Thursday Talk – voor het eerst in mijn leven reismoe

Thursday Talk – voor het eerst in mijn leven reismoe

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou voelen, laat staan er een artikel over zou schrijven. Maar voor het eerst in mijn leven ben ik reismoe. There I said it. Ja, de Fleur die al zovaak heeft verkondigd het liefst altijd op reis te willen zijn, is reismoe. En gelukkig maar, want daardoor voel ik me ineens een stuk rustiger.

Een paar dagen op Ibiza rond oud en nieuw

Afgelopen december stapten Nick en ik op het vliegtuig naar Ibiza. Omdat ik heel graag weer een keer in de winter naar Ibiza wilde, maar ook omdat het ons leuk leek om oud en nieuw eens in het buitenland te vieren. We hadden ons ingesteld op een oudejaarsavond met z’n tweeën, maar werden al snel vergezeld door 3 andere Nederlanders. Een daarvan was Denise, die met haar vriendin voor een paar dagen naar Ibiza was gekomen met als zelfde doel: oud en nieuw vieren in het buitenland. We raakten aan de praat en kwamen er al snel achter dat we een groot ding gemeen hadden – dat we allebei fulltime bloggen. Zo toevallig! Binnen de kortste keren hadden we dus ook een leuk gesprek over het fulltime bloggen en reizen in het algemeen. Ze vertelde mij dat ze voor 2018 nog geen nieuwe reizen op de planning had staan, maar dat vooral persreizen zich vaak heel last minute aankondigen. En dat je in een korte tijd zo ineens een paar reizen in de agenda kan hebben staan. Ja, dat had ik ook al een paar keer meegemaakt – dat persreizen vaak heel last minute worden georganiseerd en bevestigd. Tijdens ons gesprek droomde ik wat weg. Over wat 2018 mij zou gaan brengen op reisgebied. Ik vertelde Denise dat Nick en ik over een paar weken met familie op wintersport naar Oostenrijk zouden gaan en dat ik voor de rest van het jaar ook nog geen nieuwe reizen op de planning had staan.

5-daagse Yoga & Surf retreat op Fuerteventura

Eenmaal weer thuis keek ik terug op een fantastische vakantie op Ibiza, maar baalde ik ook wel een beetje. We hadden op Ibiza heerlijk zonnig weer gehad – iets wat ik nu weer moest gaan missen. Ja, ik ging nog op wintersport en keek daar erg naar uit, maar oh, wat bleef ik ook behoefte houden aan warmte en zon. En toen gebeurde er iets, waar ik het met Denise nog op Ibiza over had gehad. Ik kwam namelijk, vrijwel direct nadat ik was terug gekomen uit Ibiza, in contact met de lieve eigenaressen van To the Sea Retreat. Ze zochten een influencer om mee te gaan op hun Yoga & Surf retreat op Fuerteventura. 2 weken later! En hoewel dat reisje maar net paste in mijn agenda – hierover later meer! -, besloot ik het te doen. Om in mijn eentje op het vliegtuig te stappen voor mijn eerste retreat ervaring. Op warm en zonnig Fuerteventura. Ik bedoel: hoe kon ik deze toffe kans nou aan mij voorbij laten gaan?

Van 20 tot en met 25 januari genoot ik van alle yoga sessies, het lekkere en gezonde eten, het fijne gezelschap en het prachtige Fuerteventura. Wat was het weer fijn om even in de zon te zijn. Na 5 dagen weer terug te zijn inNederland had ik precies 24 uur voordat ik weer naar het buitenland zou vertrekken. Koffer uitpakken, alles wassen en koffer weer inpakken. Maar dit keer met winterse kleding, want de wintersport met Nick en zijn familie stond voor de deur!

Wintersport in Oostenrijk

Midden in de nacht werden Nick en ik met de auto opgehaald om vervolgens 10 uur later in het mooie berglandschap van Oostenrijk aan te komen. De week die daarop volgde bestond uit skiën, snowboarden en heel veel gezelligheid. En veel eten en alcohol – dat ook. Je kunt jedus wel voorstellen dat ik na die week moe, maar voldaan in de auto terug naar Nederland zat. Wat was dit een leuke, maar vooral ook gezellige week!

Persreis naar Zuid-Tirol in Italië

Eenmaal thuis aangekomen werden de koffers weer geleegd en de wasjes weer gedraaid. Maar ook dit keer was er voor mij geen tijd om stil te zitten, want nog geen 12 uur later zat ik alweer in de trein met als bestemming: Schiphol. Of naja, de bestemming was eigenlijk Zuid-Tirol in Italië, maar we gingen met het vliegtuig vanaf Schiphol naar Innsbruck, om vervolgens per taxi naar ons hotel in Zuid-Tirol in Italië te rijden. De 4 dagen die volgden  stonden in het teken van het verkennen van deze regio. Met nog een paar andere en heel gezellige bloggers!

En nu? Nu ben ik voor het eerst in mijn leven reismoe

Ik kijk terug op 4 ontzettend leuke, mooie en gezellige reizen waarvan ik erg heb genoten. Maar ook voel ik ineens iets wat ik nog nooit eerder heb gevoeld. Ik ben voor het eerst in mijn leven reismoe. Omdat ik zo enorm van reizen hou, greep ik alle kansen aan die er waren en ging ik in korte tijd naar 4 verschillende landen. Maar als ik heel eerlijk ben was het te veel, zo allemaal achter elkaar. Dat ik de laatste dag ziek werd in Italië en daar nog flink wat dagen last heb gehad, had daar dan ook alles mee te maken.

Ik wil nogmaals één ding benadrukken, namelijk dat ik echt enorm heb genoten van alle afgelopen reisjes. En ik ben ook ontzettend dankbaar dat ik überhaupt deze reizen heb mogen maken. Ik weet dat het niet ‘normaal’ is om de mogelijkheid te hebben om zoveel te kunnen reizen en daarom voel ik mij elke dag weer dankbaar dat ik dat wel kan. Ik vind reizen gewoon het leukste wat er is. Behalve nu dus even. En dat is oke. Ik ben, sinds ik weer beter ben, lekker thuis aan het werk, zonder constant de drang te voelen weg te willen. Want die drang is er normaal altijd. Niet omdat ik het thuis niet fijn heb. Integendeel. Meer omdat ik normaal altijd snak naar avontuur en het ontdekken van nieuwe bestemmingen. En dat gevoel, wat velen beschrijven als ‘wanderlust’, is soms best fijn om even niet te hebben. Om weer even de rust in je lichaam en leven te voelen. Ik blijf nu dus voorlopig weer even lekker in ons – nu nog koude – kikkerlandje.

Share:

9 Reacties

 1. 23 februari 2018 / 09:18

  Leuk om te lezen Fleur en wat lief dat je me noemt. Wat was het gezellig jullie te ontmoeten! En ja, wat je schrijft is best herkenbaar hoor. Als het té veel is kun je de indrukken bijna niet meer verwerken (je ziet en doet zóveel op een dag!) en wat bij mij dan altijd vooral opbreekt is dat ik dan nog zoveel wil schrijven waar je dan de tijd niet meer voor hebt en dat is zonde. Ik wil de komende tijd nog van heel veel reizen zoveel moois delen dat het niet erg is dat het bij mij even rustiger is qua reizen. Het komt vanzelf weer en dan meestal allemaal tegelijk. Momenteel ben ik bezig met een langer blog van een hele mooie reis (gewoon in Europa) die ik ook nog steeds eens wilde delen. Dat schiet er soms bij in.
  Hoe dan ook, hopelijk heb je snel je ‘rust’ weer terug en veel liefs!

 2. 23 februari 2018 / 14:32

  Ik snap je heel goed hoor meid! Ik heb ook regelmatig van die periodes. Altijd maar onderweg zijn is minder leuk dan dat veel mensen denken. Reizen is vermoeiend en al helemaal als je als freelancer je werk ermee moet combineren. Bovendien is het na een tijdje allemaal wat minder spannend en speciaal, omdat alles normaal is geworden. Geniet even van het thuis zijn, you need it! 🙂

  • 5 maart 2018 / 14:29

   Fijn om te horen dat ik dus blijkbaar niet de enige hierin ben. Nu inderdaad weer even lekker thuis en dan van de zomer weer andere en nieuwe plekken opzoeken. En hopelijk met jou nog een keer gezellig op persreis! 😉

 3. 24 februari 2018 / 21:40

  Wauw dat zijn veel reizen achter elkaar! Ik snap dat je alle kansen hebt gegrepen, maar ik snap ook heel goed dat het te veel is geweest. Je hebt amper tijd voor jezelf gehad en dat is ook heel erg belangrijk. Geniet van het thuis zijn: jou kennende ben je over een periode weer enthousiast over reizen en vertrek je naar wie weet het waar!

 4. 26 februari 2018 / 08:38

  Wat een open blogpost! Fantastisch al die reizen, maar ik kan me indenken dat het een keer even genoeg is. Heel mooi geschreven.

  • 5 maart 2018 / 14:27

   Super leuk om te horen dat je het artikel tof vond om te lezen. Ben namelijk altijd wel ietwat nerveus voor het plaatsen van dit soort artikelen.

 5. 28 februari 2018 / 12:25

  Ik snap heel goed dat het even te veel werd voor je! Ik ben iemand die vrij snel en vaak ziek is dus dit zou niks voor mij zijn. Ik ben net terug uit Lissabon en ik ben uiteraard weer ziek, haha. Toch denk ik dat het reislustige gevoel wel weer terugkomt hoor! Ik vind het ook altijd weer erg fijn om thuis te komen, maar ik ben er ook gauw klaar mee. Waarschijnlijk wil ik over een maandje wel weer op vakantie, haha!

  • 5 maart 2018 / 14:12

   Aw, dat is echt vervelend ja! Ik word gelukkig niet zo snel ziek, maar het vele reizen in combinatie met een lage weerstand (winter duurt te lang! :P) maakte toch dat ik ziek ben geworden. Achja, heb het nu dan ook weer even een tijdje gehad, denk ik. Denk trouwens ook wel dat het reislustige gevoel weer snel terug komt, mij kennende. Haha! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Vakantie in Zuid Tirol in Italië
Vakantie in Zuid-Tirol in Italië – 5 leuke dingen die je hier in de winter kunt doen

De afgelopen weken ben ik een aantal keer op reis geweest en één van die reisjes was een persreis naar...

Sluiten