Thursday Talk – Hoe ik online geld verdien + hoe jij dat ook kunt!

IMG_6986

Hoi allemaal! Ik krijg de laatste tijd veel de vraag hoe ik online mijn geld verdien. En omdat ik niet de beroerdste ben, wil ik dat best een keer met jullie delen. Ook heb ik nog een tip, voor de niet-bloggers onder ons, hoe je online geld kunt verdienen. Kijk en lees je weer mee?

Geld verdienen met mijn blog

Laten we maar meteen met het gedeelte beginnen waar jullie waarschijnlijk het meest nieuwsgierig naar zijn: mijn blog. Ik hoor jullie al denken ‘zou Fleur geld verdienen met haar blog?’. Nou, het antwoord daarop is: ja! En daar ben ik stiekem ook wel blij mee, want sinds een jaar blog ik fulltime en daardoor is het dus ook mijn baan (Yay, ik kan eindelijk doen wat ik zo ontzettend leuk vind!). Er zijn verschillende manieren waardoor ik geld verdien met mijn blog en ik zal ze hieronder stuk voor stuk even kort bespreken.

 • Geld verdienen met advertenties
  Toen ik met mijn blog nog bij Blogger aangesloten was, had ik advertentieblokken op mijn website. Maar nadat ik ben overgestapt op WordPress, heb ik nog geen advertentieblokken op mijn blog gezet. En ik weet ook niet zeker of ik dit nog zou willen. Maar, als je dit slim aanpakt, kan je er zeker wel een leuk zakcentje mee verdienen.
 • Geld verdienen met het schrijven van advertorials
  Dan komen we nu aan bij het punt waar ik zelf online het meeste aan verdien: het schrijven van advertorials. In de meeste gevallen word ik benaderd door een bedrijf die wilt dat ik een leuk en creatief stuk voor ze schrijf op mijn blog. En voordat ik met zo’n bedrijf in zee ga, check ik eerst of ik het goed bij mij en mijn blog vind passen. Als dat zo is, vind er vaak nog een onderhandeling plaats en als dat allemaal rond is, begint het schrijven van de advertorial. Omdat ik mijn blog niet te commercieel wil maken, probeer ik het altijd op een zo creatief mogelijke manier te doen. Zo hebben mijn lezers nauwelijks in de gaten dat het geschreven artikel om een advertorial gaat, terwijl ik ze dan toch informeer over het een of ander.
 • Geld verdienen met het verwerken van een link
  Bedrijven die aan hun SEO werken, doen vaak aan link-building. Ze willen op zoveel mogelijk websites hun links hebben staan, om zo beter gevonden te worden in Google. Super slim natuurlijk, maar ik ben ook wel een voorstander van een langdurige samenwerking. Maar goed, het verwerken van een link dus. Zo’n samenwerking ga ik ook heel regelmatig aan. Dan schrijf ik niet een heel artikel over een bepaald merk of product, maar staat er gewoon één link in.
 • Geld verdienen met affiliate links
  Laat ik eerst het fenomeen affiliate links uitleggen. Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij ik links van adverteerders op mijn blog kan plaatsen. Wanneer een van mijn lezers dan iets, via die link koopt, krijg ik daar x aantal procent commissie over. Een hele leuke en creatieve manier om geld te verdienen, vind ik. Ik momenteel aangesloten bij Reward Style en het partnerprogramma van Bol.com.

Geld verdienen met Instagram

Toen ik op 17 april 2012 mijn Instagram account aanmaakte, had ik nooit gedacht hier ooit geld mee te gaan verdienen. Instagram is zeker niet mijn grootste inkomstenbron, maar dat hoeft ook niet. Ik hou namelijk enorm van de creativiteit die Instagram met zich meebrengt, dus hoe leuk is het dat ik daar dan zo af en toe wat mee kan verdienen?

