5 tips om binnen no time je huis zomerproof te maken

5 tips om binnen no time je huis zomerproof te maken

Het lenteseizoen is al een tijdje aangebroken en het weer lijkt er ook steeds beter op te worden in Nederland. Het wordt dus tijd om die zomerkriebels op te wekken en je huis zomerproof te maken. In dit artikel geef ik je 5 tips om binnen no time je huis zomerproof te maken.

1. Haal planten en bloemen in huis

Als ik iets zou moeten opnoemen waar ik de zomerkriebels van krijg, dan is het wel van planten en bloemen. Ik verwen mijzelf dus ook regelmatig met een bosje bloemen. Of nog beter: het zelf samenstellen van een veldboeket dat bestaat uit verschillende takken en bloemen. Planten in mijn huis vind ik trouwens ook enorm gezellig staan, alleen ben ik enorm slecht in het verzorgen ervan. Om de haverklap gaat er weer één dood, terwijl ik telkens echt mijn best doe om ze levend te houden. Ben jij wel iemand die zijn of haar planten levend kan houden? Dan kan ik je de Pilea – pannenkoekenplant – en Monstera – gatenplant – aanraden. Die staan altijd zo gezellig!

2. Kies de juiste woonaccessoires

Kijk eens met een kritische blik naar alle woonaccessoires die je in jouw huis hebt. Wat straalt het uit? Warm en winters? Of fris en zomers? Met een paar nieuwe woonaccessoires kan je namelijk al een heel verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan woonaccessoires in lichte kleuren en/of gemaakt van lichte stoffen. Zelf hou ik enorm van wit, wat makkelijk is, maar natuurlijk ook gelijk fris en dus zomers oogt.

➸ Ik publiceerde eerder al een Shopping Saturday op mijn blog met leuke woonaccessoires in het algemeen en leuke woonaccessoires via Biano. Om je wat inspiratie te geven 😉

3. Zorg voor de juiste raamdecoratie

Als je het mij vraagt, is raamdecoratie misschien wel de belangrijkste factor als het gaat om het creëren van sfeer in een kamer. Veel mensen vergeten dat je al zoveel kunt veranderen door het vervangen van je huidige raamdecoratie. Zonde, want zoals ik al zei: het is misschien wel de belangrijkste sfeermaker in een kamer. In de trant van je huis zomerproof maken, is het fijn als er overdag zoveel mogelijk licht naar binnen kan komen, maar ’s avonds juist dat licht een beetje tegen kunt gaan. Omdat het in de zomer natuurlijk nog tot in de late uurtjes licht blijft en je in de avond wel gewoon een avondgevoel wilt blijven houden.

Met een vitrage, behoud je door het hoge transparatieniveau veel lichtinval, maar heb je toch nog steeds voldoende privacy. Inbetween gordijnen bereiken ongeveer hetzelfde effect. Ze bieden een medium transparatie waardoor er nog steeds veel licht binnenkomt, maar je nauwelijks inkijk hebt. Maar mijn favoriete raamdecoratie en wat ik ook zelf thuis in Amersfoort heb, is een duo rolgordijn. Hiermee ben je namelijk het meest flexibel qua licht en privacy. Ideaal!

4. Verf of behang een muur in een lichte tint of zomerse print

Tot een paar jaar geleden had ik het niet zo op het verven of behangen van een muur. Totdat ik Nina Nijland tegenkwam op Instagram en zij mij een flinke dosis interieurinspiratie gaf. Vanaf dat moment volg ik haar op de voet en geniet ik elke keer weer bij het zien van een nieuwe foto van haar interieur. Want ja, haar interieur is echt goals. Nina houdt trouwens dus enorm van het verven of behangen van de muren in haar huis en elk paar maanden, zit er dan ook weer een ander kleurtje of behangetje op één van haar muren. En dat staat me toch altijd vrolijk! Dus heb je zin om net iets meer moeite te doen om je huis zomerproof te maken? Verf of behang dan een muur in een lichte tint of zomerse print!

5. Schaf een lekker ruikende roomspray aan

Geurkaarsen zijn tegenwoordig hot and happening, maar wanneer het in de zomer tot laat buiten licht blijft, steek ik nauwelijks meer kaarsen aan in huis. Tijdens de zomermaanden gebruik ik juist vaker een lekker ruikende roomspray.  Deze roomspray van Rituals is al een lange tijd mijn favoriet. En persoonlijk vind ik de fles ook nog mooi in mijn interieur staan.

Met deze 5 tips zal het je vast lukken om binnen no time je huis zomerproof te maken. Succes ermee en geniet vooral ook van het eindresultaat. En de zomer in het algemeen, natuurlijk! 😉  

Share:

3 Reacties

  1. 19 mei 2019 / 11:02

    Wat een fijne tips! Ik heb sinds kort nieuwe, witte gordijnen, heel licht en fris. Ik ben er super blij mee! 😀

  2. 24 mei 2019 / 15:38

    Leuke tips! Ik vind het altijd leuk om lekker in huis bezig te zijn met nieuwe dingetjes/looks 🙂

  3. 27 mei 2019 / 23:38

    Fijne tips, dit! Ik heb mijn kamer ook al zomer-proof gemaakt, en dat geeft zo’n fijn gevoel altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
leukste hostel in sevilla
Black Swan hostel – het leukste hostel in Sevilla!

Mijn eerste stedentrip van het dit jaar vond plaats in Sevilla, de hoofdstad van de regio Andalusië in Spanje. Ik...

Close