Thursday Talk – dit zijn mijn doelen voor 2020

Thursday Talk – dit zijn mijn doelen voor 2020

Zoals elk jaar, heb ik ook dit jaar weer een lijst met doelen opgesteld. Om mijzelf, maar ook misschien jou te motiveren. Ik vind niet persé dat er alleen doelen kunnen worden opgesteld aan het begin van een jaar, maar zelf doe ik dat persoonlijk wel altijd. Omdat een nieuw jaar voor mij voelt als een nieuw hoofdstuk. En dan vind ik het dus ook makkelijker om gemotiveerd aan een nieuwe reeks doelen te werken. Goed, kijk je mee wat mijn doelen voor 2020 zijn?

Minimaal één maand vegan eten

Vanaf 1 februari zal ik een hele maand vegan gaan eten. Of eigenlijk hoop ik dat dat het begin zal zijn van helemaal vegan worden. Ik eet sinds een aantal jaren al nauwelijks vlees en eieren meer en eigenlijk helemaal nooit melk en yoghurt. Hetgeen wat ik nog wel eet en dat niet vegan is? Eigenlijk alleen kaas en vis. Kaas redelijk vaak, vis gemiddeld één keer in de twee weken. Eigenlijk ben ik dus voor een groot gedeelte al een lange tijd vegan. Alleen ben ik zo ontzettend gek op kaas, dat ik dat tot nu toe nooit heb kunnen laten staan. En vis, tsja, het is dat het niet het goedkoopste voedsel is, want anders had ik verse zalm of tonijn elke dag wel kunnen eten.

Elke dag aan Spaans

Dit nieuwe jaar zal hopelijk in het teken gaan staan van het verbeteren van mijn Spaans. En met verbeteren bedoel ik ook een flink stuk verbeteren. Ja, ik kan al aardig een woordje Spaans, maar toch is het nog verre van vloeiend. Niet dat het vloeiend Spaans spreken mijn doel van 2020 is, maar je snapt hem. Ik wil gewoon even net een stapje verder. En daarom heb ik als doel voor 2020 gesteld dat ik elke dag aan mijn Spaans ga werken. Dat kan op veel verschillende manieren. Vanaf nu doe ik elke dag één of meerdere lessen via Duolingo en ga ik nog steeds gehoorzaam twee keer per week naar Spaanse les. En ga ik beginnen met het luisteren naar Spaanse podcasts en het kijken naar Spaanse series. Hopelijk kan ik dan aan het einde van het jaar trots zijn op de progressie die ik heb gemaakt.

Op een working holiday buiten Europa

De laatste keer dat ik voor een wat langere periode op reis ben geweest, was in 2013, toen ik anderhalve maand door Thailand backpackte. Na dat avontuur ben ik nog op een hele reeks aan andere reizen buiten Europa geweest, maar die duurde nooit langer dan 3 weken. Niet dat je mij hoort klagen hoor – integendeel. Maar ik merk dat ik best wel weer verlang naar een ver oord, waar ik voor een langere periode verblijf. En toen één van mijn beste vriendinnen met het idee kwam om samen dit jaar naar Bali te gaan, was er dus geen moment dat ik twijfelde. Beiden willen we niet alleen maar lui-lekkeren, maar ook aan de bak. En aan yoga doen. Een zogenoemde working holiday dus. Het plan is om ergens eind april het vliegtuig te pakken en ergens in juni weer terug te komen zodat ik ongeveer anderhalve maand weg ben. Vooralsnog is het een plan en is er nog geen vliegticket geboekt, maar de wil om te gaan is er zeker!

Mijn fotografie naar een hoger level tillen

Tegenwoordig ben ik redelijk tevreden met mijn fotografie- en bewerkingskunsten, alleen zou ik het graag naar een nog hoger level willen tillen. In de zin van dat ik meer fotografie werk zou willen doen. Ik was pasgeleden voor een fotografie klus in het buitenland, omdat ik alle foto’s van een eco hotel in Berlijn moest maken. Dat vond ik zo ontzettend tof om te doen, dat ik zou willen dat ik vaker dit soort werk kan doen. Te beginnen met het lanceren van mijn portfoliowebsite, die binnenkort live gaat.

Meer analoog fotograferen

Als ik tegenwoordig ergens plezier uit haal, is het het bezig zijn met analoge fotografie. Niet alleen maak ik graag analoge foto’s met mijn Canon A-1 camera, ook struin ik regelmatig marktjes of vintage winkels af opzoek naar andere analoge camera’s. Ook koop ik eens in de zoveel tijd een wegwerpcamera, omdat ik die leuk vind om mee te nemen tijdens het uitgaan.