Geld verdienen met online spaarprogramma’s

En dan last but not least: het geld verdienen met online spaarprogramma’s, iets wat jij, als niet-blogger, ook kunt gaan doen! Ik sta bij drie verschillende online spaarprogramma’s ingeschreven en wordt daar regelmatig door uitbetaald. Hieronder zal ik ze alle drie even toelichten:

 • Euroclix
  Bij Euroclix klik je simpelweg op mailtjes, vul je enquêtes in en speel je spelletjes. En dat alles voor punten, die je vanaf €10 euro kunt laten uitbetalen. Ook krijg je punten als je via hun bij bepaalde webshops iets koopt. En vrijwel alle webshops zitten er bij aangesloten, wat super fijn is! Ik denk dat dit het online spaarprogramma is waar ik tot nu toe het meest aan heb verdiend.
 • Qassa
  Qassa is eigenlijk precies hetzelfde principe als Euroclix, alleen verdien je hier net wat minder snel mee. Maar goed, voor mij is het een kleine moeite om op mailtjes te klikken, dus ook hier ben ik gewoon op geabonneerd. En ohja, je kunt altijd nog nieuwe leden aanbrenden – wat ook bij Euroclix kan! -, want dan krijg je redelijk veel punten.
 • Cash4ladies
  En dan Cash4ladies, het platform waar ik als laatst bij ben gekomen, maar waar je ontzettend snel mee kunt verdienen. Bij Cash4ladies kun je ook weer met van alles punten verdienen en daarna uit laten betalen. En vooral als je accountscore een 10 is – wat al snel het geval is als je op al je mailtjes klikt – krijg je per mailtje 2 cent. Dat klinkt misschien weinig, maar doordat ze zoveel mailtjes versturen, kan je in een maand al best wat verdienen.

Zo mensen, dan was dat het artikel over hoe ik online geld verdien en hoe jij dat ook eventueel zou kunnen. Ik ben heel benieuwd wie van mijn lezers ook bezig is met online geld verdienen. Let me know! 🙂 Liefs!

BewarenBewaren

Share:

42 Reacties

 1. 27 oktober 2016 / 14:03

  Wat ’n handige tips! Zelf heb ik nog nooit gehoord van die sites, al zijn er wel ’n paar sites waar ik hééél af en toe eens een enquete op invul voor puntjes. Die klikdingetjes ga ik eens bekijken zie 🙂 Liefs!

 2. 27 oktober 2016 / 14:15

  Advertorials en links verwerken doe ik ook! Daar haal ik ook de meeste inkomsten uit. Wat mijn mening is over avertenties weet ik niet zo goed. En dan bedoel ik om het zelf om op mijn blog te zetten trouwens! Vind het niet per se vervelend als ik het tegenkom op andere blogs, maar vind het wel de layout verpesten haha. Lastig!
  Die online spaarprogramma’s klinken eigenlijk best wel oke! Heb er nog nooit eerder in verdiept ofzo, maar alle kleine beetjes geld helpen. Ik ga er eens naar kijken! 🙂
  Lachen dat je met Instagram ook wel eens iets verdient zeg. 😀

 3. 27 oktober 2016 / 15:08

  Wat een handige tips! Zelf verdien ik nog geen geld online.

 4. 27 oktober 2016 / 15:43

  mg ik misschien vragen wat jij voor een instagram post vraagt? waar baseer je dat op?

  • 27 oktober 2016 / 16:05

   Hoi Alexa, ik zal het je wel een keertje vertellen als we elkaar weer zien. Maar waar ik het op baseer? Op mijn aantal volgers, weergaven, bereik en de snelheid waarmee ik groei 🙂 X

 5. 27 oktober 2016 / 18:50

  Wat een handige tips!
  Die van de advertorials en van de links kende ik al en daar werk ik zo nu en dan, als er wat op mijn pad komt, wel mee. Dat van de spaarprogramma’s had ik wel al eens eerder gehoord maar eigenlijk is dit pas de eerste keer dat ik hoor en lees dat het ook wat oplevert, interessant!

 6. 27 oktober 2016 / 18:59

  Handige tips! Wij vinden het inderdaad ook erg belangrijk om met advertorials te kijken of het daadwerkelijk bij onze blog past. Zo zonde als het niet bij een blog past en je zo duidelijk ziet dat het een advertorial is.

  • 28 oktober 2016 / 21:46

   Ja, helaas kom je zulke advertorials nog iets te vaak tegen, vind je niet?

