10 tips voor het inpakken van een handbagage koffer

10 tips voor het inpakken van een handbagage koffer

Hoewel ik het reizen met een handbagage koffer zoveel mogelijk probeer te vermijden, komt het toch nog wel een paar keer per jaar voor dat ik er aan moet geloven. Omdat het bijboeken van een grote koffer dan te duur is, of omdat ik dan maar een paar dagen weg ga en het mezelf niet toesta om een grote koffer mee te nemen. En ik moet zeggen: ik begin het inpakken van een handbagage koffer steeds beter onder de knie te krijgen. Hoera! Wil je weten hoe ik dat dan precies doe? In dit artikel geef ik je 10 tips.

1. Schaf een lichtgewicht handbagage koffer, met een goede indeling, aan

Wanneer je reist met een handbagage koffer, kun je niet zoveel meenemen. Ten eerste omdat de afmetingen van een handbagage koffer beperkt zijn, maar ook omdat je je vaak aan een maximaal gewicht moet houden. Per vliegtuigmaatschappij is dit verschillend, maar feit blijft: je kunt gewoon niet zoveel aan gewicht meenemen. Toch kan je er wel op een bepaalde manier voor zorgen dat je koffer zo licht mogelijk blijft. En de eerste stap daarvoor is het aanschaffen van een lichtgewicht handbagage koffer. Het liefst ook nog met een goede indeling, zodat je zo efficiënt mogelijk kunt inpakken.

➸ Ik heb sinds een tijdje de SUIT SUIT handbagage koffer, die ik erg fijn vind. Niet alleen omdat hij er ontzettend leuk uitziet, maar ook omdat hij een hele fijne indeling heeft én niet al te veel weegt. 

2. Vraag jezelf af: wat voor een soort kleding en schoenen heb ik het liefst aan op bestemming?

Voordat je de kleding en schoenen gaat uitzoeken die je wilt meenemen op reis, is het handig om jezelf eerst af te vragen wat voor een soort kleding en schoenen je het liefst aan hebt op de bestemming waar je naartoe gaat. Op wat voor een soort vakantie ga je? En welke temperatuur is het daar? Ik neem vaak kleding mee die ik er mooi uit vind zien, maar vervolgens helemaal niet draag. Omdat het niet comfortabel genoeg zit of te koud/warm is. Zonde dus om je handbagage koffer mee te vullen als je al zo weinig kunt meenemen. Maar wat mij dus tegenwoordig helpt is goed en realistisch na te denken over mijn keuze voor kleding en schoenen.

3. Kies voor kledingstukken die allemaal met elkaar te combineren zijn

Als je eenmaal weet welke kleding en schoenen je echt gaat dragen op je bestemming, kun je kledingstukken gaan combineren. Wat ik tegenwoordig doe, is het kiezen van twee tot drie kleuren en alleen daarvan kledingstukken inpakken. Zodat ze allemaal met elkaar te combineren zijn en je dus veel verschillende outfits kunt creëren.

4. Rol je kleding op

Misschien kende je de tip van het oprollen van je kleding al, maar toch wil ik hem nog even in dit artikel benoemen Want echt: je kunt gewoon veel meer in je handbagage koffer krijgen als je je kleding oprolt. Oh, en: je kleding komt op bestemming veel minder gekreukt uit de koffer. Wat vooral heel fijn is bij kleding die gemaakt is van stoffen die snel kreukelen.

5. Stop kleine items in je schoenen om ruimte te besparen

Nu we toch bezig zijn met tips om ruimte te besparen in je handbagage koffer: stop je schoenen vol met kleine items, zoals sokken, ondergoed, badkleding en accessoires. Zo voorkom je geplette en vervormde schoenen, maar benut je ook alle ruimte in je koffer.

inpakken van een handbagage koffer

6. Trek je grootste en zwaarste items aan tijdens het reizen

Hoewel dit misschien als iets logisch klinkt, zie ik toch vaak genoeg nog mensen op slippers of in een t-shirt op het vliegveld lopen. Met in hun hand uitpuilende tassen en koffers. Hoe warm het ook op een bestemming is of zal zijn, ik trek toch altijd de grootste en zwaarste items aan als ik ga reizen. Dit scheelt namelijk gewoon ontzettend in ruimte en gewicht.

7. Neem een klein flesje wasmiddel mee

Vooral wanneer je wat langer op vakantie gaat en een handbagage koffer meeneemt, is het fijn om een klein flesje wasmiddel mee te nemen. Zo kan je tussendoor wat kledingstukken op de hand wassen. Gewoon in de wasbak en daarna laten drogen. Zo hoef je niet veel mee te nemen en kun je vaker eenzelfde kledingstuk dragen. Zelf neem ik altijd een klein flesje wasmiddel mee als ik ga backpacken, want in een backpack gaat ook niet veel én draag je op je rug waardoor je niet wilt dat hij heel zwaar weegt. En eerlijk gezegd ook een beetje omdat lokale wasserettes vaak niet zo zorgvuldig met je kleding om gaan en ik de kleding dus liever zelf was.

8. Neem zo weinig mogelijk beautyproducten mee of koop mini verpakkingen

Ik zal je eerlijk zeggen: zelf ben ik hier dus heel slecht in. Als ik reis neem ik altijd twee grote toilettassen mee. Niet slim, ik weet het – maar toch gebeurt het. Het zou dus slim zijn als ik in het vervolg gewoon mini verpakkingen van mijn beautyproducten koop zodat ik alles in één toilettas kan stoppen. En dat brengt mij ook gelijk bij het volgende punt:

9. Koop mini’s van je favoriete beautyproducten

En wil je alsnog het een en ander meenemen vanuit Nederland? Koop dan zoveel mogelijk mini’s van je favoriete beautyproducten. Vaak kun je veel verschillende soorten mini’s kopen bij bijvoorbeeld de Etos en Kruidvat. Maar ook de Albert Heijn heeft er wel een aantal, volgens mij. Anyhow: mini’s zijn fijn. Niet alleen omdat het je ruimte bespaard, maar ook omdat je maar maximaal 100 ml aan vloeibare producten mag meenemen wanneer je met handbagage reist. In een doorzichtig zakje of toilettas. Dus schaf die ook aan om al je vloeibare producten in op te bergen.

10. Leg alle spullen die je uit je koffer moet halen bij de douane, bovenop

Tijdens het inpakken van een handbagage koffer, let ik er altijd op dat ik de spullen die ik eruit moet halen bij de douane, bovenop leg. Zo ben ik binnen no-time klaar en hoeft de rij mensen achter mij niet uren op mij te wachten. Fijn voor mijzelf, maar dus ook voor anderen.

Dan waren dit mijn 10 tips voor het inpakken van een handbagage koffer. Als jij nog een goede tip heb, deel die dan zeker in de reacties. Ik vind het namelijk nog steeds wel een ding om met alleen een handbagage koffer op reis te gaan. Al moet ik zeggen dat het mij de laatste tijd steeds beter afgaat. Wat is jouw ervaring met het inpakken van een handbagage koffer? 

2 Reacties

  1. 24 juli 2018 / 10:51

    Mini’s zijn zo handig he! Kleding oprollen doe ik ook altijd, scheelt echt. Handige tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Thursday Talk – een half jaar verder, hoe staat het met mijn doelen voor 2018?

Goh, het eerste half jaar van 2018 is alweer om. Begin dit jaar schreef ik een artikel met mijn doelen...

Close