Nog bewuster en duurzamer gaan leven

Nooit eerder schreef ik er over op mijn blog, dus wat veel van jullie niet weten is dat ik stap voor stap steeds duurzamer begin te leven. Het is nog verre van perfect, maar je moet ergens beginnen, toch? Het begon een aantal jaren geleden met het stoppen van vlees eten. Daarna begon vond ik vintage winkels een stuk interessanter te vinden dan de grote internationale ketens en kocht ik vrijwel al mijn kleding nog tweedehands. En momenteel ben ik in de fase beland dat ik steeds bewuster word van het minderen van plastic en, zoals ik hierboven al aangaf, vegan wil proberen te gaan eten. Het voelt goed om zo bewust hiermee bezig te zijn en vind het oprecht heel interessant om er steeds meer over te leren.

Thuis beginnen aan yoga

Na een yoga retreat op Fuerteventura, een yoga retreat op Ibiza en vele lessen in een yogaschool, ben ik nu ook toe aan het thuis beoefenen van yoga. In mijn vertrouwde omgeving waarbij ik de lichten demp en eventueel wat kaarsjes aansteek. Ik heb al een fijn Youtube kanaal voor yoga gevonden, dus daar ga ik binnenkort wat lessen van volgen. Wanneer ik naar mijn nieuwe en ruimere kamer ben verhuisd.

Een derde tattoo laten zetten

Het laatste doel uit dit lijstje is er één waarvan ik eigenlijk niet weet of hij wel zo realistisch is. Omdat ik aan de ene kant graag een derde tattoo zou willen, maar het aan de andere kant niet wil forceren. Ik moet namelijk eerst een goed idee hebben en zoals je misschien al kunt raden: die heb ik niet. Al 2 jaar denk ik na over een derde tattoo. Een tattoo, die het liefst iets te maken heeft met Spanje. Krijg je, bij het lezen van dit stukje, gelijk een idee voor mijn eventuele derde tattoo? Laat het mij dan zeker even weten! 😉

Dit waren mijn doelen voor 2020. Heb jij ook doelen voor het nieuwe jaar opgesteld? Zo ja, wat is dan jouw grootste doel voor het komende jaar?

Share:

9 Reacties

 1. 23 januari 2020 / 13:45

  Maar je fotografie is al zo goed haha! nee, ik begrijp je.. ik wil mezelf er ook nog meer in verdiepen.
  En ik ben benieuwd naar je derde tattoo.. ideeën? helaas, sorry haha!

 2. 23 januari 2020 / 14:50

  Wauw, wat een leuke doelen! Iedere dag aan Spaans, dat lijkt mij een pittig maar heel gaaf voornemen! Succes!

  • 23 januari 2020 / 17:30

   Haha ja dat is het ook zeker, maar soms doe ik een dag alleen maar een paar lessen van Duolingo, bijvoorbeeld. De ene dag doe ik dus meer dan de andere.

 3. Annebel
  23 januari 2020 / 16:38

  Goede doelen! Ikzelf wil ook Spaans gaan leren dit jaar, omdat ik misschien ook naar Spanje ga. Kun je misschien een keer tips delen voor leuke (en makkelijke!) podcasts en series delen? Of andere tips om makkelijker Spaans te leren? Ik zou trouwens ook graag meer horen over je fotografie, want dat vind ik erg interessant! :)))

  • 23 januari 2020 / 17:29

   Ah, wat leuk om te horen dat je waarschijnlijk ook Spaans gaat leren in Spanje. Weet je al waar je in Spanje naartoe wilt? En ja, het is inderdaad wel een goed idee om een keer mijn tips voor het leren van Spaans te delen. Tot die tijd kan ik je de Youtuber Ikenna aanbevelen. Hij maakt video’s over het leren van talen en ik heb echt al heel veel aan zijn tips gehad!

 4. 24 januari 2020 / 12:19

  Wat een mooie doelen! Wat gaaf dat je meer wil doen met fotografie en er ook meer je werk van wilt maken. Vind ik ook echt iets voor jou!

 5. 27 januari 2020 / 14:35

  Wat een mooi lijstje met doelen! Mijn doelen voor dit jaar zijn focussen op mijn lichaam; gezond eten, goed naar mijn lichaam luisteren en voldoende bewegen. Daarnaast wil ik dit jaar een autootje kopen en mijn eerste ebook schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
best gelezen reisartikelen
Mijn best gelezen reisartikelen in 2019

In het afgelopen jaar heb ik weer heel wat reisartikelen geschreven en gepubliceerd op mijn blog. Nog steeds vind ik...

Close