 7. 27 oktober 2016 / 19:37

  Wow echt leuk dat je met zoveel dingen rondom je blog geld kan verdienen zeg! Ik heb ook weleens vragenlijsten gedaan maar was het opgegeven moment zó zat, alsnog wel leuk dat je wat mee kan verdienen hoor 🙂

 8. 27 oktober 2016 / 19:39

  Handige tips, dank je wel! Cash4ladies kende ik nog niet, ik ga even kijken.

 9. 27 oktober 2016 / 19:45

  Wat een leuk shirtje heb je aan op de foto 🙂 Leuk artikel ook, dat laatste onderdeel doe ik eigenlijk niet, maar voor de rest wel!

 10. 27 oktober 2016 / 20:34

  Wat fijn dat dit je werk is geworden! Ik ga zeker eens naar die sites kijken, thanks!!

 11. 27 oktober 2016 / 21:07

  Wat een handige tips! Het lijkt me echt zo’n gaaf gevoel als je van je blog je werk kunt maken!

 12. 27 oktober 2016 / 22:57

  Van dat laatste had ik nog nooit gehoord! Is het niet super irritant, al die mailtjes?

  • 28 oktober 2016 / 21:37

   Haha nee hoor, ik kies bepaalde momenten in de week uit om op de mailtjes te klikken. Doe ik niet de hele dag door, want dan wordt je inderdaad gek. Ook krijg ik de mailtjes op mijn persoonlijke mailadres en dus niet in mijn zakelijke mailbox, wat al veel scheelt.

 13. 28 oktober 2016 / 09:20

  Oh wat handig! Leuk dat je met Instagram geld verdient! En dat met die sites wist ik helemaal niet.. Ga ik me ook maar eens voor aanmelden! Elk kleine zakcentje helpt, uiteraard.

 14. 28 oktober 2016 / 14:15

  Wat een handige tips, hier kan ik zeker wat mee!

 15. thessa
  28 oktober 2016 / 14:45

  Verdien je ook geen geld met de linken naar de webshops die je hebt staan?

  of heb je dat daadwerkelijk ergens staan maar lees ik er over heen haha..

  • 28 oktober 2016 / 21:35

   Oh wow, wat goed dat je het zegt. Dat punt, het verdienen met affiliate links, ben ik gewoon helemaal vergeten. Haha, zo stom! Ga het er meteen bijzetten! 🙂

 16. christophe
  28 oktober 2016 / 14:57

  Hoe verdien je dan iets aan instagram? Ook door betaalde opdrachten?

 17. 28 oktober 2016 / 20:33

  Wat leuk om te lezen en ook handige tips :)! XX

 18. Sadem
  29 oktober 2016 / 09:10

  Hoi, hoe kun je geld verdienen met instagram dan? Ik heb namelijk ook superveel volgers maar verdien niets?

  • 29 oktober 2016 / 10:17

   Als bedrijven jou hier voor benaderen, kan dat zeker! Google maar eens! 🙂

 19. 1 februari 2017 / 21:19

  Ik zou ook zo super graag wat willen bijverdienen met mijn hobby, maar wordt nog niet benaderd en ik zou niet weten hoe ik geld kan verdienen met instagram… ik loop gewoon een beetje vast omdat ik om mij heen niet echt mensen heb die hier verstand van hebben… misschien zou je nog een blogpost kunnen schrijven en daarin een soort stappenplan maken. Ik vond het artikel in elk geval heel fijn om te lezen en zeker die leuke spaarprogramma’s. Super 😊

  • 2 februari 2017 / 13:29

   Wat fijn om te horen dat je iets aan mijn artikel hebt gehad! 🙂 En ik herken het wel hoor, dat vastlopen. Ik blog zelf nu al drieën half jaar en ik heb het ook allemaal alleen moeten uitvogelen aangezien er ook niemand in mijn omgeving verstand van heeft. Maar ik zou zeggen: ga in gesprek met andere bloggers hierover of google naar tips met hoe je geld kan gaan verdienen. Zo heb ik het eigenlijk ook een beetje aangepakt. Succes! 🙂 X

 20. 2 februari 2017 / 00:54

  Dankjewel voor de tips!! Ik heb nog een vraagje. Als ik naar je Facebookpagina ga en het aantal likes bekijk, is dit aanzienlijk lager ten opzichte van je Instagramaccount. Focus jij je echt op je website en Instagram en laat je Facebook een beetje “links liggen” of? Bij mij wil Facebook namelijk niet echt lukken, maar merk dat bedrijven en PR bureaus hier wel altijd om vragen. Hoe verkoop jij dit aan hen?

