het dingetje waar ik jullie mening en hulp bij nodig heb. Het zit namelijk zo: mijn vriend en ik willen graag in september voor ruim drie weken naar Azië toe (mooi en goedkoop!) maar we zitten heel erg te twijfelen tussen bepaalde landen. Het liefst zou ik naar de Filipijnen gaan, maar helaas is september daar geen goede maand voor, dus nu zitten we te denken aan Sri Lanka, Vietnam, Cambodja of Laos. Indonesië lijkt mij ook prachtig, maar het plan is om daar over twee jaar heen te gaan, wanneer we ook naar Australië en Nieuw-Zeeland zullen reizen. Dus, help us out! Where to go? We neigen nu heel erg naar Sri Lanka, omdat Vietnam, Cambodja en Laos mooi is om gezamenlijk te bezoeken, wanneer we meer tijd hebben. Maar toch, we weten het niet nog niet zeker – twijfelkont hier hoor 😛 -..

Zon in de winter

En dan het laatste wat ik graag op reisgebied zou willen meemaken in 2016 is het gaan naar de zon in de winter. Ik heb dit zelf al een paar keer mogen meemaken in Miami, Cuba, Panama en Costa Rica en ik kan jullie vertellen: dat is zo-hoo chill! Het maakt mij eigenlijk ook niet zoveel uit of het een korte stedentrip wordt of een wat langere vakantie, als ik aan het einde van het jaar maar nog heel even wat warmere zonnestralen kan meepakken. Lijkt mij zo heerlijk!

Dit was mijn travel wishlist voor 2016. Ik ben heel benieuwd wat jullie op reis gebied nog zouden willen doen dit jaar. En natuurlijk welke Azië tips jullie eventueel voor mij en mijn vriend hebben. Liefs!

Share:

34 Reacties

 1. Marlijn
  26 januari 2016 / 11:26

  Mijn ‘schoonzus’ is laatst in Sri Lanka geweest (haar vriend vroeg haar daar op het strand ten huwelijk) en vond het super mooi! Een aanrader dus, begreep ik. Oh en heb je al eens een stedentripje naar Boedapest gemaakt? Goedkoop en ontzettend leuk en mooi! Liefs

  • 31 januari 2016 / 12:17

   Ahw, wat fijn om te horen dat Sri Lanka zo mooi was! En nee, ik ben nog nooit in Boedapest geweest, maar ook deze stad staat nog op mijn lijstje! 🙂

 2. 26 januari 2016 / 11:24

  Ik wil ook zo graag een keer op wintersport haha! Je moet trouwens echt een keer naar Alicante toe. Super mooi, je wilt echt alles fotograferen en daarnaast is het niet heel erg toeristisch. Ideaal <3 X

  • 31 januari 2016 / 12:16

   Ik heb ook al goede dingen over Alicante gehoord. Ben daar zeker van plan eens heen te gaan! 🙂

 3. 26 januari 2016 / 11:47

  Ik wil heel graag naar Scandinavië en als we een goede camper kunnen huren gaan we in juni naar Zweden met een camper!

  x

  • 31 januari 2016 / 12:17

   Wat een tof idee! Alvast heel veel plezier als alles gaat lukken!

 4. 26 januari 2016 / 12:21

  Vietnam lijkt me heeel tof, maar verder kan ik je daar niet echt mee helpen haha. Oh en ik ben jaloeeers dat jij nog op winterspot mag, ik wil weer haha!

  • 31 januari 2016 / 12:18

   Ja, Vietnam stond bij mij eerst op nummer 1, maar ik vind 3 weken persoonlijk toch wat te kort om te gaan..

 5. 26 januari 2016 / 12:44

  Ik kan je helaas niet helpen met je keuze, maar vind het wel een heel leuk lijstje! Hopelijk kan het allemaal gebeuren dit jaar 😀

 6. 26 januari 2016 / 12:44

  Ik ben niet in Azië geweest dus kan je helaas geen tips geven. Ik zou ook heel graag eens op wintersport gaan! Gek eigenlijk dat ik dat nog nooit gedaan heb, lijkt me wel heel gaaf 😀

 7. 26 januari 2016 / 13:11

  Leuke lijst! Ik wil ook wel graag op winter sport 🙂

  xo

 8. Chantalle
  26 januari 2016 / 14:17

  Wat een leuke travel wishist! Ik zou ook heel graag een keer naar Rome en Valencia willen gaan. Ik heb helaas geen tips voor je in Azië want ik ben er nog nooit geweest. Wel heel leuk dat je hier naar toe gaat!

 9. 26 januari 2016 / 13:44

  Leuke travel wishlist! Ik wil zelf zo graag nog een keertje op wintersport gaan. Heb dat een keer gedaan met school zo leuk 🙂

 10. 26 januari 2016 / 13:52

  Ik ben onlangs naar Sri Lanka geweest en dat was echt waanzinnig!! Echt een aanrader. Voor de kerstvakantie is Zuid-Afrika echt ideaal! In de winter is het daar zomer en ja ik ben echt verliefd op dat land. Vooral de gebieden rond Kaapstad!

  • 31 januari 2016 / 12:19

   Ahw, door alle positieve verhalen over Sri Lanka denk ik dat we toch maar daar voor kiezen. Ben zo benieuwd! Waren er ook leuke ‘backpack plekken’? En is September denk je wel een goede maand om daar heen te gaan? Zuid-Afrika in de winter lijkt mij ook heel tof om eens heen te gaan!

 11. 26 januari 2016 / 13:57

  Oeh, wat een leuke reisjes! Ik ga binnenkort ook op wintersport en heb er ontzettend veel zin in. Ik wens je alvast veel plezier in maart! Ik zou zelf graag van de zomer nog eens weg willen maar niet te ver. Nog even over brainstormen.

 12. 26 januari 2016 / 14:50

  Wat een leuke tripjes en doelen! Sri Lanka lijkt mij héél mooi om naartoe te gaan, en als ik zou mogen kiezen zou ik dan ook zeker daarvoor gaan. Oh, en Lissabon lijkt me ook een prachtige stad. Maar daar gaan jullie al heen, dus dat hoef ik niet meer aan te raden ;). Liefs!

 13. Margreet
  26 januari 2016 / 15:13

  Gaaf! Wat betreft 3 weken naar Azië: ik ben zelf in al die landen geweest behalve Sri Lanka en de Filipijnen (staan bovenaan m’n wensenlijstje haha). Vietnam vond ik heel erg mooi, maar 3 weken vind ik wel echt aan de krappe kant. Zou dat eerder doen als je in ieder geval 4a5 weken hebt. Ook wat je zegt is het makkelijk om die landen tegelijk een keer te doen met Laos en Cambodja. Als ik zelf kon kiezen zou ik denk ik naar Sri Lanka gaan, lijkt me perfect voor 3 weken!

 14. 26 januari 2016 / 16:44

  Wat een leuke travel wishlist! Ik zou ook graag een keer in de winter naar de zon willen, lijkt me zo heerlijk. Ik ben zelf nog niet eerder naar Azië geweest, dus kan jullie jammer genoeg geen tips geven. Misschien is het leuk om op andere travelblogs te kijken? Ik ga zelf dit jaar sowieso nog naar Helsinki, omdat mijn vriend daar voor vijf maanden gaat studeren. Een goede reden om een paar keer langs te gaan dus!

  • 31 januari 2016 / 12:22

   Jaaa, ik kijk al heel veel op andere reisblogs! Zo leuk om alles van te lezen! 😀 Veel plezier alvast in Helsinki!

 15. 26 januari 2016 / 16:51

  Ik geloof dat bijvoorbeeld Tenerife en Curacao heel fijn zijn in de winter! Zelf houd ik ook van stedentrips. Dat van het backpacken is wel een goeie vraag… Heb ik echt helemaal geen ervaring mee haha! Hoop dat je een keus kunt maken <3

 16. 26 januari 2016 / 16:53

  Toffe ideeën zeg! Sri Lanka lijkt me ook prachtig. Je kunt er ook voor kiezen dat als je toch al naar Azië gaat, deze reis naar Zuid-Amerika te doen. Colombia bijvoorbeeld. Ook prachtig!

 17. Elena
  26 januari 2016 / 18:45

  Ik krijg hier heel veel zin van om mn koffer in te pakken;)
  Zelf ben ik zo’n 3x in Praag geweest, een hele mooie (fotogenieke) stad, maar Rome lijkt me ook heel gaaf!!
  Over backpacken etc heb ik geen verstand/ervaring, maar ik zo voor sri lanka kiezen (idk why).

 18. 27 januari 2016 / 07:15

  Ah wat heerlijk dat je lekker gaat wintersporten. Mooie vooruitzichten allemaal. Ik ben zelf nog nooit naar Azie geweest dus kan je er helaas niet mee helpen. Ik wil zelf ook weer lekker wat stedentripjes maken en hopelijk weer terug naar Ibiza in juni!

 19. Amy
  27 januari 2016 / 09:26

  Ik heb helaas geen ervaring met verre reizen, maar wil zelf ook heel graag reizen dit jaar 🙂 Ben benieuwd waar jullie uiteindelijk voor gaan kiezen!

 20. 27 januari 2016 / 09:03

  Ik zou dit jaar nog heel graag naar London en Parijs gaan!

 21. Bernice
  27 januari 2016 / 12:23

  Wat een toffe travel wishlist! Ik ben nog nooit in Azie geweest dus kan ik je niet mee helpen. Zon in de winter dat wil ik ook zo graag nog eens doen!

 22. 27 januari 2016 / 12:02

  Wat een leuke wishlist. Lijkt me zo lekker om nu naar de zon te gaan! En over dat advies: een vriendin van mij is voor een half jaar naar Vietnam geweest. Toen ik de foto’s zag, wauw, ik wil daar ook heen. Ze ging daar alleen naar toe voor school, maar de laatste maand ging ze samen met haar ouders een rondreis maken door Vietnam. Prachtig!

  • 31 januari 2016 / 12:23

   Een half jaar in Vietnam? Wat tof! Ik zou er ook graag heen willen maar denk toch dat 3 weken (de tijd die wij maar hebben) te kort zal zijn..

 23. 27 januari 2016 / 18:52

  Zo leuk dat je dit allemaal wilt doen!
  Ik ben al in Lissabon geweest en het is echt aan te raden! Super mooie stad!

  • 31 januari 2016 / 12:26

   Oe, nu ben ik wel heel benieuwd geworden! Ik kan niet wachten totdat ik daar heen mag gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Outfit met mijn favoriete Levi’s jeans

Hoi, goedemorgen allemaal! Fijn weekend gehad? Na een soort van stilte van twee dagen op mijn blog te hebben gehad...

Sluiten