  • 2 februari 2017 / 13:27

   Hele goede vraag! Ik focus mij eigenlijk het meest op de social media kanalen Facebook en Instagram. Maar ik merk dat mensen je veel minder snel volgen op Facebook, dan op Instagram. Hoe dat komt? Ik denk doordat je op Facebook dezelfde content plaatst als op je blog en op Instagram post je unieke content. Daarom ben ik nu ook bezig met het kijken naar hoe ik mijn Facebook nog aantrekkelijker kan maken om te volgen. Jij nog tips, toevallig? 😛 Liefs!

 21. 2 februari 2017 / 10:17

  Wat een ontzettend fijn blog om te lezen! Maak je ook al gebruik van Patreon? Liefs!

  • 2 februari 2017 / 13:25

   Hoi Claire, wat lief, dankjewel! 🙂 En nee, ik gebruik nog geen Patreon, jij wel? Bevalt het? X

   • 2 februari 2017 / 15:44

    Hi Fleur! Ik gebruik Patreon nu 2 weken en ik ben fan ( https://www.patreon.com/clairesmission )! Het is een soort van crowdfunding platform maar dan speciaal voor bloggers, vloggers, artiesten e.d. Het is super gebruiksvriendelijk en je kunt het helemaal personaliseren. Wel kan de naamsbekendheid nog een boost gebruiken van het platform. Al met al, echt de moeite waard omdat het verder gratis is. Laat je het weten als je erop te vinden bent? Fijne dag! Liefs! x

    • 2 februari 2017 / 21:19

     Ja, ik had er al eerder over gelezen en het lijkt me heel erg leuk! Vraag me alleen af of dat bij mij zal gaan aanslaan, haha. Besef soms nog niet helemaal dat ik echt vaste lezers heb die dat voor mij ‘over zouden’ hebben. Misschien toch maar eens proberen! 🙂 Thanks voor de tip in ieder geval! X

 22. 2 februari 2017 / 15:50

  Goed artikel, met handige tips. Ik ben er langzaam mee bezig me hierin verder te verdiepen. Ik wil heel graag van mijn blog, mijn werk gaan maken! Heb jij jezelf ook aangemeld bij diverse bedrijven, om voor hen te schrijven?

  • 2 februari 2017 / 21:12

   Dankjewel! 😀 En nee, ik heb mij niet aangemeld bij bedrijven om voor ze te schrijven. Alleen als ik goede ideeën heb over bepaalde artikelen , benader ik bedrijven die daarbij passen.

 23. Petra
  30 april 2017 / 17:50

  Leuke blog zeker iets aan gehad, jij zult dit waarschijnlijk wel weten maar plaatsen bv lifestyle en fashionbloggers soms ook links voor andere fashionbloggers tegen betaling? als jij voor een bedrijf een link plaats hoeveel reken je dan eigenlijk aan? Hoop dat deze vraag niet te privé is 🙂 En moet dat bedrijf of blog dan ook in dezelfde richting zitten als jou voor je een link voor hun plaatst?

  • 30 april 2017 / 19:16

   Hoi Petra, bedankt voor je reactie! Zover ik weet betalen bloggers elkaar niet voor links, maar dit zal vast weleens gebeuren. Ik heb het alleen nog nooit gehoord. Voor de rest reken ik een starttarief van €50 euro + nog €25 euro voor elke 1000 unieke bezoekers die ik gemiddeld in een maand heb. Ik plaats inderdaad alleen links wanneer het bedrijf bij mijn blog en doelgroep past. Daar ben ik heel selectief in. Ik hoop dat ik zo je vraag heb kunnen beantwoorden. Liefs, Fleur

 24. 29 november 2017 / 16:13

  Wat een handige tips! Rondom het bloggen ben ik er wel bekend mee maar met van die klik mailtjes/sites/spelletjes nog niet. Leuk om eens naar te kijken, ben benieuwd:).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *